LibreOffice breidt gebruikers en bereik

LibreOffice programmeurs werken om het bereik van LibreOffice suite uit te breiden.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

LibreOffice, het project gevorkte van OpenOffice.org, beweegt zich in de moderne tijd met ontwikkelaars die werken aan versies die draaien in webbrowsers en op iOS en Android-apparaten.

The Document Foundation kondigde de bewegingen vandaag op de LibreOffice Conferentie, maar het werk is nog niet beschikbaar voor gewone mensen om te proberen.

Dit zijn geen producten beschikbaar voor eindgebruikers, maar geavanceerde ontwikkelingsprojecten die producten soms eind 2012 of begin 2013 zal worden, “de stichting zei vandaag.

Toch toont het werk tekenen dat het project, dat nooit serieus de kracht van Microsoft Office bedreigd, werkt in een moderne computer-industrie niet langer gedomineerd door gewoon personal computers te blijven.

De LibreOffice Online prototype maakt gebruik van de GTK + software raamwerk, nieuwe Canvas-interface HTML voor 2D-graphics, en het web Socket-interface voor snelle communicatie tussen een browser en een server. Michael Meeks van het Suse Linux project leidt het project, de stichting gezegd.

Een andere Suse programmeur, Tor Lillqvist, werkt aan versies voor Android en iOS-tablets met de hoop dat de software komt op kleinere apparaten.

De gebruikersinterface werkzaamheden nog beginnen serieus maar het grootste deel van de code compileert, “het fundament bovengenoemd van het werk.

De stichting kondigde ook aan dat verschillende Franse overheidsinstellingen schakelen 500.000 computers, vooral Windows-machines, van OpenOffice.org naar LibreOffice. “Dit verhoogt de Windows installed base van LibreOffice met 5 procent in een enkele beweging”, aldus de stichting.

OpenOffice is een open-source Sun Microsystems project dat hing in het ongewisse voor maanden na de Oracle-overname. Sommige programmeurs, gefrustreerd met de situatie, sloeg af op hun eigen met een nieuwe variant. Daarna, hoewel, Oracle overhandigde het OpenOffice.org project over aan de Apache Software Foundation, een gerespecteerde open-source toezichtsorgaan, met als gevolg dat de programmering, marketing, ondersteuning en ander werk is verdeeld over twee afzonderlijke, maar soortgelijke projecten.

Linux verkopers waaronder Red Hat, Suse en Ubuntu hebben hun steun achter LibreOffice gegooid, bijvoorbeeld, maar IBM heeft besloten een bijdrage te leveren aan OpenOffice.org.

Over Stephen Shankland; Stephen Shankland schrijft over een breed scala van technologie en producten, maar heeft een bijzondere aandacht voor browsers en digitale fotografie. Hij werd lid van deze website Nieuws in 1998 en heeft sindsdien ook Google, Yahoo, servers, supercomputers, Linux en open-source software en wetenschap gedekt.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen