Linus Torvalds op populariteit problemen van de Linux desktop’s

Ik ben een Linux desktop gebruiker;. Het personeel van Google’s zijn Linux-desktop-gebruikers. Maar de Linux-desktop zelf is nog nooit zo populair en Miguel de Icaza, een van de makers van Linux desktop GNOME ‘s legde uit waarom in Wat Killed The Linux Desktop. Linux bedenker Linus Torvalds, en andere top Linux-ontwikkelaars, had andere neemt.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

De Icaza had betoogd dat de Linux-desktop’s ‘falen’ werd ‘geworteld in de ontwikkelaar cultuur die is gemaakt rond het. “In het bijzonder,” Linus, ondanks dat het een low-level kernel man, zette de toon voor onze community jaar geleden, toen hij binaire ontslagen compatibiliteit voor stuurprogramma’s. De kernel mensen zouden hebben een aantal geldige redenen voor het, en zou de industrie hebben gedwongen om te spelen door hun regels, maar de Desktop mensen niet de macht die de kernel mensen niet hebben. Maar we hebben te houden de houding. ”

Door dat de Icaza betekende, “De houding van onze gemeenschap was een van uitmuntende techniek: we willen niet deprecated code in onze bron bomen, we willen niet gebroken ontwerpen rond te houden, willen we puur en prachtige ontwerpen en we willen elimineren alle sporen van slecht of slecht geïmplementeerd ideeën van onze broncode bomen. … En we deden. ”

Hij vervolgde: “We deprecated APIs [application programming interfaces], omdat er een betere manier was. We verwijderd functionaliteit, want ‘deze aanpak is gebroken,’ voor graden van gebroken uit ‘het is een gat in de beveiliging’ helemaal naar ‘het niet voldoen aan de nieuwe stijl die we gebruiken.’ ‘

En hier is waar Torvalds niet mee eens. Torvalds schreef: “Een van de belangrijkste regels kernel is altijd geweest dat we nooit enige externe interfaces te breken. Deze regel is er al vanaf de eerste dag, hoewel het veel explicieter is geworden pas in de laatste paar jaar. Het feit dat wij breken interne interfaces die niet zichtbaar zijn voor userland is volstrekt irrelevant, en een totale rode haring. ”

Ingo Molnar, een toonaangevende Red Hat Linux-ontwikkelaar voegt toe: “De Linux kernel project was altijd erg streng over het houden van haar externe ABIs, bedoeld ABIs en zelfs toevallige ABIs. Dit is hoe het mogelijk is dat Alan Cox’s 20 jaar oud Rouge spel binaire gebouwd in 1992 nog verenigbaar is met en werken op de recentste Linux kernel ongewijzigde – en werkt nog steeds 50 jaar in de toekomst.

Theodore “Ted” T’so, een andere top Linux kernel ontwikkelaar, voegde “in plaats van de desktop-ontwikkelaars alleen aandacht te besteden aan de houding van de kernel ten aanzien van de interne interfaces, en het negeren van de houding van de kernel ontwikkelaar richting externe interfaces die worden gebruikt door toepassingen — en vervolgens het nemen van de verkeerde les door te focussen op de verkeerde dingen. Mag ik suggereren dat dit is totaal en volledig de schuld van de GNOME ontwikkelaar? Het feit is dat we altijd al hadden de houding van u zal breken nooit Applications is een harde en snelle regel voor tientallen jaren, en we hebben kernel veranderingen teruggedraaid wanneer breuk is ontdekt. ​​”

Maar er was meer aan de hand dan de ontwikkeling van de stijl, de Icaza verklaarde: “De tweede dimensie van het probleem is dat er geen twee Linux distributies waarop belangrijkste onderdelen van het systeem moet gebruiken overeengekomen. Of ze het niet eens, het tijdschema van de overgangen waren uit sync of er concurrerende implementaties voor dezelfde functionaliteit. ”

De Icaza vervolgde: “De inspanningen om te standaardiseren op een kernel en een set van de kern bibliotheken werden ondermijnd door de distro van de Dag dat de positie van de macht gehouden. Als je de top hond, heb je niet wilt geen concessies die zou helpen andere uitkeringen inhalen met jou te maken. Onverenigbaar werd een manier van het winnen van marktaandeel. Een strategie die nog steeds in dienst van de 800 pound gorilla’s in de Linux-wereld. ”

Om dit, Alan Cox, antwoordde een toonaangevende Linux-ontwikkelaar, “Dat maakte me aan het lachen. Er was KDE en Miguel toen kwam langs en creëerde de verwarring hij tekeer over. … Hij is dood gelijk over de manier waarop de Gnome mensen blijven het breken van de verenigbaarheid ervan elke keer niet alleen met de apps, maar met de gebruikersinterface, met de config (die nu nog slechter dan in Gnome 1.x!) En ga zo maar door. Maar het is niet een ziekte Open Source zijn bepaalde projecten zoals de ziekte van Gnome ”

Torvalds is overeengekomen, “Sommige gnome mensen lijken te zijn in totale ontkenning over wat hun probleem werkelijk is. Ze zullen razend verwijten iedereen behalve zichzelf. Dit artikel lijkt een perfect voorbeeld van dat.

Hoe het ook zij, de Icaza, betoogde dat beide factoren “het ecosysteem voor ontwikkelaars van derden probeert te richten Linux op de desktop gedood. Je zou een keer proberen, doe je best om de “top” distro steunen of als u royale ‘de top drie’ distro voelden. Alleen om te ontdekken dat de software niet meer werkte zes maanden later. “Op de Google+ draad, de Icaza voegt toe:” Het ondersteunen van Linux desktop voor proprietary software-ontwikkelaars is gewoon te duur en de markt is zowel kleine en diep versnipperd. ”

In zijn artikel, vervolgde hij, “we misten het grote plaatje. We vervreemd elke derde partij ontwikkelaar in het proces. Het ecosysteem dat is opgesprongen om te leven met Apple’s OS X AppStore is gewoon onmogelijk te bereiken met Linux vandaag. ”

Vandaag de dag, de Icaza is een Mac OS X-fan. In een aanvulling op zijn artikel, de Icaza schreef dat “de verschillende Linux op de desktop zijn de beste die ze ooit geweest zijn. Ubuntu en Eenheid, Fedora en GnomeShell, RHEL en Gnome 2, Debian en Xfce plus de KDE-distributies. En toch, we hebben nog vier grote desktop API’s, en ongeveer een half dozijn populaire en enigszins onverenigbare versies van Linux op de desktop: elk met een eigen curator OS subsystemen, met verschillende verpakkingssystemen, met verschillende afhankelijkheden en licht verschillende versies van de kern libraries. ”

Is er een antwoord? Een manier voor Linux populair is geworden op het bureaublad? De Icaza meende: “De enige manier om Linux op te lossen is om een ​​distro, een set van componenten als basis te nemen, verlaat alles en iedereen moet gewoon bij te dragen tot deze ene Linux. Of dit Canonical’s Ubuntu, Fedora of Red Hat of Debian-systeem of een nieuwe gezamenlijke inspanning is iets dat intelligente mensen zullen het niet eens tot het einde der dagen. ”

 verhalen

De waarheid over goobuntu: Google’s eigen desktop Ubuntu Linux

De 5 meest populaire Linux-desktop distributies

Microsoft duwt de gebruikers en leveranciers om Mac en Linux

Is GNOME “Het staren in de afgrond? ‘

Ubuntu 12.04 vs. Windows 8: Vijf vergelijkingspunten

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen