Microsoft duwt Windows Server ‘Next’ terug naar 2016

In de afgelopen jaren heeft Microsoft een nieuwe Windows-client en de server releases in tandem opgeleverd. Maar met Windows 10, Microsoft is van plan om af te wijken van die praktijk en uit te stellen de volgende versie van Windows Server 2016, terwijl de aanvullende Windows 10-client uit zal rollen in de kalender 2015.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Microsoft functionarissen bevestigden de ontkoppeling van de komende client en server releases in een blogpost op 29 januari.

Er gehad gerommel uit mijn bronnen, evenals Windows IT Pro, dat de komst van Windows Server versie zou kunnen worden uitgesteld.

Today’s blogpost verklaart niet waarom Microsoft ambtenaren besloten om deze nieuwe weg in te slaan. Ik heb een paar theorie├źn gehoord. Sommigen geloven dat de volgende versie van Windows Server bevat meer bugs dan Microsoft ambtenaren aanvaardbaar geacht, wat leidt tot een vertraging in de tweede Public Preview van de eerder beloofde ‘begin 2015, “tot” het voorjaar 2015.

Anderen van wie ik gehoord heb afgevraagd of de vertraging zou kunnen zijn onderdeel van de voortdurende strategie van Microsoft om te proberen om meer gebruikers te overtuigen om te verhuizen naar de cloud, omdat Microsoft blijft met haar missie om de eerste uitrol van nieuwe featues voor de cloud.

En ikzelf – zoals Windows IT Pro’s Rod Trent – vragen zich af of het besluit om terug te duwen de volgende versie van Windows Server of andere manier met de op handen zijnde einde van de ondersteuning voor Windows Server kan worden verbonden 2003. Misschien is de Softies niet willen om de upgrade bericht te verwarren en willen in staat zijn om degenen die nog met Windows Server 2003 te vertellen – waarvoor alle gratis ondersteuning van Microsoft, waaronder security patches) eindigt in juli – dat het platform waarop ze moeten bewegen is Windows Server 2012 R2.

Er is ook de mogelijkheid dat zakelijke gebruikers en IT-professionals het bedrijf hebben gezegd dat slechts twee jaar nadat Windows Server 2012 R2 debuteerde te vroeg zou kunnen duwen een andere belangrijke nieuwe Server release.

Microsoft ambtenaren weigerde te zeggen waarom het bedrijf is het uitstellen van Windows Server Next. Toen ik sprak met Mike Neil, General Manager van Windows Server op TechEd Barcelona in oktober, vertelde hij me het plan van het record was naar de volgende publiek voorbeeld beschikbaar in maken “begin 2015”, dus veranderde er iets tussen toen en nu.

UPDATE: Microsoft ambtenaren op voorwaarde dat deze verklaring aan de vertraging uit te leggen

Interessant is dat Microsoft niet uitstellen van een stuk van zijn System Center management suite. De volgende versie van System Center Configuration Manager zal samen met Windows 10, die is gepland om te starten in het najaar van 2015 worden uitgebracht, de huidige blog post bevestigd. De blog post niet zeggen dat de rest van System Center Volgende zal worden uit dit jaar, in feite, het maakt het lijkt alsof de rest van Microsoft’s management suite zal ook een 2016 leverbaar zijn.

Microsoft maakte de eerste, en tot dusver enige, Public Preview van Windows Server Volgende beschikbaar op 1 oktober 2014 – dezelfde dag Microsoft heeft de eerste preview bits voor Windows 10. De volgende versie van Windows Server bevat nieuwe en bijgewerkte Hyper-V , netwerken, directory services, webtoepassing volmacht en andere functies.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september