Als we kortzichtig, geef ons een bril

Een ICT-industrie leider, Geoff Lawrie heeft aangevallen Kiwis voor zijn blind voor de mogelijkheden van supersnel breedband.

Dat is misschien wel waar, maar ik denk dat de ICT-sector is verantwoordelijk voor de blindheid.

Bedrijven kunnen ervan overtuigd regering om deel met $ 1500000000, maar we hebben weinig over de werkelijke voordelen van 100Mbps gehoord, of om het simpel te zeggen, hebben ze ons niet verteld duidelijk wat het eigenlijk gaat doen. Zij hebben gefaald om de voordelen te verkopen!

Wanneer $ 5000 per huishouden zal worden besteed in het programma van de regering in Nieuw-Zeeland, zou men hopen op meer dan snellere downloads van porno, televisie en een betere video-conferencing.

Kom op, waar is de verbeelding? Waar zijn de nieuwe toepassingen en diensten die wij moeten verwachten voor onze miljarden, de technologieën die ons leven moet veranderen?

We horen over transformatie zal zijn en hoe belangrijk dergelijke breedband voor onze landen, maar we horen weinig of niets over wat het daadwerkelijk zal worden gebruikt en de bedrijfsvoordelen ervan.

Auckland energiebedrijf Vector campagne heeft gevoerd over de kwestie van vezel naar de deur, op zoek naar feedback van de Kiwi’s op wat ze het zou kunnen gebruiken voor, maar weinig anderen lijken elk bericht te verspreiden of een debat aan te moedigen.

Zelfs in duwen Australische National Broadband Network, heeft uw regering vaag over het eindgebruik bijzonderheden geweest.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Toch onderzoekers Frost & Sullivan is zo enthousiast over Nieuw-Zeeland Ultra Fast Broadband-programma dat het stuurde me een paper over het een paar maanden geleden.

Het bedrijf wees op de mogelijkheden voor transformatie, daarbij verwijzend naar toepassingen in het toerisme, gezondheid, landbouw en onderwijs. Zeker, Frost & Sullivan meer aangeboden in de weg van specifieke, meer voordelen voor het bedrijfsleven dan wat we hebben gezien in het debat tot nu toe.

Dus kom op! Waar zijn de nieuwe en sexy toepassingen om de miljarden te rechtvaardigen wordt besteed?

Tenminste Lawrie biedt een aantal duidelijke ideeën.

Hij rollen off voorbeelden, variërend van oudere patiënten met behulp van hun tv-toestellen naar hun huisarts te raadplegen, satelliet werk centra die liggen op 10 minuten fietsen van huis, dat ononderbroken toegang tot het bedrijfsnetwerk en het telefoonsysteem bieden.

Hij zei dat er nodig is om voorbeelden te zakenmensen in Hamilton, Taupo, Invercargill en Greymouth laten zien hoe ze high-definition video zou kunnen gebruiken om verbinding te maken met de leveranciers in China of klanten in Londen en hebben nog steeds diner thuis met de familie te zijn.

Echter, misschien zal het zijn als eerdere technologische innovaties. Toepassingen worden ontwikkeld dat we niet eens van gedroomd! Ik hoop het.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’