HP ElitePad 900 Review

De meerderheid van de tabletten van vandaag zijn gericht op consumenten of de doelstelling van de consument / zakelijke crossover markt. HP’s 10,1-inch-Atom gebaseerde ElitePad 900, daarentegen, is regelrecht gericht op bedrijven. Het draait Windows 8, heeft een goede keuze aan accessoires en is aantrekkelijk geprijsd vanaf £ 623 (inclusief BTW;.. £ 519 ex BTW) voor een model zonder mobiel breedband.

Met zijn zwart scherm bezel en zilveren buitenste rand, de ElitePad 900 heeft een zeer bekende verschijning: op het eerste gezicht, van een afstand, kunt u gemakkelijk verwarren met een iPad. Kijk goed en je zult de verschillen ter plaatse, dat wel. De Windows-knop onder het scherm is een duidelijk giveaway, terwijl de licht gebogen korte kanten van het apparaat, dat de zilveren biezen te laten lijken overdreven dik, zijn niet bijzonder gemakkelijk op het oog.

Zelfs de afgeronde hoeken te beheren voor het oog als de zilveren piping wendingen pot van wordt schuin op de korte randen om plat op de lange zijden. Geen van deze ontwerp probleempjes zijn deal-breakers voor ons, maar HP kan een slanker uiterlijk hebben gemaakt.

Toch is de ElitePad 900 is comfortabel in de hand. Het heeft een gewicht vanaf 630 g (iets als de mobiele breedband module wordt toegevoegd stijgende) en is bewonderenswaardig dun op 9.2mm, waardoor het gevoel bijzonder goed in de hand.

De rug is meestal zilver en heeft een metal-look afwerking die ervoor zorgt dat de ElitePad 900 koel aanvoelt. Het zou ook wel gevoelig voor krassen.

Knoppen en aansluitingen varieerde rond de randen zijn voorzien van een volume rocker aan de linkerkant korte zijde; mirroring haar positie aan de rechterkant is een scharnierend deksel dat je loslaat via een gaatje te microSD-kaart en microSIM slots te onthullen. De bovenrand huizen de hoofdtelefoonaansluiting, de belangrijkste uit-knop en een schakelaar die automatische schermrotatie gaat aan en uit. dual ingebouwde microfoons van het systeem ook zitten in dit bovenste gedeelte.

Aan de achterzijde is een 8-megapixel camera met een eigen LED-flitser, terwijl de front camera heeft een resolutie van 2 megapixels. Beide zijn in staat om 1080p video-opnamen.

De onderste rand van het chassis herbergt een paar stereo speakers en, in het midden, HP’s eigen opladen connector. De omvangrijke tweedelige AC-adapter met een vaste kabel zal vervelend om mee te nemen – maar draag het je moet, als je wilt houden van de batterij bijgevuld.

De ElitePad 900 10,1-inch scherm heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels of 149 pixels per inch (ppi). Dit is een vrij gewone resolutie in vergelijking met het 4e generatie iPad 264ppi (9.7in./2,048-by-1,536-pixel) weer te geven, bijvoorbeeld, of de 300ppi (10.05in./2,560-by-1,600-pixel) Google Nexus 10. De ElitePad’s beeldverhouding van 16:10 kunnen een beroep doen op zakelijke gebruikers die veel van-spreadsheet gerelateerd werk, hoewel in deze resolutie gegenereerde tekst in de klassieke Windows-modus tergend klein om te lezen kan zijn.

Ontwerp

Windows 8 Professional, de HP ElitePad 900 is geschikt voor gebruik als een business tool in zowel ‘modern’ en ‘desktop’ modus. De moderne (Metro) interface ziet er geweldig uit, maar je kan het nodig zijn om te turen om detail te zien bij het werken in de desktop (Windows ‘classic’) modus.

Echter, je bent niet hier krijgen zakelijke notebook-grade specificaties. De Windows 8-versie is 32-bits in plaats van 64-bit, terwijl de processor is een 1,8 GHz Intel Atom Z2760 met 2 GB RAM. Dit zal worden underpowered voor veel zakelijke gebruikers – denk aan ‘netbook’ in plaats van notebook. Als alles wat je doet is een beetje surfen op het web, de productie van eenvoudige documenten, e-mail controleren en maak eenvoudig spreadsheets, dan zul je OK zijn. Maar als uw eisen omvatten meer processor-intensieve taken die je moet ergens anders kijken.

Wi-Fi (802.11a / b / g / n) wordt standaard meegeleverd, met mobiele breedband (HSPA +) beschikbaar in twee van de vier beschikbare modellen. Er zijn twee modellen met 32 ​​GB eMMC SSD opslag en twee met 64GB. Om de maximale opslag en mobiele breedband te krijgen, de huidige vraagprijs van HP’s UK website is £ 713 (inclusief BTW;. £ 594 ex. BTW).

Een ding dat je krijgt hier is NFC (Near Field Communications). De tappen gebied is behulpzaam aangegeven op de achterkant van het chassis, zodat u gemakkelijk kunt vinden. Hoeveel deze zaken zal afhangen van hoe uw bedrijf waardeert NFC, natuurlijk, we vermoeden dat het niet een grote trekken voor veel bedrijven op dit moment.

Om het meeste uit van de ElitePad 900 in het kantoor te krijgen, zul je bijna zeker nodig om te kopen in de accessoires ecosysteem. Dit omvat een toetsenbord dat wordt aangesloten via Bluetooth, een stylus pen, een docking station en een ‘uitbreiding jacket’. HP stuurde ons het dok en de jas te evalueren.

Het toetsenbord komt niet in de vorm van een dock of om het even welke manier verbonden zijn aan de ElitePad 900, dus je moet een manier van het verzorgen ervan in transit te vinden. Ook is er geen behuizing voor de stylus op de ElitePad 900 – want er is op bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note range. Dus je moet een manier vinden om dit veilig te bergen te vinden.

De uitbreiding jas is geschikt voor een tweede accu voor een langere levensduur en kost £ 78 (incl. BTW) zonder de batterij. Het voegt twee USB 2.0-poorten, een HDMI-connector, een combo audio-aansluiting en een SD-kaartsleuf. Het is omvangrijk en zal nogal wat gewicht toe te voegen (260g zonder batterij) op uw installatie. Het docking station (£ 94 incl. BTW) is klein en uitzonderlijk zwaar op 670g. Het gewicht betekent dat het niet achteruit zal omvallen wanneer u het scherm prod zoals bij zoveel tablet docking eenheden. Het is niet bedoeld om te worden uitgevoerd, maar op uw bureau, waar hij houdt de ElitePad 900 tegen een goede om te zitten, maar inflexibel, kijkhoek, het toevoegen van HDMI en VGA-aansluitingen, vier USB 2.0-poorten, een combo audio-aansluiting en een RJ-45 Ethernet-poort. Het bevat ook een passthrough power connector.

Gezien de specificatie, is het geen verrassing dat de ElitePad 900 Windows Experience Index (WEI) is middelmatig op 3,3 (van 7,9). De WEI komt overeen met de laagste score component, die ging naar Gaming Graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties). De andere component scores waren 3,5 voor Processor (berekeningen per seconde), 3.6 voor Graphics (desktop grafische prestaties), 4.6 voor geheugen (RAM-geheugen bewerkingen per seconde) en 5.5 voor Primaire harde schijf (Disk data doorvoersnelheid).

De ElitePad 900 2-cell 25Wh Li-Polymeer batterij moet rond leveren negen tot tien uur ‘life – hoewel je minder met zware gebruik van mobiel breedband en / of GPS, in het bijzonder krijgt. Voeg een tweede accu via de uitbreiding jas en u kunt uw uptime verdubbelen – zij het ten koste van de grote gewichtstoename.

De HP ElitePad 900 combinatie van een basis Atom-gebaseerde tablet en een scala aan optionele extra’s is een dure manier om een ​​werk-klaar systeem te bouwen. Zonder de extra’s, het is belemmerd als kantoor apparaat door zijn beperkte connectiviteit en het ontbreken van een fysiek toetsenbord. We zijn veel meer aangetrokken tot touch-enabledWindows 8 notebooks zoals Lenovo, ThinkPad X1 Carbon Touch of converteerbare ontwerpen zoals Dell, XPS 12.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

Kenmerken

prestatie

Conclusie

HP ElitePad 900