Microsoft is nog steeds een leverancier van bedrijfssoftware (En dat is ok.)

Wat is Microsoft deze dagen?

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Microsoft ambtenaren, eerst en vooral wil het bedrijf te positioneren als een apparaten en diensten macht huis, of in ieder geval goed op weg om één.

De werkelijkheid, als; bedrijf Q2 FY 2014 winst; duidelijk gemaakt is Microsoft is nog steeds een softwarebedrijf. En vooral een enterprise software bedrijf, op dat.

Er is niets mis of schandelijk over dit feit. Maar het is niet de boodschap Microsoft wil overbrengen, aangezien het management is sterk gericht op de groeiende markt van de consument het aandeel van de vennootschap;. Microsoft niet wil IBM zijn. Maar het is nog veel meer als IBM dan het is als Apple of Google.

Uitzoeken waar Microsoft is het maken van geld is een beetje tricker dan vroeger. Voorbij zijn de bekende, oude Windows / Office / Online / Entertainment / Server en Tools groeperingen ons Microsoft watchers had leren kennen en sorteren van de liefde;. Microsoft maakte over zijn rapportage categorieën; een paar maanden terug.

Nieuwe segmentatie niet weerstaan, is het duidelijk dat een sterke tweede fiscale kwartaal van Microsoft voor het fiscale 2014 werd aangedreven door enterprise software meer dan apparaten of diensten – ongeacht de krantenkoppen zou men kunnen zien van het tegendeel.

Met behulp van de nieuwe rapportagestructuur, hier was de top drie segmenten, de omzet-wise, voor Microsoft in Q2 FY 2014

1. Commerciële licentie, wat betekent dat Windows Enterprise Server Products, Office Business, Dynamics en Unified Communications: 10900000000 $ 2. Apparaten en licenties van de consument, wat betekent dat Windows OEM, Windows Phone, Office Consument en IP-licentie: 5900000000 $; 3. Apparaten en hardware van de consument, wat betekent Surface, Xbox / Xbox Live en andere hardware: $ 4700000000

En hier zijn de top drie van Microsoft business segmenten, zoals gemeten door brutomarges, voor Q2 FY 2014

1. Commerciële licentie (een k een van de enterprise software hierboven vermeld): 10800000000 $ 2. Apparaten en consumenten licentie; g (meer software, waaronder Windows, Windows Phone en Office-client, zoals hierboven vermeld): $ 5,0 miljard; 3. Commercial “andere”, wat betekent Enterprise Services, Office 365, Azure en Dynamics CRM Online: $ 415,000,000

Ja, het is nog te vroeg in de overgang van Microsoft om een ​​apparaten en diensten bedrijf. Maar het is nog vermeldenswaard wat er ontbreekt in zowel de boven de inkomsten en de top marge lijsten – in het bijzonder, hardware (Surface, Xbox) en consumentendiensten (Bing, MSN, Office 365 Home Premium).

Hoewel Microsoft specifieke eenheid en / of rijbewijs nummers gedeeld voor een aantal van zijn consumentenproducten – Xbox, Office 365 Home Premium – als onderdeel van haar laatste kwartaalcijfers release, functionarissen van het bedrijf waren niet bereid om de verkoopcijfers te delen voor het bedrijf minder sexy en meer-enterprise gerichte software producten. Er waren geen dollar of licentie breakouts voor producten als System Center, SQL Server, Visual Studio, Lync, Exchange, Windows Server, SharePoint Server en dergelijke. In plaats daarvan, Microsoft bood in principe zinloos metingen, aangezien er geen sprake was basislijn, zoals “groei met dubbele cijfers” (System Center en SQL Server) en “zetels meer dan een verdubbeling” (Office 365 commerciële en Azure).

Xbox-consoles verkocht goed, tijdens de vakantie, net als; Office 365 Home Premium, dat is op abonnementen gebaseerde versie van Microsoft Office voor de consument. Windows Phone omzet steeg met $ 340.000.000, of 50 procent, in het kwartaal, volgens Microsoft (hoewel dit in totaal huiden hoeveel het bedrijf gemaakt van het licentiëren van de Windows Phone OS vs. hoeveel het door licentie mobiele telefoon patenten).

Maar vergis je niet: Het is nog steeds Microsoft’s enterprise software die de bevoegdheden van Microsoft. Tien van; het bedrijf zelfbenoemde 16 miljard dollar bedrijven, waren business-gerichte die vanaf de laatste keer dat Microsoft gedeelde informatie over de miljard-dollar business club. Vijf van de zes resterende hadden onderneming componenten. (De enige uitzondering is Xbox.)

Enterprise software is koning bij Microsoft. Tenminste voor nu….

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september