Microsoft’s investering in Finland zal ten minste $ 250.000.000 voor een datacenter

Samen met de 32.000 medewerkers die Microsoft zal verwerven met de Nokia deal, Microsoft is van plan om niet minder dan $ 250.000.000 investeren in de bouw en inrichting van een nieuw datacenter in Finland.

Heeft de Nokia kopen dwarsbomen of brandstof een mogelijke Microsoft break-up; Microsoft krijgt minder dan $ 10 per Windows Phone eenheid; Nokia evolutie: Van beest om schoonheid (foto’s); Zelfs met Nokia-toestellen, Microsoft wil Windows Phone aan andere makers licentie ; Heeft Microsoft’s Nokia aankoop hebben net de laatste nagel in de doodskist BlackBerry;? Microsoft laat zien hoe tientallen jaren van Nokia goodwill wegspoelen

Dit zou de tweede grote internationale datacenter in het land, de toetreding tot Google’s investering in een hergebruikt houtpulp plant die hun Finse datacenter geworden.

Microsoft Global Foundation Services bevoegdheden van de Microsoft-cloud en de toevoeging van een datacenter in Finland zal, samen met het bestaande datacenter in Ierland, verbetering van de dienstverlening voor klanten in Europa, te verminderen latency en uit te breiden service mogelijkheden. Microsoft’s modulaire datacenter architectuur is ook zeer goed geschikt voor het klimaat in Finland te vinden, met de gestandaardiseerde free-air cooling modules al bekend voor het leveren van een uitzonderlijk lage PUE nummers ook in minder koude klimaten.

Een belangrijke faciliteit in Finland zal ook Microsoft de mogelijkheid om extra sub-regio’s toe te voegen voor de Europese Azure implementatie.

Dit $ 250.000.000 investering komt bovenop het geld wordt besteed aan de Dublin-faciliteit uit te breiden en zal toevoegen aan de groeiende portfolio van datacenter expansie die Microsoft heeft ontwikkeld zoals ze ook hebben plannen aangekondigd om nieuwe datacenter faciliteiten te bouwen in de regio Azië-Pacific, waar een nieuwe faciliteit in Singapore wordt verwacht dat online te zijn tegen 2014.

Er zijn ook plannen aangekondigd om nieuwe datacenters in Australië, die zal onder meer ondersteuning voor nieuwe Azure subregio’s en een belangrijke regio voor alle van Australië op te bouwen.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren