Voormalig EMC CIO aan het hoofd van VMware APJ als Dutton met pensioen

Na vier en een half jaar aan het roer van APJ eenheid VMware, heeft Andrew Dutton besloten met pensioen te gaan aan het eind van 2013.

Dutton aangekomen bij VMware maart 2009, waarvoor hij stints bij Computer Associates en BEA had gehad, en had 17 jaar doorgebracht bij IBM.

hem op te volgen zal zijn Sanjay Mirchandani, die momenteel een EMC executive vice president voor global enterprise services groep van het bedrijf, en was eerder EMC’s chief information officer en COO van wereldwijde centers of excellence EMC’s.

Mirchandani zal worden overhandigd de teugels door Dutton op 14 oktober – Dutton zal aanblijven in een tijdelijke functie tot het einde van het jaar.

“Sanjay Mirchandani overneemt in een spannende fase van de voortgang van VMware in APJ, dat is onze snelst groeiende geografische regio”, aldus Carl Eschenbach, VMware president en chief operating officer, in een verklaring.

“Rijke ervaring Sanjay’s als IT en business veteraan – evenals zijn diep begrip van de Asia-Pacific markten -. Bouwt voort op de zeer succesvolle bijdrage van Andrew Ik wil Andrew meer dan bedanken voor zijn toewijding en inzet voor de regio APJ de afgelopen vijf jaar. ”

Voorafgaand aan zijn stint bij EMC, dat VMware is een dochteronderneming van, Mirchandani bracht meer dan tien jaar bij Microsoft van 1995 tot 2006. In die tijd had hij rollen als de regionale vice-president, Enterprise Services, voorzitter van Asia Pacific, president van Zuid Afrika en managing director van Microsoft India business.

“Sanjay heeft alle ervaring en know-how die nodig is om te leiden VMware APJ in de enorme kans die voor ons in deze spannende regio ligt,” zei uitgaande APJ hoofd Dutton.

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Vorige maand, VMware aangekondigd dat het de lancering van haar vCloud Hybrid dienst, en dat, Australiƫ zou de eerste cabine van de rang zijn, om de dienst te ontvangen in de regio Aziƫ-Pacific.

Dutton zei op het moment dat de virtualisatie verkoper zou kijken; breiden bestaande lokale partnerschappen in plaats van plannen voor de dienst in de Verenigde Staten, waar het bouwen van nieuwe datacenters.

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics