Loose Ends – HP Pavilion dm1-3105 en Bluetooth

Niet helemaal een jaar geleden schreef ik over het verwerven van HP Pavilion dm1-3105ez. Op dat moment vond ik twee belangrijke problemen met het – de Ralink WiFi-adapter en de Synaptics ClickPad touchpad. Sindsdien heeft de Ralink driver opgenomen in de Linux 3.0 kernel, dus dat werkt nu met geen enkel probleem bij het uitvoeren van het grootste deel van de gemeenschappelijke en populaire distributies, zoals openSUSE Fedora, Ubuntu, en Mint (beide 12 en LMDE). De belangrijkste uitzonderingen zijn Debian 6.0 en directe derivaten daarvan, zoals SimplyMEPIS.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

De ClickPad blijft een probleem, hoewel misschien iets minder dan het was. openSuSE krijgt het volkomen terecht, en Ubuntu vervangt de rechtermuisknop op met twee vingers tikken. Maar zelfs dat is vervelend en irritant om te gebruiken na een tijdje, en ik veel liever met behulp van een Bluetooth-muis (of trackball). Helaas, er was een ander probleem dat ik niet had gemerkt toen ik schreef over het de eerste keer – Bluetooth werkte niet. De Bluetooth-adapter werd herkend door het besturingssysteem, maar het kan nooit een andere apparaten te zien. Sommige opmerkingen die werden geplaatst op mijn samenvatting van het systeem op de LinLap Wiki zei dat het probleem was dat de Bluetooth-antennes niet werden geactiveerd, en stelde voor dat de bccmd nut, waarin de Blutooth Core-interface controleert. De originele commando’s die er zijn geplaatst werkte niet voor mij, maar na wat experimenteren en een beetje van het onderzoek, vond ik dat als ik een soft reset-optie in de opdracht opgenomen, het werkte!

Dus, als er iemand anders die kampt al met Linux op de dm1-3100 serie, hier is de opdracht die krijgt Bluetooth werkt op de mijne

bccmd psset -r -s 0x0000 0x028c 0x0001

Nu, als we konden gewoon erachter te komen hoe de gestraald ClickPad het werken met de andere uitkeringen zoals het hoort met openSuSE krijgen …

 22/4/2012

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen