LG verwerft webOS voor Smart TV’s, webOS open-source blijven

LG zal webOS van computerfabrikant HP-niet voor smartphones als de mobiele platform werd voor het eerst de bedoeling te verwerven, maar voor gebruik in de Smart TV’s.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

webOS zal ook open-source blijven onder de deal en niet worden gespleten, LG bevestigd op de website vandaag.

HP chief operating officer Bill Veghte vertelde de website aan de telefoon een korte tijd geleden dat LG de volledige broncode zal krijgen voor webOS, samen met de rest van HP webOS team, dat zal verhuizen naar LG’s laboratoria in silcion Valley, Californië. De Koreaanse elektronica-maker zal ook de octrooien die HP overgenomen van Palm toen het eerst kocht het bedrijf te verwerven.

Terwijl alle documentatie en aanverwante websites ook zal worden overgedragen aan LG, zal HP het recht op toegang tot webOS oplossingen te behouden en zal vasthouden aan cloud-gebaseerde technologieën webOS ‘, met inbegrip van de aanvragen catalogus en het toestel updaten service, Veghte genoteerd.

De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

mobiele president LG’s Skott Ahn, ook op de oproep, was er snel uit te leggen aan de website die LG webOS zal handhaven ‘als een open-source platform. Hij zei dat het bedrijf gelooft “open-source ontwikkeling is de beste manier om te zetten geavanceerde technologieën, met name voor Web aangesloten apparaten.”

Een van de bezorgdheid onder de open-source gemeenschap was de toekomst van hoe open source webOS zou moeten een ander bedrijf te kopen van de software. Een koper kan de basiscode te verwerven en aan te vullen, het creëren van een andere semi-proprietary fork van de software, die in feite iedereen had kunnen doen.

Ondanks de verhuizing naar webOS de richting van slimme tv’s te duwen, is het bedrijf in de hoop om de verkoop van smartphones te verhogen met meer dan 50 procent in het komende jaar. LG verscheept 26,3 miljoen smartphones in 2012, verlegen van de cijfers die door HTC en BlackBerry, die zowel verscheept 32 miljoen apparaten in de loop van het jaar. LG heeft sindsdien verstreken zijn 2009 piek van de derde plaats in de wereldwijde verkoop van mobiele telefoons, vallen naar de vijfde plaats achter Motorola.

LG heeft al een reeks van Android-telefoons, maar kondigde onlangs aan dat er geen plannen zijn om een ​​Windows Phone 8-gebaseerde apparaten te ontwikkelen. Maar een ll ogen op de volgende zet LG met de open-source software, die onder een Apache-licentie blijft.

Ervan uitgaande dat HP doet de juiste dingen als Open Sourcing webOS, wat gebeurt er met het platform de volgende stap?

Voormalig HP CEO Leo Apotheker zei dat het zou divisie van het bedrijf dat de pc’s en webOS-gebaseerde smartphones, de Personal Systems Group ontwikkelt verkopen. Naar aanleiding van het nieuws, ‘s werelds grootste pc-maker door zendingen vervolgens gesneden 500 banen bij zijn webOS divisie in 2011 als onderdeel van een bredere herstructurering.

In totaal -zal 29.000 jobs-of rond 9 procent van de werknemers in een poging worden gesneden om HP te helpen besparen ongeveer $ 3500000000 in de komende twee jaar.

Whitman uiteindelijk teruggedraaid de beslissing na raad van bestuur van het bedrijf ontslagen Apotheker, met behoud van de consumentenelektronica en pc’s op de weg. Echter, Palm webOS en werd gegooid op het open-source schroothoop.

HP heeft in de afgelopen weken zijn het maken, verhuist naar een smartphone te bieden, zoals het bedrijf blijft tegelijkertijd bieden post-PC-apparaten naast haar aanbod van pc’s. Het bedrijf heeft chief executive Meg Whitman zei dat, geen smartphone zou worden aangeboden in 2013.

Een bron dicht bij het bedrijf ook, vertelde de website dat HP gericht op Android naar een HP-branded tablet te brengen, in de komende weken, wat suggereert dat het bedrijf zou webOS helemaal sloot in het voordeel van de Google-owned mobiele platform.

Updated at 10:30 ET: met extra commentaar van zowel HP en LG.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

rotsachtige weg webOS ‘slimme TV-apparaten