Microsoft biedt gratis Windows Server 2016 licenties aan VMware switchers

Microsoft is kick-off van een negen maanden durende promotie op 1 september waarop VMware gebruikers gratis Windows Server Datacenter-licenties voor het schakelen van vSphere naar Hyper-V.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

De 1 september startdatum is een beetje vreemd, omdat Windows Server 2016 is niet “lancering” tot de laatste week van september bij Microsoft’s Ignite-show, en zal over het algemeen niet beschikbaar zijn tot begin oktober 2016. (Ik denk dat de extra maand omhoog voorzijde is voor degenen die willen om de banden van de nieuwste Windows Server 2016 Technical Preview kick voor het plegen van.)

De kleine lettertjes van het aanbod bepaalt ook dat klanten die workloads over te schakelen naar Hyper-V alleen in aanmerking voor gratis Windows Server 2016 Datacenter-licenties bij aankoop van Windows Server Datacenter plus de Software Assurance volume-licensing plannen – wat betekent dat klanten nog moeten kopen Software Assurance de vrije licentie voor Datacenter Server te krijgen.

De downloadbare data sheet over de migratie aanbod merkt op dat in aanvulling op de gratis Windows Server Datacenter-licenties, zullen de deelnemende gebruikers gratis online training via Microsoft Virtual Academy krijgen. Het aanbod eindigt op 30 juni 2017.

Windows Server 2016 Datacenter is een van een handvol van Windows Server 2016 edities van Microsoft wordt dit jaar los te laten. De Datacenter versie is voor “gevirtualiseerde datacenters en cloud-omgevingen.” Andere edities van Windows Server 2016 Standard, Essentials, MultiPoint Premium Server, Storage Server en Hyper-V Server.

Op t hij een licentie voor Windows Server 2016 Datacenter en Standard zal worden gelicentieerd door kern; Essentials, Multipoint Premium, Storage Server in licentie worden gegeven door de processor, omdat deze grafiek uit een recente Microsoft AustraliĆ« OEM Team blog post duidelijk maakt. Gebruikers die willen Nano Server-modus te zetten – zowel op Datacenter of Standard – noodzaak om Software Assurance-dekking te hebben om dit te doen.

Nano Server is een van de drie installatie-opties in zowel Windows Server 2016 Standard en Datacenter. (De andere twee zijn Server met Desktop Experience en Server Core.) De optie Long Term Servicing Branch is niet beschikbaar voor Nano Server, en de meer regelmatig bijgewerkt Huidige Branch for Business servicemodel is niet beschikbaar voor Server met Desktop en Server Core. Zie deze blog post voor meer details over de komende onderhoud opties.

Datacenter Edition kunnen gebruikers een onbeperkt aantal besturingssysteemomgevingen / Hyper-V containers lopen, terwijl de Standard Edition kunnen slechts twee. Datacenter Edition bevat ook functies zoals Storage Spaces Direct en opslag Replica, afgeschermde virtuele machines, en een netwerk-stack, die geen deel uitmaken van de Standard Edition.

Spreken van PowerShell, de nieuwste Windows 10 Anniversary update cumulatieve update (14.393,82), die deze week naar buiten breekt de gewenste toestand Configuration (DSC) vermogen in PowerShell. Microsoft belooft een moeilijke situatie, maar pas 30 augustus, dat is volgende week.

Microsoft bevestigt het zal een Nano Server-modus hebben in Windows Server 2016, samen met de nieuwe Hyper-V containerisatie technologie.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september