Linux Mint 12 Drie Desktops

Mint 12 met GNOME 3.2 & MGSE eruit ziet en werkt veel weg van een munt met GNOME 2.32.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

De populaire Linux-distributie, Mint, zal geven de gebruikers drie verschillende smaken van de GNOME voor hun desktop in zijn volgende release, Linux Mint 12, Lisa.

Zoals elke Linux kun je, natuurlijk, zet hem op je eigen keuze van de desktop. Veel, inderdaad, bieden gebruikers de keuze van de desktops. Munt, bijvoorbeeld, terwijl in de eerste plaats een GNOME-gebaseerde distributie, biedt zijn gebruikers een versie die de LXDE desktop voor de interface gebruikt.

In grote lijnen, hoewel, is Mint bekendste-GNOME-gebaseerde desktop Linux. In het bijzonder, zijn meest recente claim to fame dat terwijl Ubuntu is verhuisd naar de controversiële Unity-interface, Mint geplakt met de oudere en goed vond GNOME 2.32-interface … tot nu toe.

Clement Lefebvre, Linux Mint oprichter en projectleider, uitgelegd in een blog posting dat terwijl “in Linux Mint 11 we de beslissing om Gnome 2.32 houden gemaakt. De traditionele Gnome desktop, maar het is niet meer actief ontwikkeld door het Gnome development team, is nog steeds veruit de meest populaire desktop binnen de Linux-gemeenschap. zoals andere distributies nieuwe desktops zoals Eenheid en Gnome 3, veel gebruikers aangenomen voelde vervreemd en dus gemigreerd naar Linux Mint. we registreerden een stijging van 40% in een maand en we zijn nu snel inhaalslag met Ubuntu voor de nummer # 1 plek binnen de Linux desktop markt. ”

Maar, “zo veel als we zouden willen Gnome 2.32 houden een tijdje langer we nodig hebben om vooruit te kijken en te omarmen nieuwe technologieën. Dit betekent niet dat we nodig hebben om de manier waarop mensen gebruik maken van hun desktops te veranderen, helemaal niet, het betekent we moeten proberen en doen ons best voor mensen om weer thuis te voelen, maar op de top van een nieuwe basis, een nieuwe laag van de technologie, een die actief upstream ondersteund en dat kan goed worden onderhouden voor de toekomst. ”

Alles goed en wel, maar veel mensen, waaronder ikzelf, echt een hekel GNOME 3.x, dus Lefebvre en zijn bemanning gekozen om niet alleen dwingen gebruikers om over te schakelen naar Gnome 3.2, maar de ontwikkeling van ” MGSE ‘ “(Mint Gnome Shell Extensions), die is een desktop laag bovenop Gnome 3.2, dat maakt het mogelijk voor gebruikers “om Gnome 3 te gebruiken op een traditionele manier. u kunt alle componenten binnen MGSE uitschakelen om een ​​pure Gnome 3 ervaring op te doen, of u kunt ze allemaal in staat te stellen krijg je een Gnome 3 desktop die vergelijkbaar is met wat je hebt gebruikt voor. Natuurlijk kunt u ook kiezen en alleen in staat stellen de onderdelen die u graag uw eigen desktop te ontwerpen.

De drie gezichten van Linux Mint Gallery

Bovendien, voor degenen die echt niet kan uitstaan ​​GNOME 3.2 zelfs met een MSGE verpakking, de Munt team gekozen om te paren te ondersteunen. Dit is een GNOME 2.32 vork. Maar, terwijl je “kan zowel MATE hebben en Gnome 3 geïnstalleerd op uw computer en in staat zijn om te schakelen tussen desktops vanuit het inlogscherm. In de praktijk MATE is een gloednieuw project en het doet conflict met Gnome 3 op vele gebieden. We u bent momenteel hard aan het werk in samenwerking met de MATE ontwikkelaars te identificeren en oplossen van deze conflicten, zodat we kunnen hebben zowel Gnome 3 en Mate standaard geïnstalleerd op de DVD-editie van Linux Mint 12 ”

, 21 november, Mint 12 is vandaag de dag in de buurt van de scheepvaart. De Mint 12 release candidate, Lisa, is nu beschikbaar.

Gebruikers echter nog niet zeker of ze willen GNOME 3.2 met MSGE of MATE voor die kwestie. In een meer recente blog nota, Lefebvre schreef: “Zoals verwacht, de invoering van Gnome 3 is het verdelen van de Munt gemeenschap. We waren blij om te zien dat MGSE goed werd ontvangen en dat het hielp mensen die migreren naar Gnome 3. MGSE kreeg veel merkbare verbeteringen sinds en de definitieve versie van Linux Mint 12 zal komen met een Gnome 3-ervaring die aanzienlijk beter dan in het RC release. ”

Nog steeds, “Ik begrijp persoonlijk het feit dat sommige Gnome 2-gebruikers zijn zeer bezorgd. Of het nu Gnome 3 of MATE, deze technologieën zijn recent en ze zijn niet zo volwassen als Gnome 2. Het is belangrijk om te begrijpen dat ze al vertegenwoordigen onze toekomst, en die vasthouden aan Gnome 2 de situatie op het gebied van verpakkingen en runtime conflicten met zou maken zowel Gnome 3 en Ubuntu volledig onhandelbaar. met andere woorden, als we vasthouden aan Gnome 2.32, Linux Mint zou niet langer verenigbaar met Ubuntu en u zou niet in staat zijn om Gnome 3 draaien in Linux Mint. we waren een van de laatste distributies te ondersteunen Gnome 2, we zijn onder de weinige om MATE ondersteunen en we innoveren op Gnome 3 om deze overgang te vergemakkelijken en maken de mensen het gevoel thuis op deze nieuwe desktop. met Linux Mint 12 geven we Mint gebruikers de mogelijkheid om te paren te proberen en om te migreren naar Gnome 3 / MGSE. Hoewel het een stap achteruit zou kunnen worden beschouwd, zullen deze twee desktops snel te verbeteren en dit is een proces dat moet worden gedaan op een bepaald moment. Vorige versies van Linux Mint zijn nog steeds beschikbaar voor gebruikers die Gnome 2 natuurlijk de voorkeur aan, en tegen de tijd dat ze worden achterhaald, zowel MATE en Gnome 3 / MGSE zal gerijpt zijn, partner in een steeds nauwere incarnatie van Gnome 2 en gnome3 / MGSE in een gloednieuwe uitvoering van de visie die we hebben voor de Linux Mint desktop. ”

Dus, hoe beiden eigenlijk? Ik gebruik Mint met gnome3 / MGSE en ook MATE voor meerdere dagen nu.

Ik heb ontdekt dat GNOME 3 met MGSE werkt eigenlijk heel goed. Hoewel het niet zo glad als Mint met GNOME 2.32 was, ik had geen problemen met mijn dagelijkse werk mee. Ik had geen moeite met mijn gebruikelijke assortiment van programma-the Firefox en Chrome webbrowsers, LibreOffice, voor mijn office suite, Evolution voor e-mail en scheduling, Pidgin voor e-mail, Banshee voor muziek, en Bluefish voor HTML-bewerking. Voor het grootste deel, heb ik niet om te communiceren met de GNOME 3.2 Shell en dat was prima door mij.

Ik wou dat ik hetzelfde voor MATE zeggen, maar ik kan het niet. Terwijl aan de oppervlakte, MATE ziet er nog meer op GNOME 2.32 dan MGSE doet, zodra ik begon met behulp van GNOME toepassingen op Ik bleef lopen in het ene probleem na het andere. Geen van hen waren Show-stoppers. Ik kon meestal een uitweg vinden van hen. Maar over het geheel genomen, is het duidelijk dat MATE is nog vroeg beta software.

Dus, terwijl ik een volledige herziening van Mint 12 later zal doen, kan ik u vandaag dat de meeste geverfde-in-de-wol GNOME 2.32 gebruikers zullen blij zijn met Mint en MGSE te vertellen. MATE, dat is een ander verhaal. Op het einde kan worden wat GNOME 2.x fans echt willen gebruiken, maar het is er nog niet. Op dit moment kan ik alleen maar aanraden voor mensen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling ervan en het helpen om het te debuggen.

 verhalen

De meest populaire Linux is …

Mint 11: De “Un-Unity” Ubuntu desktop Linux

nieuwe Linux-distributie OpenSUSE is voor de wolken

Fedora 16, nieuwe gemeenschap Linux-distributie Red Hat’s, arriveert

Ubuntu Linux 11.10: Eenheid wordt volwassen (Review)

Nieuwe Desktop Interface Flops

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen