Interview: Eldes Mattiuzzo, stichter, Bidu

Eldes Mattiuzzo is de oprichter van Bidu, een Braziliaanse financiële diensten opstarten. Een financiële diensten veteraan, Mattiuzzo opgericht Bidu 18 maanden geleden dat consumenten in staat om prijzen te vergelijken op een scala van producten, met inbegrip van verzekeringsproducten en credit cards online. In deze Q & A, vertelt hij over de strategie van Big Data op Bidu, zijn plannen voor de toekomst en de uitdagingen en kansen voor zijn markt.

Waarom is Big Data belangrijk voor uw bedrijf?

Eldes Mattiuzzo: Het verzamelen van informatie over klanten is iets dat maakte deel uit van mijn leerproces, toen ik in de credit card wereld gewerkt. Deze benadering van het gebruik van data maakt veel zin en is het zeer nuttig voor de analyse en voor het daadwerkelijk verlenen van krediet. We gebruikten gegevens uit het verleden van de klant ook de kans op toekomstige problemen voor sommige klanten weten.

Dat was iets wat ik probeerde te passen bij Bidu. We analyseren het verleden van alle klanten die zijn citeren met ons en degenen die verzekering hebben gekocht via ons, of het nu via de website of een telefoontje, dan proberen we en identificeren van de redenen, die een combinatie van een enorme hoeveelheid factoren zijn . Vervolgens hebben we bouwen een model dat variabelen die een of andere manier een kans op de aankoop probeert te hechten aan deze persoon gaat.

We hebben een ranking systeem, dus als de klant net een offerte heeft gemaakt en is zeer waarschijnlijk dat ze zullen kopen, noemen we ze meteen de kans conversie is vrij hoog. Als het is het tegenovergestelde, als er nauwelijks een kans dat ze zullen kopen, belanden we ze niet te roepen – een voorbeeld zou een persoon die een offerte voor een auto die ze nog te kopen. Dit model werkt zeer goed en verbetert de efficiëntie van de contacten die we maken.

Hoe is data analytics geëvolueerd in de financiële dienstverlening in Brazilië sinds het begin van de jaren nul tot nu toe?

Toen ik in de credit card-industrie werkten ongeveer 2004 tot ongeveer 2008, werd data analytics in Brazilië niet zo gefocust op “Big Data” per se als het nu is. We hadden onze databases, die bleven beperkt tot wat we intern hadden en dat was vaak ingewikkeld. Vandaag om Bidu, onze data kan gemakkelijk worden benaderd door mensen die ermee werken – het is niet alsof je een programmeur of een IT-specialist om de gegevens te krijgen nodig hebben. Bijvoorbeeld, onze marketing team toegang tot die informatie de hele tijd om hun werk te doen. Dat is een enorme verandering vorm wat het vroeger was.

Een andere grote verandering is dat we niet zijn beperkt tot de gegevens die we onszelf te verzamelen – wij hebben een groot aantal gegevens over alle sociale netwerken zoals Twitter, Facebook, Linkedin – dus met een beetje extra middelen die we de gegevens die ook kan halen op die wereld. En we gebruiken een aantal partners hier in Brazilië die ook het koopgedrag van een aantal van deze klanten in kaart kunnen brengen. Bijvoorbeeld, een klant die items zoals boeken, toestellen of reizen online koopt is veel meer kans om verzekeringen online dan iemand die nog nooit het internet gebruikt te kopen. Natuurlijk, onze gegevens belangrijk, maar wij zijn hiertoe niet beperkt om onze conclusies te rond aan- klant gedrag.

Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van grote OLAP, innovatie;? Hennessy m 16 jaar als hoofd van de Stanford University – Laat grote Silicon Valley Legacy; Mastering Business Analytics, De grenzen van de gegevens wetenschap in de bouw van de diversiteit op de werkplek; CXO; The technologische vaardigheden die nodig zijn om te leveren in een klantgerichte organisatie geobsedeerd

Hoe was je reis rond de bouw van uw data analytics opgericht?

Vandaag de dag, zowel Amazon en Google hebben ze data tools die een oneindige opslagcapaciteit tegen een zeer lage kosten. Dus we begonnen met het hosten van onze data met Amazon, want het maakt niet uit hoeveel gegevens u opslaat, de voorstelling is altijd hoog met een maximaal niveau van beveiliging. Alle gegevens die wij verzamelen uit externe bronnen en social networking tools die we verzamelen wordt ook opgeslagen op de servers van Amazon en het is zeer eenvoudig en het is een zeer kosteneffectieve optie.

Gezien uw afhankelijkheid van Amazon en Google-tools, wat is uw mening over een eventuele regering dat de gegevens worden opgeslagen in Brazilië?

Ik geloof niet echt dat dat zal gebeuren. Als dat zo is, zal Brazilië een enorme stap terug te nemen. Het zou zo’n grote tegenslag voor Brazilië dat kleine bedrijven een stuk minder concurrerend zou zijn. Om die reden denk ik nauwelijks dat een vereiste als dit ook daadwerkelijk zal worden wet – Ik hoop alleen dat onze leiders het gezond verstand om te voorkomen dat te vormen gebeuren.

Toen u begon om uw Big Data-strategie samen te stellen, wat waren de belangrijkste overwegingen op het gebied van gereedschappen en processen die nodig zijn om het allemaal te laten werken?

We hebben een zeer grote uitdaging hier bij Bidu dat is de integratie met de verzekeringsmaatschappijen, dat is een zeer moeizaam proces. In staat zijn om in de systemen van de verzekeraars in de juiste en legale wijze en aanwezig citaten in real time en volgens de systemen van de verzekeringsmaatschappijen is zeer complex. Er waren andere bedrijven die probeerde te doen wat we doen, maar omdat elke offerte aanvraag enkele minuten zou duren, klanten gewoon opgaven. Dus onze grootste zorg was juist dit: vastleggen van gegevens van alle partijen en zorgen voor de verwerking van de werken en de klant krijgt wat het nodig heeft op een flexibele manier.

We werken nu met negen verschillende autoverzekeringen bedrijven, die elk heeft een bepaalde set van gegevens om een ​​offerte te presenteren. Dus als we niet organiseren onze processen op een intelligente manier, zou onze citaat vragenlijst hebben meer dan 300 vragen. Dus de praktische uitdaging op technisch vlak was: hoe kom ik aan alle behoeften van alle verzekeraars met een minimum aan data? dat was een zeer intellectueel-intensieve project. Een andere belangrijke uitdaging is het overtuigen van mensen van dit citaat vergelijking model: hier in Brazilië, dit alles erg nieuw, mensen niet het concept begrijpen heel goed, dus dat is de reden waarom onze modellen uit te werken de kans op aankoop zo belangrijk, om ons te helpen inhoud mensen wanneer de tijd rijp is.

Wat zijn je plannen voor de toekomst rond het gebruik van Big Data om meer klanten bij Bidu in te brengen?

We hebben nog een hoop werk te doen. Met de hoeveelheid informatie die we hebben, plus wat we verzamelen via sociale media-instrumenten kunnen we verzekering bieden aan mensen, niet alleen in een passieve, maar actieve manier. Bijvoorbeeld, sluiten met mensen die ons vinden via Google. De volgende grote uitdaging is dit, het vinden van potentiële klanten op een slimme manier: als de persoon heeft gezegd dat ze op zoek zijn naar verzekering op Facebook, of vroeg op Twitter, waar ze een goede verzekering plan kan vinden. Ik wil in staat zijn om deze informatie vast te leggen, gebruik van data om actief te benaderen klanten, in tegenstelling tot alleen passief. Dit is mijn grootste uitdaging op dit moment.

Hoe vind je informatie en uitwisseling van beste praktijken rond Big Data in Brazilië, gezien het feit dat de markt is relatief beginnende hier?

Ik denk dat er veel informatie en niet veel kennis over het gebruik van data-analyse te gebruiken. Hier bij Bidu, denken we niet dat we ook maar één procent van wat we kunnen gebruiken gebruiken. Er zijn verschillende startups als de mijne, waar dit is ook een uitdaging. Natuurlijk, er zijn grote case studies bij grote bedrijven maar ook voor kleinere bedrijven, iedereen is min of meer in hetzelfde stadium van ontwikkeling.

We weten dat er een enorm potentieel in Big Data, maar in Brazilië is er geen groot succes zaak die we kunnen repliceren – er is nog een lange weg te gaan om dat stadium te bereiken.

Eldes Mattiuzzo, oprichter, Bidu

Wat is het grootste obstakel voor zakelijke leiders proberen om het meeste uit hun gegevens in Brazilië?

De kosten van oplossingen is de kleinste zorg. De beschikbare opties in de markt van vandaag zijn zeer goed en toegankelijk. De uitdaging is hoe je externe gegevens vast te leggen – welke gegevens moeten worden verzameld en hoe die informatie niet kan helpen u uw gewenste resultaten te bereiken, ik denk dat dit ‘hoe’ is de grootste moeilijkheid – hoe te voelen van alles wat er beschikbaar zijn in e-mails is te maken, gesprekken en gedrag online en te transformeren, die in iets waardevols voor het bedrijf. Dat gezegd hebbende, ik denk dat er veel mogelijkheden voor experts in statistiek en wiskunde om te komen met oplossingen die zeer nuttig zijn voor bedrijven kunnen zijn.

Heeft u een vraag voor Eldes Mattiuzzo over Big Data? Toegang tot onze volledige opleiding op Big Data in Brazilië en krijg toegang tot een team van experts die u kunnen helpen met de beste praktijken en deskundig advies.

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

Hennessy m 16 jaar als hoofd van de Stanford University – Laat Big Silicon Valley Legacy

De grenzen van de gegevens wetenschap in het opbouwen van diversiteit op de werkvloer

De technologie vaardigheden die nodig zijn om te leveren in een klantgerichte organisatie geobsedeerd