Heeft RAID5 gestopt met werken?

Om de eerdere post samen te vatten, het probleem is de onherstelbare leesfout (URE) snelheid van SATA-schijven gebruikt in de opslag van de consument arrays. Met een onherstelbare leesfout van 10 ^ -14, zou je verwachten dat een mislukte blok eenmaal per 12,5 TB lezen of zo.

Als je had een 8 drive-array met 2 TB drives met een falen van uw kans op een onherstelbare leesfout zou zijn in de buurt van 100%. Die tweede onleesbare blok tijdens een RAID5 herstel is genoeg om de RAID-groep te vernietigen en veeg uit alle gegevens op. Niet goed!

Zelfs met een vier aandrijving RAID5 – en 2TB schijven – je zou hebben om een ​​kans op een mislukking te herbouwen 40%. Beter, maar niet goed genoeg.

De combinatie van de verhoging van de capaciteit van SATA-schijven, de constante onherstelbare leesfout rate en het aantal schijven in de RAID-streep die hebben geleid tot de voorspelling dat RAID5 niet langer levensvatbaar zou zijn in 2009.

Vandaag

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het zien van drives consument spec”d bij 10 ^ -15, een rationele reactie op het RAID5 probleem. Met een tiende van de consument RAID5 arrays URE tarief zou fijn zijn.

Maar de herziening van de huidige 3.5 “SATA-schijf specs van HGST, Seagate en WD en wat denk je? Ze zijn allemaal terug naar 10 ^ -14.

; Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Dat betekent dat de consument RAID5 arrays niet kan worden vertrouwd om uw gegevens op betrouwbare wijze op te slaan. Snel, ja. In grote brokken, ja. Eenvoudiger dan individuele USB-drives, ja.

Maar niet betrouwbaarder dan een enkele schijf.

En toch

Opslag Bits nemen

Het lijkt erop dat mensen gebruik maken van kleine RAID5 arrays meer voor het gemak in plaats van dat de beschikbaarheid van gegevens. Of dat of ze echt niet begrijpen hoe kwetsbaar hun gegevens – als één bedrijf ontdekte onlangs – en de voorkeur aan de gelukzaligheid van de RAID5 waan.

Velen zijn nog steeds met behulp van kleine RAID5 arrays met 10 ^ -14 foutenpercentages – ik ook! – En RAID5 lijkt goed te werken. Maar aanpassingen moeten worden gedaan om rekening te houden met de onveranderde foutenpercentages.

Omdat RAID-arrays zijn complexer dan individuele drives, zijn ze meer kans om te mislukken. Maar totdat ze doen dat ze zijn handiger, sneller en groter dan een enkele schijf.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Prestaties. Striping gegevens over meerdere schijven kan drastisch te verhogen bandbreedte voor grote bestanden apps zoals videobewerking;. Capacity. Putting 4-12 schijven in een RAID geeft een grote virtuele schijf die veel groter is dan een enkele schijf;. Management. Na de vaak pijnlijke setup-proces – en totdat er iets breekt – RAID-arrays zijn eenvoudiger te beheren dan individuele schijven.

Reacties welkom, natuurlijk. Er zijn maar weinig consumenten gebruik van RAID-arrays. Als je dat doet, denk je dat meer mensen moeten?

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Houd altijd een minimum van 2 exemplaren van alle gegevens die zijn opgeslagen op een RAID – 1 op de RAID 1 en elders; Wanneer er een schijf defect elke ongesteund-up van gegevens te trekken – laatste documenten die niet zijn back-up – van de RAID voor het vervangen van de. defecte drive.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip