Is Oracle serieus over hardware?

Oracle’s overname van Sun Microsystems brengt een aanzienlijke hardware business bende Larry Ellison’s. De grote vraag is hoe ernstig is Oracle over de hardware van Sun?

Op een conference call met analisten (Techmeme), Oracle executives gebeurde gewoon om te vermelden dat de productie van Sun werd uitbesteed. Dat noemen was opmerkelijk omdat het betekent dat Oracle kan anderen kiezen de hardware vlekken, tot rust komen sommige systemen en te verkopen.

Enterprise Onregelmatige Anshu Sharma vermeld op onze mailinglijst voor groepen dat Oracle Sun’s hardware business kan zijn op nihil gewaardeerd. JEP. Zip. Zilch. Nada. Sharma notes

Als je je afvraagt ​​hoe Oracle marges Sun’s zou verbeteren in het eerste jaar de verkoop van hardware lijnen kan een goede plek om te beginnen. Oracle’s stelling dat zij de zon het meest bijdragen tot de winst overname kan maken elke ofwel betekent dat Sun was zo inefficiënt (gedeeltelijk waar) of Larry Ellison gaat om de zwakke bedrijven dumpen. Burton Group is ook in het kamp die gelooft Oracle zal Sun’s hardware bedrijven lossen en Bob Warfield voorspelt een grote reorganisatie van de bedrijfsleiding vooruit.

Is Oracle echt voor de server dogfight? Immers, Deutsche Bank-analist Chris Whitmore voorbode van een helse server vechten vooruit. Vergeet winstmarges. Vergeet omzetstijging. En ontwikkelingen zoals cloud computing en virtualisatie al betekenen dat minder servers zullen worden verkocht in de toekomst.

Whitmore schrijft

Zowel Cisco en Oracle hebben onlangs de server markt. Als gevolg daarvan verwachten we dat de concurrentie aanzienlijk te intensiveren in de komende kwartalen. Dit is het meest negatief voor HP, Dell en in mindere mate, IBM. Terwijl de markt is niet erg aantrekkelijk uit een groei en marge perspectief, is het nog steeds de strategische Cisco en Oracle’s breder datacenter kansen.

Met andere woorden, zullen servers gewoon worden geplakt op andere dingen. Whitmore voegt ook dat Sun’s server bedrijf kan vereisen “incrementele investeringen, of het gezicht meer verlies van marktaandeel.” Kijk voor Oracle om een ​​beetje snoeien doen voordat het geen deeg op Sun’s hardware business blaast.

Oracle houdt alle software delen van Zon, Verkoopt off of afgesloten hardware business met slechte marges. Misschien Oracle partner HP zou een paar brokken willen. EMC zou willen sommige opslag lijnen. En elke chipproducent zou het intellectuele eigendom Sparc willen. Als de markt weer aantrekt private equity misschien geïnteresseerd;. Oracle zou hangen aan een paar hardware lijnen naar haar uber-databank-datacenter machine bouwen. De HP Exadata machine met Oracle blijft gaan.

Andere onderwerpen: Misschien Oracle’s aankoop van Sun is slechts een stap op de weg naar het aanbieden van diensten zoals IBM.

Oracle koopt zon dekking

Hoera! Oracle overname van Sun is volkomen logisch, IBM verrast, Ballmer sprakeloos; Zon verkoopt ziel voor 10 cent meer, Oracle: Een complete industrie in een doos, Oracle koopt Sun – Uitzicht vanaf de virtuele wereld

Oracle koopt zon, nu eigenaar van Java, Wordt een hardware-speler

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek