HTC TyTN Beoordeling

HTC is een gevestigde fabrikant van Windows Mobile-apparaten, de producten worden verkocht door exploitanten van mobiele netwerken in het kader van hun eigen merk en door de wil van i-mate en Qtek. Dat laatste is eigenlijk de merknaam die wordt gebruikt door HTC zelf, maar onlangs besloot het bedrijf te laten vallen van het merk Qtek en gebruik maken van haar eigen naam voor rechtstreeks verkochte hardware. Twee apparaten werden gelanceerd toen deze branding strategie werd aangekondigd: de HTC TyTN (uitgesproken als ‘titan’) en de HTC MTeoR (uitgesproken als ‘Meteor’). De MTeoR is een Windows Mobile Smartphone, terwijl de TyTN, hier beoordeeld, is een Windows Mobile Pocket PC.

HTC heeft niet de relaties met netbeheerders verlaten. Orange heeft zijn eigen versie van de TyTN als de SPV M3100 aangekondigd, terwijl T-Mobile MDA Vario II heeft aangekondigd. De drie toestellen zijn allemaal iets anders qua uiterlijk, maar ze allemaal ondersteuning voor 3G op 384 Kbps, terwijl T-Mobile MDA Vario II ondersteunt ook het bedrijf de live-HSDPA-netwerk met download snelheden tot 1.8Mbps.

Ontwerp; De HTC TyTN is een klein formaat Windows Mobile Pocket PC. Het meten van 112 mm met 58 mm bij 22 mm, deelt dezelfde footprint als Orange SPV M600. Het is echter relatief dikke doordat de inrichting bestaat uit twee delen, de bovenste en onderste helften uit elkaar schuiven langs de lange zijde een QWERTY toetsenbord te onthullen.

Deze hardware-ontwerp is niet nieuw (het wordt gebruikt in de T-Mobile MDA Vario, Orange SPV M3000, i-mate K-JAM en O2 XDA mini S, bijvoorbeeld), maar dit is veruit het beste integratie van een toetsenbord in een Windows Mobile-apparaat dat we hebben gezien. De enige andere 3G-ondersteuning van Windows Mobile 5.0-apparaat met een toetsenbord is Orange SPV M5000 (O2 XDA Exec, Vodafone V1640 en varianten).

Dat apparaat (ook gemaakt door HTC, zoals het geval) opent, clamshell stijl, en heeft een draaiende afdekdeel dat plat op het toetsenbord (vergelijkbaar met een convertible Tablet PC) kan worden gelegd. Het is relatief groot en onhandig voor een Pocket PC, terwijl de TyTN voelt veel meer vriendelijk zak met behoud van zowel een bruikbaar toetsenbord en redelijk groot scherm.

De 2.8 inch. TFT-scherm heeft een resolutie van 240 bij 320 pixels. Als u het toetsenbord uitschuiven voor gebruik het zet zichzelf automatisch in liggend formaat. Sliding het toetsenbord weer weg zorgt ervoor dat het scherm om terug te keren naar staand.

Het toetsenbord mist een aantal rij: boven de QWERTY rij, twee kleine toetsen kaart op de Windows Mobile softmenus. Het QWERTY toetsen zelf relatief grote – ongeveer 8 mm breed en 6 mm lang, behalve de gekromde die op elke hoek, die iets kleiner zijn. Er is een ingebouwde numeriek toetsenbord, waarmee het apparaat automatisch standaardwaarden wanneer u de TyTN telefoonnummer kiezer in te voeren. Op andere momenten, drukt u op een functietoets om toegang te krijgen tot het numerieke toetsenblok.

Evenals de QWERTY-toetsen, het toetsenbord biedt cursor, OK, Tab en Start Menu toetsen met Shift lock en Caps gedeeld op een enkele toets. U kunt ook toegang krijgen tot de Windows Mobile File Explorer, draai de ingebouwde Wi-Fi in- en uitschakelen, en toegang krijgen tot een reeks van symbolen uit een picker on-screen – dit is handig omdat er geen valuta symbolen direct beschikbaar, en de reeks symbolen in het algemeen klein.

Het toetsenbord is vrij snel om te gebruiken bij het vasthouden van de HTC TyTN in twee handen en tikken met de duimen. We vonden het ook mogelijk om prod bij met twee vingers met de gelegd op een tafel apparaat, hoewel het gewicht van het bovenste gedeelte: de TyTN niet volledig plat.

De TyTN voorkant en randen zijn rijkelijk doorspekt met knoppen. Aan de voorzijde, snelkoppelingen naar Pocket Internet Explorer en het Windows Mobile Messaging software zitten boven het scherm. Onder het scherm zijn Bellen en End knoppen, een kleine ronde knop waarmee je video-oproepen, een navigatieknop en twee rocker schakelaars die toegang krijgen tot de Windows Mobile softmenus, OK en het menu Start kunt starten.

De bovenrand is duidelijk, terwijl de rechterzijde bevindt zich de schakelaar, een snelkoppeling naar Windows Mobile Comm Manager-software en een camera sneltoets. Aan de linkerzijde is een microSD-kaartslot voor geheugenuitbreiding en een knop die de voice software speed-dial lanceert op een korte druk en de stem notities software op een lange druk. HTC heeft ook opnieuw het scrollwiel – ooit een steunpilaar van de Pocket PC, dit ligt aan de linker kant, waar het mooi valt onder de duim. Het wordt vergezeld van een offset OK. U kunt ook druk aan het wiel om selecties te maken, maar dit moet wel een lange weg te worden gedrukt en is dus niet bijzonder comfortabel om te gebruiken.

De onderkant is waar je de infraroodpoort, een mini-USB-poort voor stroom en pc-connectiviteit, en een vrijval knop voor de batterijklep vindt. De stylus woont op de bodem juiste achterste hoek van het apparaat en is een grote teleurstelling: het is een uitbreiding van het type, ongeveer 85mm lang, en moeilijk om comfortabel te houden. Het is ook glad kanten, die niet helpt je grip, en zeer licht van gewicht.

Kenmerken; De HTC TyTN is een quad-band GSM-toestel met GPRS, EDGE en 3G-ondersteuning. Het ondersteunt HSDPA (zoals hierboven vermeld, T-Mobile heeft zijn versie van dit apparaat gelanceerd, met ondersteuning voor zijn onlangs gelanceerde HSDPA-netwerk). De processor is Samsung’s SC32442A draait op 400MHz.

Voor zover het geheugen betreft, is er 64 MB SDRAM en 128 MB ROM, direct na een harde reset, onze review unit had 52MB gratis opslagruimte. U kunt meer capaciteit toe te voegen via microSD-kaarten, indien nodig.

Infrarood, Bluetooth en Wi-Fi zijn allemaal gebouwd in Er zijn twee camera’s:. Aan de voorkant, boven het scherm, is een kleine camera voor 3G-videotelefonie, terwijl de lens voor de belangrijkste 2 megapixel camera aan de achterzijde. De laatste gaat gepaard met een flitser en een zelfportret spiegel. Een handmatige schakelaar neemt de hoofdcamera in de macro-modus. Het schiet foto’s met een resolutie tot 1600 x 1200 pixels.

Wanneer je in de camera modus gaan door op de sneltoets aan de onderkant rechterkant van het apparaat, wordt het scherm een ​​zoeker en drie van zijn vier randen worden bevolkt met pictogrammen. Deze bieden tik op basis van toegang tot instellingen, zodat u deze snel en gemakkelijk te veranderen.

Tijdens een 3G-bellen u kunt schakelen tussen de voor- en achterkant camera’s door op het scherm te tikken – dit is handig als je nodig hebt om je gesprekspartner wat u in plaats van op zoek bent dan je eigen gezicht te laten zien.

Prestaties en levensduur van de batterij; We testten levensduur van de batterij door de TyTN naar MP3-muziek af te spelen in een continue lus met het scherm gedwongen te blijven. Het leverde een indrukwekkende 9 uur en 55 minuten muziek. In het dagelijks gebruik maken van de TyTN meestal duurde twee of drie dagen tussen het opladen, moet het mogelijk zijn te houden gaan langer indien nodig met behulp van strikte instellingen voor energiebeheer.

Het toetsenbord is net zo goed als op de veel grotere SPV M5000 (en siblings), ondanks het gebrek aan een speciaal nummer rij. In combinatie met uitstekende prestaties en 3G HSDPA-ondersteuning, kan de HTC TyTN en de varianten van de netbeheerders het ideale compromis tussen grootte en functionaliteit.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop