Nieuwe versies van Firefox te bereiden op zijn grootste verandering ooit

Vandaag (7 juni), Mozilla Firefox 47, met een verbeterde handling voor streaming, HTML5 video en de VP9 codec. Maar hoe meer interessant nieuws is dat Firefox 48 nu heeft bereikt, de beta release podium. Firefox 48 bevat de langverwachte Elektrolyse (E10S), waarbij de gebruikersinterface worden uitgevoerd in een afzonderlijk proces van het tabblad inhoud mogelijk maakt.

Elektrolyse zullen de prestaties en de veiligheid van Firefox te verbeteren, maar het breekt een heleboel extensies. Toch zal Firefox de release om het probleem te minimaliseren podium. In een blogpost, Asa Dotzler schreef

Dotzler zegt: “E10S is de grootste verandering die we ooit hebben gedaan om Firefox en we hopen dat je ons helpen door dit met zo weinig verrassingen mogelijk te maken.”

Met elektrolyse, kan Firefox kind processen voor de inhoud (tabs), het afspelen van media en legacy-plug-ins te gebruiken. Dit is een of andere manier kort van Google Chrome, die een ander proces gebruikt voor elk tabblad. Echter, het resultaat is dat Chrome is een enorme bron hog: Chrome maakt gebruik van ongeveer twee keer zoveel geheugen als Firefox op Windows en Linux.

Eric Rahm heeft enkele browser testen met elektrolyse draaien, en zegt: “Over het algemeen zien we een 10-20 procent toename van het geheugengebruik voor de 1 inhoud proces geval is (en dat is wat we van plan op de scheepvaart in eerste instantie) Dit lijkt een eerlijke handels-. off voor potentiële veiligheid en betere prestaties. ”

Met 8 inhoud processen, Rahm zegt: “zien we ruwweg een verdubbeling van het geheugengebruik op de TabsOpenSettled meting Het is een beetje slechter op Windows, een beetje beter op OS X, maar het is niet 8 keer erger..”

Helaas, elektrolyse breekt veel bijlagen, die eerder zou kunnen aannemen dat de gebruikersinterface en web content waren met dezelfde geheugenruimte. Later, zal Firefox een WebExtensions API, die Mozilla zegt dat “vergelijkbaar met de Blink extensie API” dat Chrome gebruikt te krijgen.

Programmeurs en gebruikers worden aangemoedigd om problemen op de pagina “zijn we nog e10s” aan te melden Zijn uw add-ons e10s compatibel?

Momenteel 153 extensies compatibel, 84 zijn opgevuld werken, 108 worden verbroken en 535 getest. De compatibele extensies Adblock Plus, Video DownloadHelper, Firebug, Greasemonkey, Tab Mix Plus en uBlock Origin. Er zijn echter enkele grote uitbreidingen gerapporteerde bugs, waaronder NoScript, Ghostery, DownThemAll, Web of Trust, Session Manager, en het Flash Video Downloader.

Zeven van de 12 meest populaire extensies hebben problemen. Dit is waarschijnlijk een deal-breaker voor veel gebruikers, met inbegrip van mij.

Firefox 48 staat gepland voor een release op 2 augustus, dus uitbreiding leveranciers hebben een beperkte hoeveelheid tijd om problemen op te lossen.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september