Optus offert omzetgegevens voor de groei van de klant

Optus CEO Allen Lew heeft gezegd dat de strategie van het bedrijf om te groeien zijn klantenbestand is niet scharnierend over de vrijlating van nieuwe telefoons, maar op lokken klanten met mobiele plannen die zijn ontworpen om geen klanten te straffen voor het gebruik van meer data.

In Q3 resultaten vrijgegeven op donderdag, de Singtel dochtermaatschappij gerapporteerde 100.000 nieuwe abonnees in de laatste drie maanden van 2014, met inbegrip van de lancering van de iPhone 6.

Als gevolg van plannen van het bedrijf-gegevens delen van die gegevens gedeeld tussen mobiele en tablet-apparaten kunt zien, Optus veranderde de manier waarop het rapporteert het aantal abonnees, en, als gevolg daarvan, zag een daling van de totale inschrijvingen met 12.000 in het kwartaal.

Het bedrijf zag een 4,3 procent stijging van de mobiele inkomsten tegenover prepaid, post-paid en mobiele breedband in het kwartaal AU $ 1220000000, terwijl de omzet over de hele linie steeg met 7 procent.

Lew vertelde de website in een interview op donderdag dat dit grotendeels een gevolg van “robuuste mobiele customer abonnee groei” van de achterkant van de take-up van Optus ‘myPlan, en een 12 procent stijging van de data-inkomsten. Lew zei dat het was niet alleen de iPhone die op een tweede kwart van de groei van de klant voor Optus gebracht.

“De iPhone was een vrij iconische verschuiving op het gebied van smartphones, en we hebben gezien dat grote aantallen rijden voor ons. De reden dat we zien dat de groei is meer agnostisch in termen van apparaten,” zei hij.

Wij geloven dat onze myPlan diensten, myPlan Plus in het bijzonder, worden steeds tractie met onze consument klanten, omdat het verwijdert een groot deel van de bill shock en geeft hen de zekerheid dat als ze de service te gebruiken en ze hoger zijn dan hun gegevens uitkering, krijgen ze automatisch verplaatst naar het volgende niveau, wat voor ons is slechts een AU $ 10 te verhogen.

Lew zei dat het verwijderen van de zogenaamde “bill shock” element van de klanten ontvangen van grote hoeveelheden gegevens facturen groeide ook loyaliteit.

“[Het gaat erom] ervoor te zorgen dat klanten het gevoel dat ze niet opgelicht als ze per ongeluk te veel te gebruiken,” zei hij.

Churn was 1,4 procent voor het kwartaal, iets hoger op het vorige kwartaal, maar Lew zei dat was “vrij typisch” voor de klanten rond te shoppen in de kerstperiode.

Het bedrijf zal zich nu richten op de 4G uitrol, van plan om 90 procent van de bevolking te bereiken tegen het einde van maart, en het aanbieden van meer 700MHz-compatibele apparaten 4G nu dat Optus in staat zijn om officieel te beginnen met behulp van het spectrum is in 2012 gekocht heeft.

Vodafone en Telstra kijken steeds meer te bieden inhoud bundeling op mobiele diensten, Lew zei dat het is iets dat Optus overweegt ook.

“We zijn op zoek naar allerlei verschillende video-mogelijkheden te bundelen met content providers die een sterk imago van het merk in de hoofden van onze klanten,” zei hij.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Hij zei dat Optus werkt aan een aantal dingen in zowel video en andere “ontwrichtende” industrieën.

Na een aanzienlijke periode van stagnatie, Lew zei dat hij er alle vertrouwen in dat Optus terugkeert.

“We zijn optimistisch dat het tweede opeenvolgende kwartaal van groei vertegenwoordigt ons terug te komen in de markt,” zei hij.

We blijven ons richten op onze marktleidende customer experience, investeert nog meer in onze mobiele en vaste netwerken, en het brengen van innovaties op het gebied van diensten en producten.

Optus heeft veel meer een mobiele onderneming geweest, als je kijkt naar onze strategie voor de toekomst, willen we veel meer geïntegreerd zijn. Aan het eind van de dag voor ons, onze strategie is om ervoor te zorgen dat we de juiste middelen om aan die behoeften te voldoen.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië