NZ’s ultra-snelle breedband fiber uitrol verslaat jaarlijkse doelstelling

Een totaal van 26 procent van de inwoners van Nieuw-Zeeland hebben nu toegang tot glasvezel breedband in het land, omdat het bedrijf zich voorbereidt op het opvoeren van de nationale breedband project

Volgens het jaarverslag van de regering in handen Crown Fibre Holdings ‘(PDF), als het einde van juni van dit jaar, had het bedrijf sloeg haar doelstelling van 389.000 woningen, flatgebouwen en bedrijven worden doorgegeven door het glasvezelnetwerk, met 420.000 lokalen doorgegeven wat neerkomt op een totaal 517.000 eindgebruikers.

Crown, die het glasvezelnetwerk in Nieuw-Zeeland in samenwerking met Chorus Northpower, Ultrasnelle heeft uitgerold, en Enable, was ook in staat om het glasvezelnetwerk geheel te voltooien in de stad Whangarei met Northpower in het afgelopen boekjaar.

In Whangarei, waar de vezel werd ingezet in een deel overhead in plaats van in de grond, Northpower was in staat om de kosten en de tijd in het uitrollen van de vezel door het ontwikkelen van een weerbestendige platform op te slaan voor werknemers om de vezel splitsen, terwijl in de lucht.

Het bedrijf pochte dat de inspanningen om het netwerk te eindigen in Whangarei de stad de eerste in de Australasian regio voor iedere eindgebruiker in staat aan te sluiten op glasvezel hebben gemaakt.

Er waren 39.510 klanten aangesloten als het einde van het boekjaar, en 77 procent van de bedrijven en 93 procent van de scholen in het land waren nu in staat om verbinding te maken met het glasvezelnetwerk.

Ongeveer 85 procent van de tijd, de klanten waren in staat om verbinding te maken met de dienst binnen vier busness dagen, terwijl het voor bedrijven, 77 procent van de tijd waren ze in staat om te worden aangesloten binnen zes werkdagen.

Het netto verlies voor de onderneming voor het jaar was NZ $ 5.200.000, met een cumulatieve netto verlies van NZ $ 165.000.000, op de achterkant van, financiering Chorus and LFCs, om het netwerk uit te bouwen tot 191.000 lokalen voor NZ $ 220.500.000.

Crown Fibre Holdings voorzitter Simon Allen en CEO Graham Mitchell zei dat het doel van de onderneming in het boekjaar 2015 zal zijn om het glasvezelnetwerk 47 procent compleet te krijgen, voorbij 550.000 gebouwen, en in staat om 647.000 eindgebruikers bedienen.

In die tijd, het paar gezegd, het netwerk is voorzien van een aantal steden te vullen.

Het komt als legacy koperen netbeheerder Koor, verloor een rechtszaak, tegen de Nieuw-Zeelandse Commerce Commissie over zijn verlaging van de prijs van het bedrijf gereguleerde breedbanddiensten.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal AustraliĆ« in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data