Voor Google, hardware is het nieuwe zwart

De eerste dag van Google’s I / O developer powwow onthulde een aantal ernstige hardware ambities. Hardware is nogal in de mode bij Google, maar analisten waarschuwen dat er aanzienlijke operationele risico’s en bijpassende Apple gaat veel moeilijker dan het lijkt.

Dag één van de Google I / O aanbevolen Google Glass — en misschien wel de beste stunt demo ooit — Nexus Q, een home entertainment orb, en Nexus 7, een tablet om te concurreren met Amazon’s Kindle Fire. Google is de productie van de Nexus Q, prototyping Google Glass en samen te werken met Asustek op de Nexus 7. En vergeet niet Google produceert ook kabel-set-top boxes en smartphones via Motorola Mobility.

Sommigen hebben betoogd dat zagen we de toekomst van Google met zijn Google Glass en hardware-happy aanpak. Het is veel te vroeg om dat nummer te bellen. Met Google, hebben we ook gezien dat de toekomst met een hardware-software aanpak of een grote winst-margin-eten sinkhole.

Het maakt niet uit hoe je snijd het search advertising gaat veel winstgevender dan hardware te zijn. Apple afgunst is niet goedkoop.

Meer: Bott: Google’s Nexus Q neemt Microsoft, Apple in de woonkamer | Google I / O 2012: Android Fireside Chat | Google Glass: Moet ontwikkelaars koop een $ 1500 diep prototype? | Google’s Android 4.1 Jelly Bean: Teken van dev volwassenheid, marktaandeel

Wees gerust gaan we nog veel meer horen over de hardware van Google. Robots, auto’s, Chromebooks en andere goodies zullen in overvloed op Google I / O. Er zal ook een gezonde dosis — en een track — voor Google TV zijn.

Gezien deze hardware fetish is relatief nieuw bij Google loont het om terug te hangen en kijken. Er is geen noodzaak voor grote uitspraken. Alleen maar omdat een bedrijf denkt hardware is het nieuwe zwart betekent niet dat het kan goed te dragen.

Wells Fargo analist Jason Maynard zei

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Terwijl het bedrijf heeft een aantal aankondigingen van nieuwe producten, onze totale investering scriptie blijft ongewijzigd. We waren onder de indruk van de koelte van Bril (het parachutespringen demo was misschien wel de grootste ooit in tech). Aan de andere kant, de Nexus 7 is leuk, maar het is niet het spel versus Apple of Amazon te veranderen, in onze ogen. We blijven denken dat de hardware business gaat moeilijker te beheren dan de consensus gelooft. Motorola Mobility kon zowel marge compressie en verdunning meenemen als Google krijgt agressief in de prijsvorming apparaten, zoals met de $ 199 Nexus 7.

Om Malik opgemerkt dat Google eigenlijk concurreert met iedereen nu. De geschiedenis leert ons dat multifront oorlogen zijn echt heel moeilijk om te winnen.

take Redactie: Nexus 7 krijgt prijs, prestatie rechts | Foto’s: Nexus 7 hands-on | Doe mee voor de Google I / O 2012 Dag 2 keynote (live blog) | Google I / O Day One: Google blijft aanvallen op Apple, Amazon | F ull Google I / O-dekking

En hoe werkt Google tarief als iedereen is een hardwareleverancier ook?

Maynard bleef

Google’s uitdaging is hoe om te navigeren door een steeds complexer competitieve landschap. Naar onze mening, veel van de aankondigingen van vandaag duidelijk maken dat Google is het invoeren van de gevestigde markten, die lagere marges en vele stoere concurrenten dragen. Aankondigingen van vandaag, de meeste vertegenwoordigen directe uitdagingen voor Apple, Amazon en / of Facebook. Deze omvatten verbeterde voice-activated typen Android (vs. Apple’s Siri), de Nexus 7 tablet (vs. iPad / Kindle Fire), de Nexus Q (vs. Apple TV / Sonos); partnerschappen voor een betere media-inhoud beschikbaar voor huur of aankoop ( vs. iTunes / Amazon Prime) en de lancering van Google Events (vs. Facebook). Hoewel deze uitdagingen strategisch noodzakelijk kan zijn, naar onze mening, we denken dat ze kunnen ook duur en uitdagend voor Google om te winnen te bewijzen.

Sommige analisten zoals Anthony DiClemente bij Barclays Capital hebben betoogd dat Google’s inval in low-end tablets met de Nexus 7 traffic acquisition kosten zou kunnen verlagen als de zoekgigant krijgt marktaandeel. “Als de Nexus 7 aandeel van de bredere tablet markt kan nemen, kan het helpen Google om een ​​deel van het verkeer acquisitiekosten (TAC) dat zij betalen op een toenemende hoeveelheid zoekverkeer die via tablets terug te vorderen, met name de iPad,” zei DiClemente.

DiClemente’s theorie is geluid, maar de jury is weg uit over de vraag of de Nexus 7 een hit zal zijn. Google heeft niet de verdeling van de Amazone, waar de Kindle Fire kunt aansluiten op zijn winkel op wil.

Sterne Agee analist Shaw Wu opgemerkt

Met de overname van Motorola Mobility en meer directe toegang tot de tablet markt, zien we Google steeds meer een meer verticaal geïntegreerde platform spel waar het wordt een combinatie van hardware, software en diensten, vergelijkbaar met Apple en IBM. Het is echter nog te bezien als Google op hetzelfde niveau (of hoger) van de kwaliteit en naadloze integratie kan leveren.

verslag van Google’s derde kwartaal in juli zal licht werpen op de grote hardware experiment. Analisten zijn al het aanpassen van schattingen van de lagere winst hardware marges Motorola Mobility brengt aan de tafel.

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare