Hoe contractuele risico’s in cloud computing te beheren

Er zullen praktische en commerciële risico’s zijn bij het kiezen van een cloud service, maar deze kunnen door middel van zorgvuldigheid worden verzacht door te focussen op de service contract.

Zweedse scholen kunnen hebben opstellen van nieuwe contracten met cloud providers of worden gedwongen om te stoppen met behulp van gehoste diensten, zoals Google Apps.

In de eerste plaats, aldus Rob Bratby, managing partner bij advocatenkantoor Olswang Azië, het bedrijfsleven moet wat het nodig heeft en wat het zal krijgen van de cloud service te begrijpen. Afhankelijk van de complexiteit en de waarde van de diensten, kunnen bedrijven hun eigen dienst beschrijving bereiden of te beginnen met versie van de leverancier.

Uiteindelijk moet de service beschrijving uitvoerig de zakelijke behoeften uiteengezet. “Als dit niet gebeurt, moet worden uitgedaagd en eventuele tekortkomingen moeten worden aangepakt. Indien dit niet gebeurt, is het risico is dat de service contract voor cloud-diensten die kunnen blijken later te ontbreken langs de lijn. Hetzelfde geldt voor de prijsstelling, service levels en service credits, rechten om af te sluiten, de rechten van de diensten, veiligheidsplannen en normen, ramp herstel regelingen en bestuurlijke regelingen te veranderen, “voegde Bratby.

In dit stadium, vakexperts, commerciële leiders en advocaten moeten worden in gestrikt om te helpen met het onderzoek, adviseerde hij.

Ten tweede moet het servicecontract het bedrijfsleven in staat te stellen te voldoen aan haar eigen verplichtingen, zijn zij contractueel, wet- en regelgeving, volgens de advocaat;. Bratby wijst op twee tanden van de aanval die kunnen helpen

Een derde gebied van risico’s aan te gaan in het dienstencontract is ervoor te zorgen dat het bedrijf is niet, opgesloten, in een opdracht voor diensten en dat, switching leveranciers of producten, kan een soepele oefening.

Dit is een wettelijke en een praktische kwestie. De service contract moet voldoende beëindiging van de rechten voor het bedrijf (bijvoorbeeld voor standaard change of control, insolventie, service verslechtering, beveiliging / vertrouwelijkheid geschonden, regelgeving) en, in ieder geval, moet de service contract niet evergreen nemen; het zou moeten zijn voor een vaste periode van tijd om de zaken op te maken van zaken nemen dwingen, “zei Bratby.

Volgens Matthew Hunter, medewerker bij Olswang Azië, met inbegrip van een recht voor de business-to-exit op wil is ook nuttig, maar kan tegen een vergoeding komen. “Hoewel, een voordeel van cloud kan zijn dat pay-as-you-go diensten zorgen voor flexibiliteit hier,” merkte hij op.

Aan de praktische kant, moet het dienstencontract onder meer een plan waarin de stappen die moeten worden genomen bij het verlaten, de hulp van de verkoper moet leveren en hoe gegevens worden geëxtraheerd uit de leverancier, voegde Hunter. “Dit laatste punt is noodzakelijk, zodat bedrijven voldoen aan hun vertrouwelijkheid, privacy en veiligheid verplichtingen. Regulators zou vaak verwachten dat bedrijven om ervoor te zorgen dat de gegevens worden geretourneerd of vernietigd op verzoek aan het einde van het leven van een contract,” zei de Olswang associate.

Een laatste gebied is intellectueel eigendom risico, zoals cloud-diensten het gebruik van software en andere intellectuele eigendomsrechten in het kader van een licentie kan inhouden, merkte Hunter. Het bedrijf kon worden meegesleurd in een juridisch geschil in het geval van aanspraken van derden van inbreuk op de cloud service provider.

“Leveranciers worden verwacht dient om bedrijven te beschermen tegen dit risico door middel van een intellectuele eigendom schadevergoeding in het dienstencontract in het voordeel van het bedrijf,” zei Hunter.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Clausule voor exit bruikbare