NBN Co vorken out AU $ 180M voor satelliet-stations

NBN Co heeft ondertekend AU $ 180.000.000 waarde van de opdrachten die het bedrijf 10 satelliet grondstation-faciliteiten in West-Australië, Queensland, Zuid-Australië, Tasmanië en Nieuw-Zuid-Wales te construeren.

Communicatie Minister Stephen Conroy heeft vandaag aangekondigd, op, de lancering van iiNet’s iiStore in Perth, dat WA bouwbedrijf Perkins heeft de opdracht gekregen om vier grondstations gevestigd in West-Australië te bouwen – waarvan slechts, drie locaties, zijn tot nu toe aangekondigd.

Cockram Corporation is uitgekozen om de resterende zes stations te bouwen in, Geeveston, Tasmanië, Ceduna, Zuid-Australië, Bourke en Woolooma, New South Wales, en, Roma, Queensland, plus de een andere zender die nog moet worden aangekondigd.

Conroy zei dat de bouwfase van de grondstations up zal er voor 300 mensen in dienst, met tussen de 20 en 30 die nodig zijn voor elke installatie. NBN Co zal aanwerven van 60 mensen naar de satelliet-service te beheren wanneer het is up and running.

De satelliet grondstations zal zijn breedband-transmissie centra die bedoeld zijn om de 3 procent van de gebouwen in Australië die niet via de National Broadband Network (NBN) vezel zal worden aangesloten of vaste draadloze diensten aan te sluiten, en zal in plaats daarvan ontvangt breedbanddiensten van de twee Ka-band satellieten die NBN Co plannen te lanceren, voorafgaand aan de diensten die online komen in 2015.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data