Nieuwe? Oud? Het is nog steeds de economie, stupid!

Het is het Internet! “Lijkt te zijn geworden van de perfecte excuus voor bedrijven om allerlei dingen die ze nooit zou proberen te doen in het doen ‘echte’ wereld.

Ik zal beginnen met twee verhalen we hebben met betrekking tot deze week, men te maken met een aantal niet-zo-free “free” pc’s, en de andere, de Federal Trade Commission waarschuwt dat B2Bs nodig hebben om hun Ps en Qs erg.

Vijf maatschappijen om samen te concurreren met online travel sites? Waarom zouden ze denken dat ze dat kon doen? Zouden we ze gezamenlijk eigendom reisbureaus openen in de echte wereld?

Belooft een “gratis PC” – na een korting die u kunt verwachten te ontvangen in een maand of twee (als je vergeet niet te vragen voor het) voor mensen dom genoeg om een ​​driejarig ISP contact te ondertekenen? Dat lijkt gespannen alleen op het eerste gezicht.

Mijn favoriete variant op deze iets-voor-niets-thema is van MSN aanbod van een $ 400 korting op alles in de winkel om Radio Shack klanten bereid om een ​​levenslange toewijding aan Microsoft Corp. als hun ISP te maken. Tuurlijk, iedereen heeft behoefte aan een ISP, maar een driejarige deal in ruil voor een cheesy PC of $ 400 is niet de manier om te kiezen.

Ik blijf het lezen van persberichten en horen geruchten over vroegere concurrenten samen te komen voor het opzetten van B2B sites – en vroeg me af hoe gezellig een relatie tussen de leveranciers is eigenlijk legaal. Zelfs als juridische, hoeveel nabijheid zullen klanten opgemaakt met?

(Disclosure: Mijn werkgever, PennNET, is in de B2B e-commerce bedrijf en zou mogelijk kunnen concurreren met sommige van deze kolossen, dus ik kan beschuldigd worden van een aantal vooroordelen hier Maar ik kom door het eerlijk – waarom zou klanten willen een gevangene. marktplaats toen zij een onafhankelijke partij zou kunnen hebben?)

Mensen blijven praten over de “nieuwe” economie. Ik blijf me af wat er met de oude. Het lijkt perfect gezond voor mij te zijn. Online handel is niet revolutionair, het is evolutionair. Het is nog steeds dezelfde economy, stupid!

Soms e-commerce biedt een verbeterde gemak in anderen, het is meer economisch efficiënt, en soms is het een buste. Als consument, werkt e-commerce niet redden me geld, hoewel het veel tijd (die kan vertalen in geld) heeft gered. Maar vaak genoeg krijg ik alleen marginale klantenservice van bedrijven die veel te beloven en te leveren. Dat is de behandeling die ik geniet in persoon bij Fry’s – en ik sla de verzendkosten.

Vanuit een business-to-business view, e-commerce is net als vet op de skids, maar het is vet dat bedrijven lijken de meeste voorzichtig worden solliciteert. Het zal een lange tijd duren voordat bedrijven zijn echt comfortabel maken van grote aankopen volledig online, waardoor de klik-en-mortieren geloofwaardigheid als klantvriendelijk, “hebben het uw manier” vendors als de aankoop van modellen veranderen.

Natuurlijk, soms is de nieuwe economie voorstanders winnen men zelfs als ze niet verdienen. Dat wij (nog) niet het verzamelen van omzetbelasting op internetaankopen is een goed voorbeeld. Mensen die het niet krijgen – meestal omdat ze hebben een belang bij het krijgen van het niet – zijn echt in de war van de Internet-belasting kwestie.

Ik denk dat we het eens kunnen worden op het internet mag niet worden blootgesteld aan onderdrukkende speciale belastingen, zoals een federale belasting over de toegevoegde waarde op slechts internethandel.

Maar kunnen we het ook eens het internet moet niet vrijgesteld van belastingen elk ander bedrijf moet betalen? Net als staats-en lokale belastingen op de verkoop, de ruggengraat van de gemeenschap diensten in grote delen van het land?

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Als de “nieuwe” economie is zo fragiel kan niet spelen door goed vastgestelde regels, dan moet ik vraag me af of we niet in veel slechtere staat dan iemand zich voorstelt.

Mijn overtuiging is dat we niet een nieuwe economie te beschermen, maar de oude te hebben, zich ontwikkelende als behoeften en kansen te veranderen. Maar een ding is niet veranderd: de behoefte aan een gelijk speelveld voor iedereen, zowel bedrijven en consumenten.

Industrie analist David Coursey is vice-president van nieuws voor PennNET Inc, een Silicon Valley B2B start-up. Hij reageert op de lezer op zijn site op www.coursey.com.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard