LucidEra opent voor business intelligence-on-demand

Nasynchronisatie zelf de salesforce.com van business intelligence, LucidEra eindigt de beta-periode en officieel geopend voor het bedrijfsleven. Ik bedekte het grootste deel van de grondbeginselen over LucidEra in dit november 2006 bericht. (BI) -oplossing van het bedrijf on-demand business intelligence is gericht op de MKB-markt, het nemen van een bottom-up benadering die uiteindelijk zal leiden tot grotere bedrijven

Cloud; Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app; Kunstmatige Intelligentie; Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Big Data Analytics; Salesforce koopt BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context

Net als zijn idool saleforce.com, kan LucidEra worden verkocht via de telefoon en niet legioenen van consultants nodig hebben of IT-personeel in te zetten, aldus bedrijf CEO Ken Rudin. “We zijn erin geslaagd om de code van het brengen van BI aan bedrijven van deze [SMB] formaten te kraken,” beweerde hij. “Ons uiteindelijke doel is om BI wat salesforce.com is om CRM en allerlei transactie toepassingen.

“In de meeste BI-implementaties anders iemand rijdt en je vertellen wat je moet kijken naar,” zei Rudin. LucidEra stelt gebruikers in de stoel van de bestuurder, zei hij, waardoor ze in te schrijven op de gegevens die ze nodig hebben intern. De dienst levert componenten die data-extractie, data cleansing, OLAP en rapportage diensten te behandelen, en omvat connnectors voor gemeenschappelijke gegevensbronnen, zoals Excel, Oracle, salesforce.com, NetSuite en zelfs Intuit. De eerste LucidEra applicatie wordt voorspeld-to-Billing en toekomstige toepassingen zijn onder meer een 360-graden beeld van klanten en marketing analyse, zei Rudin.

In tegenstelling tot de BI-oplossingen van Business Objects, Cognos, Hyperion (binnenkort Oracle zijn) en leveranciers, maakt LucidEra niet over een zeer flexibele schone lei. “In plaats van het beantwoorden van esoterische vragen slechts een paar mensen hebben, richten we de overgrote meerderheid die alleen maar willen de basic stuff,” Rudin vertelde me vorig jaar tijdens de beta-fase. “De meeste mensen willen soortgelijke vragen beantwoord in een breed scala van industrieën. Onze oplossing moet overeenkomen met de behoeften van de 80 procent van het middensegment van de markt, en bedrijven moeten bereid zijn om te geloven dat we in staat zijn om hun belangrijkste vragen te beantwoorden, hoofdzakelijk uit de doos zal zijn om zijn. ”

Doel van de klant en de kosten zijn ook een onderscheidende. Het bedrijf werkt al met een tiental beta klanten, van 500 tot 40 werknemers. Prijsstelling begint bij $ 3000 per klant per maand, en omvat de Forecast-to-Billing service, 100 gebruiker zitplaatsen en pre-built connectors drie gegevensbronnen.

Rudin geïdentificeerd zijn belangrijkste concurrentie als Excel, vooral bij kleinere bedrijven, en de lokale oplossingen van de gevestigde BI-spelers en de open source parvenu’s, JasperSoft en Pentaho. De LucidEra prijsstelling was afgeleid van wat het zou kosten om iemand gewijd aan het creëren van analytische rapporten in Business Objects Crystal Reports, dat Rudin gekoppeld op ongeveer $ 50.000 per jaar. Hoe meer enterprise gerichte BI-oplossingen kosten een aanzienlijk veelvoud van $ 50.000 en enkele maanden duren om te bouwen en te implementeren, maar bieden veel meer flexibiliteit, functionaliteit en vaak meer betrouwbaarheid. LucidEra is gericht op 99,9 procent uptime.

Je kunt alles wat je wilt met Cognos of anderen op te bouwen, maar je moet besteden 10 maanden de tijd om het te bouwen en kan niet proberen voordat je koopt, “zei Rudin. ‘En je kan uiteindelijk de antwoorden die u wilt krijgen.

Net als salesforce.com, NetSuite en andere software-as-as-dienst leveranciers schudden hun vakgebied, kon LucidEra een ontwrichtend effect op de BI gevestigde exploitanten, die tot nu toe niet op bestelling diensten een prioriteit te hebben.

Op dit punt, LucidEra is niet eens een blip op het scherm, maar het bedrijf is het invoeren van de markt op een moment dat on demand software is niet langer een marginale beweging. Tegen het einde van het jaar, Rudin zei dat het bedrijf zal openstellen van haar platform voor ontwikkelaars en system integrators, en het creëren van een marktplaats voor pre-built BI diensten, vergelijkbaar met salesforce.com’s AppExchange.

Rudin beschouwt de overname van Hyperion door Oracle als een soort van zegen als zijn bedrijf op de markt komt. “Het zal druk als IBM trok andere BI-leveranciers die veel zaken met Oracle, die zal nu zijn eigen oplossing te duwen doen. Bedrijven en SAP zullen moeten aanvullende acquisities te overwegen,” zei Rudin. Hij hoopt ook dat de overname zal vertragen Oracle, die al verschillende BI-oplossingen te rationaliseren als het beweegt haar toekomstige Fusion-platform. “Oracle zal tijd te besteden aan de integratie, en niet op innovatie. Dit geeft nieuwe ondernemingen een opening,” zei Rudin.

Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app

Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein

Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding

Salesforce kopen BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context