Lessons Learned, niet altijd even makkelijk

Ik heb het grootste deel van mijn tijd onlangs gewerkt aan twee of drie van mijn nieuwe (of niet zo) sub-netbook-systemen, met verrassende resultaten. Deze informatie kan nuttig zijn om anderen die op zoek zijn naar een dergelijke systemen

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

HP Pavilion dm1-4010ez: Dit is de nieuwste van de partij, en het is echt een heel mooi systeem. Het geladen en liep perfect bij elke Linux-distributie Ik probeerde op het, met inbegrip van openSuSE 12.1, Fedora 16, Linux Mint 12 (met kaneel), Ubuntu 11.10, Linux Mint Debian 2.101.109 Gnome, PCLinuxOS 2.011,09 en waarschijnlijk een of twee anderen die mijn gedachten slip direct. Het was echt een genot om te gebruiken – zozeer zelfs dat een vriend die een vervanging nodig is voor een zeer oude Asus netbook ik had tot enkele jaren geleden eindigden met deze van mij. Ach ja …

HP Pavilion dm1-3105ez: Dit is de oudste van de partij, heb ik het voor ongeveer een jaar achter de rug nu, en het is altijd een beetje een anomalie geweest. Ik haat het gebruik ervan als gevolg van de gestraald Synaptics ClickPad gedrocht, maar zodra ik een externe muis of trackball op ervan Ik hou van het gebruik ervan, want in alle andere opzichten is het een prachtig systeem. De een andere eigenaardigheid over, een Ralink 5390 WiFi-adapter, is al lang sindsdien uitgegroeid tot een non-issue, omdat de bestuurder voor het wordt opgenomen in de Linux-kernel 3.0 en hoger. Ik heb het met alle van de hierboven genoemde uitkeringen geladen, en ze werken allemaal geweldig. Maar toen kreeg ik mezelf in de problemen met het. Ik wilde mijn partner Samsung N150 Plus te vervangen, vooral vanwege de zeer irritant helderheid van het scherm constant probleem met sommige distributies. Dus heb ik besloten om haar de dm1-3105 geven – ze kan gebruiken met Windows of openSuSE, beide hebben goede ondersteuning voor die gestraald touchpad en niet de helderheid van het scherm geen probleem. Ze krijgt een veel mooier, veel nieuwer en veel sneller systeem met een groter scherm, en ik heb het nog steeds rond in de gaten hoe de steun voor de ClickPad zich ontwikkelt in de toekomst Linux releases te houden. Behalve de dingen niet helemaal uit te werken op die manier. De ClickPad blijkt zo’n nachtmerrie, zelfs onder Windows, dat ze worstelde met haar vanaf het begin. Na het bekijken van haar lijden voor een paar dagen, ik kon gewoon niet langer uithouden, dus nu heb ik dit terug, en ik ben nog steeds gebruik van een externe muis / trackball en hopen op betere ClickPad ondersteuning in de toekomst . Zucht.

Samsung 305U: Dit is degene die ik was van plan om terug te sturen voor reparatie of vervanging. Behalve een grappig ding gebeurde langs de weg. Ik had het allemaal klaar om te gaan, zelfs met een mailing label klaar om te plakken op de doos, toen ik besloot om te schrijven op een aantal zeer specifieke instructies voor het repair center over hoe de twee grote problemen reproduceren wanneer Windows (niemand in die plaatsen is geïnteresseerd in de hoorzitting over Linux problemen). Ten eerste, het scherm flikkeren na terugkomst van het scherm-blanking. Makkelijk genoeg, gewoon opstarten, laat het zitten gedurende een paar minuten tot het scherm leeg is, en vervolgens op een toets. Behalve, heeft zij niet flikkeren. Als een huis. Ik probeerde een paar keer, op verschillende manieren, met externe voeding en de batterij, en het nooit flikkerde. Ik was er zeker van dat ik had gezien flikkeren onder Windows, maar toen realiseerde ik me dat wat er moet zijn gebeurd, was dat het begon flikkerende onder Linux, en dan gereboot ik om het te controleren met Windows – maar zonder dat de pomp uit / aan. Niets wat ik kon doen kreeg het om te beginnen flikkeren onder Windows. Dus ik opgestart welke versie van Linux had ik nog steeds op, liet het standby totdat het scherm gewist, raakte een sleutel en WHAM, het flakkerende begonnen. Grrr. Oke, dus ik kan niet deze ene naar het reparatiecentrum te melden. Maar de andere, het WiFi-signaal sterkte en doorvoer, dat is toch ernstiger. Behalve, toen ik testte, dat met Windows, het was niet erg slecht. Om heel eerlijk te zijn, heeft het de neiging om een ​​iets lagere signaalsterkte dan zowel de N150 Plus of mijn Samsung NF310 wanneer geplaatst op dezelfde locatie te laten zien, maar het werkt nog steeds, en throughput is redelijk. Specifieke gevallen van WiFi-signaal sterkte en doorvoer zo verschillend van het ene systeem naar het andere dat het echt om een ​​zeer ernstige zaak zijn voordat u sympathie van een fabrikant / distributeur krijgt. Ik ging door het hele huis, van rechts naast de router aan het verste punt in de woonkamer twee verdiepingen lager, en overal dat de andere twee systemen zou verbinden, zou de 305U ook aansluiten. Dus geen manier om die terug op basis van de WiFi beide sturen. Bleah.

Nu heb ik zeer gemengde gevoelens over de 305U. Aan de ene kant heb ik gezegd sinds de eerste keer dat ik het vak dat ik dacht dat het was een prachtige systeem geopend. De hele tijd dat ik het was het testen met Linux, en het was niet, ik bleef maar denken “wow, ik wou dat dit zou werken, want ik hou echt van deze zaak”. Nu blijkt dat de “fout”, als je het wilt noemen, ligt bij Linux. Er is iets duidelijk veranderd met de Broadcom 4313 WiFi-adapter, of rond die adapter, en Linux is het niet de correcte afhandeling. Dit is heel vreemd, want ik heb ten minste drie of vier andere systemen die lijken op dezelfde adapter, en ze werken perfect. Maar, de driver voor deze (brcmsmac) is degene die onlangs open source door Broadcom was, en er waren een paar opmerkingen over het nog steeds hebben van “ruwe plekken ‘in het niet lang geleden, dus misschien is het iets te maken met dat. Of misschien iets in de hardware echt is veranderd, het is een nieuwe generatie van de chip of iets dergelijks. Wat het ook is, ik verwacht dat dit zal in de nabije toekomst worden vastgesteld, zoals het geval was met alle andere belangrijke apparaat / driver probleem dat ik heb lopen in (met uitzondering van die stomme ClickPad) is geweest. Zoals voor het andere probleem, het scherm flikkert op een Samsung-systeem met Linux? Hallo? Jamie, ben je daar? Lees de eerste paragraaf hierboven … de specifieke aard van de “flikkerende” is anders, maar gosh, problemen met de helderheid van het scherm op de Samsung systemen moeten niet een grote verrassing zijn, zou het? De korte termijn oplossing is eenvoudig, hetzelfde als voor de anderen – alleen de energie-instellingen wijzigen, zodat het scherm niet leeg! De middellange termijn oplossing is niet veel moeilijker – ik opstartte Linux Mint 12 en vertelde het aan de proprietary ATI te installeren flgrx driver. Herstart na de installatie, test opnieuw en het flikkerende is verdwenen. Dus dit is blijkbaar een probleem met de FOSS Radeon driver. De oplossing op lange termijn, zoals met de WiFi-probleem, is dat als dit is een algemeen probleem met de Radeon bestuurder en de nieuwste Radeon grafische controllers, de bestuurder zal worden ergens in de nabije toekomst vast.

Dus, voor het moment heb ik terug de HP van mijn partner genomen, en gezien haar de 305U. Ze vindt het net zo veel als ik deed, en ze is niet gehinderd door het te gebruiken onder Windows tot de Linux-problemen worden opgelost. Het lijkt te werken prima voor haar, dus we zijn allemaal blij voor het moment, en ik kan nog steeds hoop dat ik in de toekomst in staat zijn om de 305U terug te winnen zal zijn. (Waarschijnlijk niet, om eerlijk te zijn, omdat ze waarschijnlijk niet bereid om het te geven aan zijn …).

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen