LXDE golven afscheid van GTK in fusie met Razor-qt

Het is al een week van verandering voor de Razor-qt en LXDE projecten.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

In het weekend, de Razor-qt project aangekondigd dat het zou fuseren met de Qt-poort van de LXDE project, gericht middelen van beide projecten op LXDE-Qt.

Wat begon als een experiment in bewegende LXDE’s file manager om de Qt kader in februari, was geworden in juli een haven van de LXDE desktop naar Qt.

Zoals LXDE meer en meer van de code verplaatst naar de ondersteuning van Qt, de vraag hoe lang LXDE een codebase voor elk kader zou kunnen ondersteunen bleef komen.

Terug toen hij de oorspronkelijke experimenten in Qt aangekondigd, LXDE oprichter, Hong Jen Yee “PCMan”, wees erop dat het project niet zou worden verplaatsen van GTK + 2 naar de nieuwere GTK + 3 die kwam met GNOME 3.

“Sinds GTK + 3 breekt achterwaartse compatibiliteit veel en het wordt meer geheugen hongerig en langzamer, ik heb niet veel gebruik maken van GTK + nu zien,” PCMan schreef op het moment.

GTK + 2 is lichter, maar het is niet meer het geval voor GTK + 3. Ironisch genoeg, de vaststelling van alle van de gebroken compatibiliteit is nog moeilijker dan het porten naar Qt in sommige gevallen (pcmanfm IMO is een van hen).

Het schrijven werd met potlood op de muur, en gisteren werden de letters ingevuld.

In een blogpost gisteren, PCMan aangekondigd dat de eerste release van LXDE-Qt en de definitieve versie van Razor-qt het daglicht zou zien in de komende weken. Buiten dat, voor de “nabije toekomst”, de GTK-versie van LXDE zal functies geport uit te brengen van het werk op de Qt-versie hebben.

Uiteindelijk, echter, zal de GTK-gebaseerde LXDE verdwijnen.

“Verder vooruitblikkend, zal de GTK-versie van LXDE laten vallen en alle inspanningen zullen worden gericht op de Qt-poort,” schreef PCMan.

Zelfs voor een project, zoals LXDE, dat een lichtgewicht footprint handhaaft, met twee kaders en twee verschillende talen te ondersteunen is een enorme taak. Coderen voor een versie in C ++ en overdragen naar een ander raamwerk dat C / GObject bindingen gebruikt een ondankbare taak.

Ik ben verrast en onder de indruk dat LXDE is niet helemaal te laten vallen zijn GTK ondersteuning na de fusie met Razor-qt.

Het zal interessant zijn om te zien of de bestaande gebruikers van LXDE maken de overstap naar Qt, samen met de desktop. Gezien het feit dat veel gebruikers uitsluitend gebruik maken van een reeks van GTK-gebaseerde of Qt-gebaseerde toepassingen, een desktop switching het kader daarvan is geen kleine beslissing – vooral wanneer de desktops, en de gebruikers, zijn op zoek naar geheugengebruik te minimaliseren.

Met GTK-gebaseerde alternatief XFCE verhuizing naar GTK + 3 uiteindelijk worden de GTK + 2 puristen vertrokken met weinig keuzes.

Als u in de markt voor een actief ontwikkeld, lange termijn oplossing voor de GTK + 3 te voorkomen, zonder rubriek over naar Qt-gebaseerde omgevingen, uw beste inzet is om te kijken in de richting van MATE Desktop – maar je keuzes worden steeds minder en minder.

Ondertussen, hoewel, als kader keuze is noch hier noch daar voor u, ik ben er zeker van LXDE zal een goede, lichtgewicht desktop alternatieve / backup omgeving voor wanneer de grotere desktop pauzes blijven. Het is een niche dat het goed vult, en het ziet set te blijven doen.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen