Google verliest ‘recht om vergeten te worden’ vechten in de hoogste rechtbank in Europa

Europa’s hoogste gerechtshof oordeelde vandaag dat zoekmachines kan worden besteld om links naar openbaar beschikbare nieuwsitems uit de zoekresultaten te verwijderen.

Het besluit van de Europese Unie Hof van Justitie (EHJ) heeft een klap voor Google in Europa behandeld. Het bedrijf had via haar Spaanse activiteiten van Google Spanje, beroep een bevel van het Spaanse bureau voor gegevensbescherming (AEPD), die bepaalde dat het bedrijf moest links naar twee pagina’s gepubliceerd in 1998 door de Spaanse krant La Vanguadia verwijderen.

hoogste rechtbank van Europa is om te beslissen of de EU-burgers legaal kan eisen dat Google verwijderen van informatie over hen van haar zoektocht engine.The Europees Hof van Justitie (EHJ) kreeg het verzoek om een ​​beslissing van de hoogste rechtbank van Spanje, de Audiencia Nacional, Reuters gemeld op vrijdag .

De volgorde volgde op een klacht van een Spaanse nationale naar het AEPD in 2010, nadat hij vond dat zoekt naar zijn naam gemaakt via Google terug links naar de twee pagina’s, die details over een real-estate veiling die werd gehouden om de sociale zekerheid schulden te vereffenen bevatte . In wezen, de klager geloofde de links gemarkeerd details over zijn geschiedenis die niet meer relevant waren.

Hoewel het verzoek van de man die de krant de twee pagina’s in kwestie te verwijderen rug werd geslagen, de AEPD heb om Google aan de links van de zoekresultaten te verwijderen – een besluit van Google dan tegen in beroep.

In het hart van de uitspraak van vandaag is de vraag of de bestaande 1995 gegevensbeschermingsrichtlijn kan worden gebruikt door een betrokkene (in dit geval, de Spaanse nationale) aan te vragen door een data controller (Google) te ‘vergeten’. Interessant is dat de invoering van een zogenaamde “recht om te worden vergeten” was de hoeksteen van Europa’s 2012 voorgestelde herziening van de richtlijn uit 1995, waarin het recht mag bestaan, zelfs voordat de update van de richtlijn officieel is gemaakt wet betekent.

Volgens het Europees Hof van Justitie, “als het wordt gevonden, naar aanleiding van een verzoek van de betrokkene, dat de opname van deze banden in de lijst is, op dit punt in de tijd, onverenigbaar is met de richtlijn, de links en informatie in de lijst met resultaten moeten worden gewist “.

Complicerende Google’s naleving van de orde – en hoe het omgaat met toekomstige verzoeken verwijdering – is het Hof van Justitie is van mening dat de wettigheid van de indexering en het verzamelen van “accurate” gegevens van het bedrijf kan in de tijd.

Het Gerecht merkt in dit verband op dat zelfs in eerste instantie rechtmatige verwerking van nauwkeurige gegevens kunnen in de loop van de tijd, onverenigbaar is met de richtlijn, waar, gelet op alle omstandigheden van het geval, de gegevens verschijnen ontoereikend, irrelevant of niet langer te zijn geworden relevant, of buitensporig in verhouding tot de doeleinden waarvoor zij werden verwerkt en in het licht van de tijd die is verstreken.

Indien een verzoek om te worden vergeten aan die voorwaarden voldoet, zouden Google en andere zoekmachines verplicht worden om te onderzoeken welke resultaten worden geretourneerd wanneer de naam van een persoon wordt gezocht en of ze bevatten links naar de gewraakte informatie.

“Als dat het geval is, de links naar webpagina’s die deze informatie moet worden van die lijst met resultaten verwijderd, tenzij er bijzondere redenen zijn, zoals de rol van de betrokkene in het openbare leven, ter rechtvaardiging van een overwegend belang van het publiek in het hebben van toegang tot de informatie wanneer deze een zoekopdracht wordt gemaakt “, aldus het Hof.

Google en andere web-bedrijven zullen nu ook verplicht worden om “naar behoren te onderzoeken” alle verzoeken verwijdering op hun verdiensten en waar men wordt geweigerd, kan de klager hun zaak voorleggen aan een bevoegde autoriteit.

Google zei in een verklaring:.. “Dit is een teleurstellende uitspraak voor zoekmachines en online uitgevers in het algemeen Wij zijn erg verbaasd dat het verschilt zo dramatisch uit het advies van de advocaat-generaal en de waarschuwingen en de gevolgen die hij gespeld We moeten nu nemen tijd om de gevolgen te analyseren. ”

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Spanje stuurt recht-te-vergeten Google zaak naar Hof van Justitie; EU zet Google rechtdoor ‘recht om te worden vergeten; Google pikt gaten in de EU “recht om te worden vergeten

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

deze zaak