LibreOffice liefde ziet Microsoft verwijderd van duizenden pc’s in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol, een autonome regio in het noorden van Italië, is de voorbereiding van een grote switch in zijn kantoor software.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

In plaats van Microsoft Office, is de regering van plan te gebruiken, LibreOffice, en het open bestandsformaat ODF. LibreOffice is, gevorkte van het populaire OpenOffice productiviteit suite in 2010; na bezorgdheid opgedoken dat het project zou worden gestaakt.

LibreOffice is het eerste gratis software die Zuid-Tirol heeft gebruikt, en zal geleidelijk worden uitgerold in de komende drie jaar. De lange migratie tijd is te danken aan het feit dat de lokale overheid moet niet minder dan 200 verschillende softwarepakketten te integreren met de nieuwe office suite.

De regio’s eerste stap in de migratie zal zijn om een ​​schakelaar op 7.000 machines van Microsoft Office naar LibreOffice en stellen het bestandsformaat ODF als standaard voor de uitwisseling van gegevens tussen de verschillende takken van de overheid.

Volgens Kurt Pöhl, de regio het hoofd van IT, Zuid-Tirol zal niet ontdoen van Microsoft Office ‘s nachts te krijgen.

Zelfs na de migratie is voltooid, zullen we blijven met behulp van Microsoft Office op sommige systemen omdat sommige gespecialiseerde toepassingen nodig hebben. Echter, analoog aan München, Duitsland, zou het mogelijk om de hoeveelheid licenties aan een paar honderd te verminderen … we moeten in staat zijn om rond € 600.000 besparen in de komende drie jaar, “vertelde hij op een persconferentie.

“Geld besparen is natuurlijk een van de redenen voor de invoering van vrije software, maar het is niet de enige reden: Vrije software biedt ons ook de flexibiliteit, en deze flexibiliteit is belangrijk voor ons in een sterk veranderende IT-landschap,” Robert Biozzo, een lid van de regering van Zuid-Tirol, gezegd.

Een van de grootste uitdagingen in de migratie zal de acceptatie van gebruikers. “We hebben om het project goed te communiceren, de voorbereiding van de gebruikers voor de migratie en hen te helpen in de eerste fase van de migratie. Zij moeten in staat zijn om zo veel van de documenten en sjablonen mogelijk te gebruiken. Dit zal een groot deel van zijn de totale kosten van het project “, zegt Pöhl.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september