Nokia lanceert eerste telefonische VPN

De Communicator 9210i heeft een aantal toevoegingen die niet op eerdere modellen waren, waaronder ondersteuning voor JavaScript en cascading style sheets, Macromedia Flash 5, en de VPN-client.

Bob Grace, global vice president van Nokia Internet Communications, zei de VPN-client werd in eigen huis ontwikkeld door Nokia’s veiligheid van het netwerk divisie inherente zwakheden aan te pakken in mobiele beveiliging.

Hoewel telefoons zoals de 9210i op een circuitgeschakelde netwerk, wanneer de gegevens laat een telefoon is geopend om aan te vallen als het reizen via het internet “, zegt Grace.” Dit is een probleem met iets als de 9210i waar steeds meer mensen gebruiken het om toegang te krijgen tot zakelijke toepassingen, zoals SAP of Lotus Notes.

Een klant, zei Grace, heeft reeds bestelde 1.000 van de nieuwe Communicators voor een medische toepassing. “Ze wilden ervoor zorgen dat alle informatie die tussen de artsen en de servers wordt gecodeerd.”

De VPN-client moet dergelijke tekortkomingen aan te pakken, en het maakt de 9210i een van de eerste handheld apparaten om end-to-end versleutelde verbindingen mogelijk te maken. “Je kunt VPN-clients te krijgen voor Palm, maar deze apparaten niet de macht om 3DES lopen, ‘zei Grace. 3DES is een encryptie protocol.

Naast 3DES, Nokia’s VPN-client zal ook eigen Challenge Response Authentication cryptografische sleutel (Crack) encryptie Nokia’s, die momenteel door het IETF normen lichaam te ondersteunen. Grace zei dat de reden voor het opnemen van Crack ondersteuning is dat het ondersteunt erfenis authenticatie regelingen.

Grace zei dat de VPN-client zou ook moeten werken op andere Symbian-apparaten. “Maar je moet een instrument dat het beleid en de certificaten aan de klanten kunnen implementeren op uw netwerk hebben”, voegde hij eraan toe.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties