Indian UID kan sociale kwalen op te lossen

unified identificatie (UID) project van India, aangeprezen als ‘s werelds grootste biometrie project, is nog steeds jaar na oplevering, maar stakeholders zijn optimistisch dat het een game-changer voor het subcontinent zijn.

Bekend als Aadhaar, het project heeft tot doel biometrische gegevens van het land 1,2 miljard bewoners te verzamelen en tik op de geloofsbrieven aan een breed scala van diensten en de overheid welzijnsprogramma’s efficiënt te leveren.

De combinatie van deze unieke identificatie met mobiele betalingen en technologie zal naar verwachting ook de basis voor een “Indian iTunes appstore” te zijn, het verstrekken van een marktplaats van de vergunningverlening op basis van applicaties die specifiek gericht zijn op de sociale problemen van het land.

Bijvoorbeeld, de mogelijkheid voor de armen om hun identiteit te bewijzen is een manier waarop het project is gericht op wijdverspreide armoede kwesties, waar de rechten en voordelen vaak niet hun doel te bereiken of zijn verduisterd te lossen.

Een jaar na de eerste fase van het project werd uitgerold, meer dan 170 miljoen burgers hebben in de database via 27.000 inschrijving locaties in India zijn geregistreerd. Het verduisterde al de vorige biometrische benchmark de US-VISIT programma, dat de foto’s en vingerafdrukken van 120 miljoen buitenlanders reizen naar Amerika houdt.

Aadhaar wordt geleid door Nandan Nilekani, mede-oprichter van de Indiase IT services leverancier Infosys Technologies, die in een recent interview met de Indiase tv-zender NDTV zei dat het project zal naar verwachting oplopen tot 180 miljard roepies (US $ 3600000000). Het omvat een eenmalige inschrijving van 600 miljoen Indiërs, een IT-systeem dat een uniek nummer elke persoon zal genereren, evenals toepassingen en diensten die via de UID zal worden geleverd.

Volgens Nilekani wordt het systeem al gebruikt voor het welzijn van services te leveren. Zei de voorzitter van de Unique Identification Authority of India: “De technologie is bewezen en het werkt De toepassingen zijn begonnen We zijn begonnen met het doen NREGA (National Rural Employment Guarantee Act] betalingen in Jharkhand, de LPG (liquefied petroleum gas) geld transfers.. in Mysore; we doen mobiele KYC (Know Your Customer bankdiensten) in Hyderabad, enzovoort, enzovoort.

Opening manier om nieuwe toepassingen, sociale oplossingen, en dit is nog maar het begin. Bij de Aadhaar conferentie afgelopen juni, een API (application programming interface) werd vrijgegeven voor ontwikkelaars om een ​​reeks nieuwe toepassingen zoals het welzijn van de overheid, financiële inclusie, de distributie van gas en telecom te maken.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

BMC Software is een industrie-speler die op zoek is om te participeren in het project mijlpaal. De Asia-Pacific CTO Suhas Kelkar leidt het bedrijf de incubatie lab gevestigd in Pune, India, en UID inspanningen.

Nadat het project en de mogelijkheden voor IT-bedrijven van mening is dat hij UID kon een nieuwe generatie applicaties te starten.

Ik had het geluk van het luisteren naar [Nilekani] en hij legde het UID project en de kracht van het project “, zegt Kelkar in een interview met de website Azië.” De manier waarop de iTunes store [werkt] eigenlijk geeft een manier voor miljoenen ontwikkelaars om applicaties op het platform te creëren. Evenzo zal de UID een platform waarop miljoenen mensen toepassingen problemen kunnen bouwen. De meeste mensen miste dit verband zij alleen maar denken dat het [over] de [persoon] identiteit.

first-Aadhaar enabled dorp India zal Tembhli, dat een bevolking van 1.098 heeft, zei hij. Net als honderdduizenden die in landelijke gemeenschappen in het hele land, merkte hij op dat deze dorpelingen zijn afgesneden van de basisinfrastructuur zoals het bankwezen, de detailhandel, en onderwijs.

De meeste dorpelingen moeten lange afstanden te reizen alleen maar om toegang te krijgen tot een bankkantoor. Door het combineren van een geloofsbrief met mobiele en betaling technologieën, is het echter mogelijk om gemakkelijker toegang tot fondsen te verstrekken via micro geldautomaten, inrichtingen die basic banking functies te ondersteunen.

In een whitepaper gepubliceerd vorige maand, de Indiase regering planning commissie gedetailleerd dergelijke diensten, evenals een scala van toepassingen voor de UID, waaronder een systeem Aadhaar betalingen – in combinatie met een netwerk van micro geldautomaten – toe te staan ​​de financiële instellingen om nieuwe klanten te werven en de introductie van “Aadhaar geverifieerd” als een standaard manier om digitale identiteit van een persoon te bevestigen.

De credential kan ook het probleem van de school opgeblazen inschrijvingen op te lossen, bijvoorbeeld wanneer een kind is ingeschreven in meerdere scholen, of “geest” studenten die niet bestaan. Zorgen voor een meer nauwkeurige gegevens zou zorgen voor de school geldstromen naar de plaats waar ze het meest nodig zijn, en ook zorgen voor een uniforme docent-student ratio.

Het kan ook een soortgelijk voordeel in de volksgezondheid hebben, waar de Indiase regering nauwkeurig de bevolking welzijn, budget dienovereenkomstig kon volgen, en leveren gerichte diensten om dit tegen te gaan.

Er zijn zorgen over de beveiliging van de gegevens en de uitvoering kosten, maar het project is deze hindernissen te overwinnen, tot nu toe.

Kelkar zei dat India is optimistisch over het potentieel van het project. “De reden dat ze het doen in India is, want er is een enorme hoeveelheid van het welzijn van de overheid dat gaat in de verkeerde handen, [vanwege] mensen het vervalsen van de identiteit. De cijfers zijn onthutsend, miljoenen en miljarden dollars [verloren].

“Als ze in staat zijn om deze af te trekken, dan zal het een groot ding en zal een revolutie op de manier waarop iets wordt gedaan in India, het bankwezen, mobiel, betalingen … het zijn zo moeilijk [te steunen], want het is moeilijk vast te stellen identiteit, “merkte hij op.

Mahesh Sharma is een freelance IT-schrijver gevestigd in Sydney, Australië.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen