Microsoft daalt Dryade; stelt zijn big data inzetten op Hadoop

Slechts een maand na aandringen was er nog een plaats voor haar eigen Hadoop concurrent, hebben Microsoft ambtenaren besloten om het werk te beëindigen op LINQ to HPC, codenaam “Dryade.”

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

In een 11 november bericht op de Windows HPC Team Blog, de ambtenaren gezegd dat Microsoft een kleine update naar de laatste test build van de Dryade code had geleverd als onderdeel van Windows High Performance Computing (HPC) Pack 2008 R2 Service Pack (SP) 3. maar ze merkte ook op dat “dit het uiteindelijke (Dryade) voorbeeld zal zijn en we niet van plan om verder te gaan met een productie-release.”

Dryade was bedoeld als een manier voor het uitvoeren van banen big data over clusters van Windows servers. Het werd ontworpen om een ​​platform te bieden voor ontwikkelaars om applicaties die grote hoeveelheden ongestructureerde data kan verwerken bouwen. Slechts een maand geleden, Microsoft bijgewerkt haar bijna-laatste test build van Dryade.

Maar het lijkt nu Microsoft zet al haar big data eieren in het Hadoop kader mand. Microsoft functionarissen zeiden dat een maand geleden dat Microsoft bezig was met Hortonworks om zowel een Windows Azure en een Windows Server distributie van Hadoop te ontwikkelen. Een Community Technology Preview (CTP) van de Windows Azure-versie is het gevolg voor het einde van dit kalenderjaar, de Windows Server-test build van Hadoop is het gevolg van enige tijd in 2012.

Van de 11 november HPC Team blog post

“Hadoop heeft ontpopt als een geweldig platform voor het analyseren van ongestructureerde data of grote hoeveelheden data tegen lage kosten, die goed aansluit bij de visie van Microsoft voor zijn Informatie Platform. Het heeft ook een levendige community van gebruikers en ontwikkelaars te popelen om te innoveren op dit platform. Microsoft is erop gebrand om niet alleen bijdragen aan deze levendige gemeenschap, maar ook helpen bij de vaststelling ervan in de onderneming. ”

Microsoft-voorzitter Bill Gates voor het eerst in het openbaar gezegd Dryade, een Microsoft Research project, in 2006. Het bedrijf heeft een aantal stappen om Dryade verplaatsen van een onderzoek inspanning om een ​​commerciële.

Microsoft verklaarde langere termijn doel was om LINQ combineren om HPC en de parallel-programmeertool stack om een ​​abstractielaag die het mogelijk gebruikers toegang compute resources te creëren – of ze nu op multicore pc’s, servers en / of de cloud. Microsoft ambtenaren gezegd dat Dryade / LINQ aan HPC sleutel tot het helpen van het bedrijf zou “zet de cloud in een supercomputer.”

In oktober van dit jaar, Microsoft functionarissen zeiden dat Microsoft’s plan was om verder te werken aan de verschillende alternatieven voor Java-gebaseerde Hadoop en MapReduce en dat het bedrijf “nog steeds vastbesloten” om deze inspanningen. Ik denk dat dat niet langer het geval.

Ik heb functionarissen van het bedrijf gevraagd of er iets meer te zeggen over Dryad. Als die er is, zal ik dit bericht te actualiseren.

Update: Microsoft ambtenaren zal niets dan wat er in de blog post te zeggen. Dus geen woord voor degenen onder u vragen wat de plannen van Microsoft opnieuw: big data steun voor die with.Net ervaring. Dat was vermoedelijk wat onderscheiden Dryade van Hadoop – althans volgens de Softies een paar weken geleden.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september