ISS Proventia M10 recensie

Vooral bekend als leverancier van high-end enterprise security producten, Internet Security Systems (ISS) is nu ook gericht op de kleinere bedrijven met zijn Proventia M familie van geïntegreerde security appliances. Verpakt met een indrukwekkend scala aan instrumenten, deze verrassend betaalbare apparaten bevatten alles wat nodig is om virussen, spam, spyware en allerlei andere nasties op afstand te houden, met automatische update van de befaamde team ISS X-Force ook standaard inbegrepen. Echter kan implementatie problematisch zijn en wat werk op de gebruikersinterface en benodigen om de Proventia M een volledige kleine zakelijke oplossing.

Verkrijgbaar in verschillende formaten, de M10 hebben we geprobeerd is het kleinste lid van de familie Proventia, ontworpen om netwerken van maximaal 100 gebruikers te beschermen. Dezelfde Linux-gebaseerde software wordt ingezet op alle modellen, de M10 – waarvan £ 1.076 (excl. Btw) plus 20 procent jaarlijkse onderhoudskosten – op basis van een Intel Celeron moederbord met 512 MB RAM en een 30GB harde schijf. Vier 10 / 100Mbps Ethernet-poorten zijn voorzien voor netwerkconnectiviteit, plus er is een 9-pins seriële poort voor de lokale console setup.

Implementatie omvat verbinden van één van de Ethernetpoorten een WAN router of ADSL / kabelmodem en een andere voor het lokale netwerk. De M10 fungeert dan als gateway tussen de twee, terwijl de andere poorten kunnen worden geconfigureerd om een ​​beschermde DMZ (gedemilitariseerde zone) voorzien in de openbare gerichte web- en mailservers.

Vervolgens moet je een PC hechten aan de seriële poort en is geschikt IP-adressen toe te wijzen aan de verschillende interfaces, wijs een browser op de LAN-interface en voer het Java-based management interface.

Helaas is het hier dat de dingen kan een beetje lastig. Hoewel de slag gids en handleiding het grootste deel van de basis, dit geldt alleen als je begint vanaf nul. Voor bedrijven met bestaande Internet routers en firewalls is er weinig advies over de vereiste, met name in termen van wat adressen te gebruiken en NAT wijzigingen in de opzet. Enkele voorbeelden scenario zou hier van onschatbare waarde, samen met instructie over hoe DHCP, NAT en andere diensten weg in de interface verscholen configureren.

Toch, als je een zekere mate van technische kennis setup niet al te moeilijk te bewijzen. Bovendien is later dit jaar de firmware zal worden bijgewerkt om te zorgen voor transparante en niet-gateway deployment, waarin de dingen een stuk makkelijker zou moeten maken. Hopelijk zullen de ontwikkelaars verbeteren ook de gebruikersinterface. Het heeft veel leuke accenten, zoals de mogelijkheid om de naam dynamisch adresbereiken gebruiken bij het configureren van de security tools, maar het kan een beetje ingewikkeld en frustrerend traag in plaatsen zijn.

Aan de positieve kant – en het is een groot pluspunt – de Proventia M is gewoon vol met beveiligingsfuncties verpakt, te beginnen met een Stateful Packet Inspection (SPI) firewall, klaar geconfigureerd om te gaan met een breed scala van toegang behoeften. Een VPN (Virtual Private Network) server is eveneens ingebouwd, compleet met wizards om de implementatie te vereenvoudigen met een reeks van andere VPN-hosts en clients. Antispam en webfiltering kan eenvoudig worden ingeschakeld, indien nodig, terwijl de optionele Sophos antivirus module zijn eigen licentie (£ 910 excl. BTW per jaar voor 100 gebruikers) nodig heeft.

Inbraakdetectie en -preventie zijn andere belangrijke kenmerken van de Proventia M10, en hier de ontwikkelaars beweren dat ze in staat zijn om aanvallen te blokkeren voordat andere oplossingen hen zelfs hebben geïdentificeerd. Dit wordt bereikt door regelmatige update van het ISS X-Force-team, die zijn tijd doorbrengt op zoek naar kwetsbaarheden, samen met een nauwkeurige analyse van de pakketten die door de Proventia gateway.

Goede alarmering en rapportage, back-up en recovery tools maken het Proventia M10-pakket, die ondanks een paar fouten, is een van de meest complete kleine zakelijke beveiligingsoplossingen beschikbaar en goed overwegen waard.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop