Hoe Finse thuisland van Nokia nam het nieuws van Microsoft bezuinigingen

Na het nieuws brak donderdag dat; Microsoft werd het ontslaan van meer dan 12.000 ex-Nokians, met inbegrip van, ongeveer 1.100 mensen in Finland, heeft de stemming in het thuisland van Nokia’s varieerde tussen boos, verdrietig en teleurgesteld, zo niet geheel verrast.

Het kan worden gezegd dat we al verraden, “Finland nieuw benoemde minister van Financiën Antti Rinne vertelde de Finse zakenkrant Kauppalehti.” Op het moment van de Nokia deal Microsoft aangekondigd dat het streeft naar Fins deskundigheid. Nu lijkt deze verbintenis is niet volledig is voldaan.

Alles wat u moet weten over de verwerving van Microsoft van Nokia-apparaten en services business voor € 5,4 miljard euro.

Het gevoel van teleurstelling wordt weerspiegeld in de noordelijke stad Oulu, waarbij Microsoft is het afsluiten van een onderzoek en ontwikkeling unit die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van software voor de functie telefoons was geweest. Als onderdeel van de sluiting, zal Microsoft lay-off van de staf van ongeveer 500 daar. Het is een bittere pil voor de stad met meer dan 200.000 inwoners, die er prat op dat een ICT-succesverhaal.

Natuurlijk is het een teleurstelling dat dit soort toestel zal worden afgesloten. Het is een grote klap “, zei de stad burgemeester Matti Pennanen.” Maar we hebben om vooruit te kijken en geloven dat we door dit te krijgen ook. Wij hebben grote expertise in Oulu en nu hebben we te vinden samen met Microsoft en anderen hoe deze getalenteerde groep mensen kan opnieuw worden gebruikt.

Het nieuws kwam niet als een complete verrassing voor Pennanen, als de toekomst van de Oulu unit onbeslist bleef achter toen de Microsoft-deal vorig jaar werd aangekondigd. Echter, Nokia -, de rest van het bedrijf dat Microsoft niet te kopen, – is blijft in de stad.

Wat goed was voor Oulu was toen dat de deal versterkt de positie van de NSN eenheid; Nokia Siemens Networks, -, nu Nokia Networks, in Oulu die werken ongeveer 2.500 mensen, “zei Pennanen.

Microsoft’s aankondiging komt slechts enkele maanden na de overname van; Nokia-apparaten en services business werd in april afgerond. Wereldwijd, Microsoft zei dat het zal 18.000 banen, waarvan 12.500 als een van de voormalige divisie Nokia gesneden – ongeveer de helft van de gehele business unit. Vanaf 4700 mensen werkzaam in Finland, tot en met 1100 zullen hun baan verliezen, wat betekent dat ongeveer één op de vijf werknemers in het land worden geconfronteerd met ontslag. Het uiteindelijke aantal ontslagen zal worden bevestigd na werknemer onderhandelingen zijn afgerond.

Terwijl Oulu is het zwaarst getroffen, zal de bezuinigingen ook gevolgen hebben voor Microsoft’s Finse hoofdkantoor in Espoo. De ontwikkeling van de belangrijkste mobiele technologieën zullen worden geconcentreerd in andere voormalige Nokia eenheden in Tampere, die zal werken aan high-end producten, en Salo, die zal zorgen voor de goedkopere deel van het bereik van Microsoft. Het wordt gezien als een positief nieuwtje want er de vrees dat er meer van het ontwikkelingswerk op Lumia telefoons buiten Finland konden worden verplaatst waren geweest.

De focus ligt nu op hoe om te helpen de werknemers worden getroffen door de ontslagen en de Finse politici vocaal geweest over de noodzaak van Microsoft te intensiveren en te voldoen aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het minste wat we kunnen verwachten van Microsoft is dat het zal deelnemen aan het creëren van een soortgelijk programma en steunpakket voor de mensen die nu ontslagen, zoals werd gedaan voor ontslagen van Nokia mensen “, zei de Finse minister van arbeid Lauri IHALAINEN in een verklaring.

Oulu is momenteel nog aan het herstellen van de vorige ontslagen Nokia’s, maar het is van mening dat de stad in staat om te herstellen van deze klap zal zijn “, aldus Heikki Kauppi, secretaris-generaal van TEK, de vereniging van Finse ingenieurs.” Oulu hoopt om nieuwe bedrijven aan te trekken, die kunnen profiteren van Microsoft’s [voorheen Nokia’s] ervaren specialist beroepsbevolking.

In het licht van de ontslagen, zal de druk nu intensiveren op Microsoft om door te volgen op haar, inzet voor een € 250 miljoen datacenter bouwen in Finland. Rinne vatte de stemming van de natie. Sprekend tot Finland grootste krant Helsingin Sanomat zei hij: “Deze belofte moet worden voldaan.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Met Nokia, wordt Microsoft toont het is niet bang om grote stappen te maken. Gewoon niet de juiste zijn, Microsoft en Nokia Asha S40 functie telefoons te staken; Beyond 12.500 voormalige werknemers van Nokia, wie anders is Microsoft ontslaan; Microsoft:? Nokia’s Android X2 experiment is beëindigd, voert Windows Phone

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7