Geen verrassingen ‘in Microsoft Surface tablet software

nieuwe Surface tablet van Microsoft zet dezelfde desktop en RT-versies van Windows 8 en dit is waarschijnlijk de consument in verwarring, zegt marktanalist Ovum, dat Redmond’s verhuizing naar een eigen tablet te lanceren en te concurreren met de OEM-partners voegt eraan toe is “zelden een goed idee.”

In een verklaring vrijgegeven dinsdag, Ovum chief telecom-analist Jan Dawson zei dat er “geen verrassingen” in de software die zal draaien op de nieuwe Microsoft-tablet, die zal worden aangedreven door zowel de versie van Windows 8.

Dawson zei: “Niets is er veranderd en het ziet er nog steeds als een enorme breuk met het verleden aan de oppervlakte, maar met een schokkend schakelaar terug naar de oude desktop wereld onder verborgen.

In theorie, het levert alle voordelen van zowel de tablet geoptimaliseerde omgeving en de klassieke desktop aanpak en apps, maar in werkelijkheid, de beschikbare om te proberen op dit moment versies zijn een afschuwelijke mengelmoes van de twee werelden die waarschijnlijk verwarrend voor te zijn de consument.

In een vakantie, weg van de traditionele praktijk van het afhankelijk van de hardware makers om producten loopt het Windows-besturingssysteem, Microsoft vroeg dinsdag onthulde twee eigen tablets onder de Surface merk. Geen details over prijzen of beschikbaarheid werden verstrekt, maar Redmond zei in haar persbericht:. “De aanbevolen winkelprijs zal dichter bij de beschikbaarheid bekend worden gemaakt en zal naar verwachting concurrerend met een vergelijkbare ARM tablet of Intel Ultrabook-class PC te zijn OEM’s zal kosten en de functie hebben pariteit op Windows 8 en Windows RT. ”

Surface voor Windows RT is een 10,6-inch apparaat, configureerbaar in 32GB of 64GB, die zal worden gebundeld met Office Home en Student 2013 RT en ondersteuning voor een magnetisch vastgemaakt cover die gebruikers in staat stelt om aan te raken-type.

Surface voor Windows 8 ook sport een 10,6-inch display en is voorzien van dezelfde vastgemaakt deksel. Het zal beschikbaar zijn in 64GB of 128GB, en zal tevens pen ondersteuning.

Terwijl Microsoft-branded, de tabletten niet daadwerkelijk worden vervaardigd door Redmond. Geen gegevens beschikbaar waren, waarop de fabrikanten wordt de productie van de apparaten, maar rapporten eerder deze maand suggereerde HTC waren uitgesloten.

Faceoff met OEM-partners, Microsoft’s verhuizing naar haar eigen merk van tablets zou zijn OEM-partners van streek te lanceren, Dawson opgemerkt, toe te voegen “is zelden een goed idee” voor een OS eigenaar om te concurreren met de OEM-partners.

“Of ze niet blij met de apparaten die er zijn, of ze zijn niet tevreden met alleen het nemen van een licentievergoeding van de verkoop van Windows-gebaseerde tablets. Hoe dan ook, het is een enorme motie van vertrouwen in de OEM-partners, die terecht moet voelen gekleineerd , “de Ovum-analist gezegd.

“Het apparaat zelf ziet er overtuigend, maar zoals gewoonlijk zijn we vertrokken zonder informatie over prijzen, waardoor het onmogelijk om te beoordelen zeker wat de invloed op de markt zal zijn,” voegde hij eraan toe.

Hij merkte op Windows had een enorme installed base en IT-managers kunnen de tabletten zien als een vervanging voor de Windows-computer.

Echter, of de apparaten veel belangstelling van de consument zou afhangen van de prijs en het vermogen van Microsoft om de arme gebruikersinterface ervaring in Windows 8 en Windows RT fix zou Garner, Dawson vermoedde.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Volgens ABI Research, Apple en Samsung bovenaan de wereldwijde tablet markt in het eerste kwartaal van 2012, dat zag zendingen bereikt 18,2 miljoen. Apple verhuisde 11,8 miljoen in zendingen, gedreven in grote door de lancering van haar nieuwste iPad maart, terwijl Samsung klokte 1,1 miljoen zendingen voor het kwartaal.

Gartner schat de wereldwijde tablet zendingen zal 118.900.000 stuks hit dit jaar, een 98 procent sprong van 60 miljoen vorig jaar.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen