Microsoft Convergence 2015 doet zijn naam

Ik had nooit gedacht dat ik dit net ten zuiden van $ 100.000.000.000 bedrijf nemen van kleine stapjes zou spreken – een gigantische baby – maar dat is precies wat Microsoft doet. Geduld met mij en we lopen door dit.

De Microsoft Convergence 2015 scorecard

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Ik ga om te gaan door middel van twee dingen hier. We beginnen met een gebeurtenis scorecard die is ontworpen om u een idee van het evenement zelf te geven. Ik ben niet van plan om mezelf te herhalen wat het is of hoe het werkt. Voor dat, lees mijn Adobe post van vorige week, die een volledige uitleg heeft. Het volstaat te zeggen, het is heel moeilijk om te ontwikkelen en beheren van een groot evenement met alle bewegende delen en tegenstrijdige belangen die moeten worden voldaan. Toen ik dit scorecard te doen, is zelfs een slecht cijfer op een bepaald ding gedaan met een veel respect vanwege de moeilijkheid van de dingen goed doen met een gebeurtenis. Ik bieden alleen mijn mening in de hoop dat zij de planners zal helpen in het volgende jaar. Hoewel er criteria Ik werk vanuit en meetbare dingen aan de hand, het is nog steeds een advies.

Na dat mijn beoordeling van de richting van het bedrijf, zoals weerspiegeld door de conferentie, de vergaderingen, de aankondigingen, het sentiment en de gesprekken. Maar laten we gaan met de scorecard eerste.

Zonder verdere omhaal ….

Het is grappig, maar voor de eerste keer, realiseerde ik me, in ieder geval voor dit jaar, wat een goede naam “convergentie” is voor het Microsoft-conferentie, omdat op meerdere niveaus dat is precies wat ze proberen te doen.

Sinds de hemelvaart van Satya Nadella als CEO van Microsoft, de koerswijziging bij Microsoft is geweest, laten we maar zeggen, dicht tot zeer ernstig. Dit is een bedrijf dat, in tegenstelling tot vele anderen beweren dat het is zelf opnieuw uit te vinden, maar zonder haar kernactiviteiten te verliezen, hoewel de nadruk en de integratie van die bedrijven is aan het verschuiven.

De applicaties die bedrijven lopen drastisch aan het veranderen, hoewel er ook veel van inertie in het systeem. We kijken naar enkele van de belangrijkste trends – zoals cloud adoptie, mobiliteit, consumerisation en business analytics – die de vormgeving van morgen enterprise software landschap.

Bijvoorbeeld, IBM kondigde ongeveer vier jaar geleden bij IBM Connect alias Lotusphere, dat ze zichzelf opnieuw uit te vinden waren in een social business, dat alle 400.000 werknemers van het bedrijf zou machtigen. Voordat ze werd heel ver, sociale zaken had al een passe fase van het totale business transformatie die we verder te gaan door vandaag en grote fanfare IBM geworden nachtkaars uit en om helemaal eerlijk te zijn, ik heb geen idee hoe het proces er wordt voortgezet. We verloren ze op “hallo.”

Terwijl blijkbaar mislukte poging van IBM was nobel op zijn zachtst gezegd, maar toch lijkt ofwel hebben gefaald of op zijn minst gekrompen uit de schijnwerpers, Microsoft is eerlijk en persoonlijk (ized). Het is een grote transformatie en een groot probleem voor Microsoft. Zij zijn een van de weinige bedrijven die in staat is om een ​​ecosysteem waarmee leven te beëindigen om uiteindelijk via haar technologie aanbieden, iets wat ik heb herhaaldelijk en waarschijnlijk maddeningly is hen eraan te herinneren en je voor de laatste acht jaar of zo te ontwikkelen. Bewijs? Zie dit bericht 2007. En, het meest recent, februari 2015 in feite, dit bericht. Maar dat is nu iets dat moet meer dan een goed idee zijn, maar een voorste en middelste focus van hun bedrijf. Ze precies dat doet – en het is mogelijk dat het zeer, zeer effectief zijn.

Laten we duiken in op dat.

Microsoft is een zelfbewuste onderneming en vanaf het moment dat de convergentie begon als de Microsoft Business Applications Conference, in plaats van de Microsoft Dynamics Zaken conferentie, het was duidelijk dat er iets in de lucht. Zij hadden de naam en de inhoud van convergentie voor de eerste keer in mijn geheugen veranderd. Wat was up? Het blijkt dat wat werd genoemd heruitvinding was in de wind – een heruitvinding van het hele bedrijf met centrale thema’s in combinatie met, in ieder geval op deze conferentie, met de 21e eeuw zakelijke praktijk.

Maar eigenlijk, als je erover nadenkt, het was niet echt opnieuw uitvinden, maar uitlijning. Microsoft was de aanpassing van zijn technologie ecosysteem en messaging met wat het eigenlijk was het altijd mogelijk voor te doen en om dat te doen binnen het domein van de hedendaagse bedrijfsleven. Dit is echt Microsoft de aanpassing van zijn business model, zijn technologie stack, zijn messaging en haar totale ecosysteem met de 21e eeuw zakelijke praktijken, processen, de consument en het bedrijfsleven koopgedrag, en het echte leven uitkomsten.

Dit lijkt misschien een glib moeite om gewoon doen wat interessanter en geavanceerde reclame en messaging, maar in werkelijkheid is het een echte aanpassing van het bedrijf. Ondanks de algemene zwakke presentatie rond de anders sterke inhoud, de demo van een 3D printing use case door Julia White, Office Products Division General Manager, was een groot voorbeeld van een bedrijf het denken in termen van een globale ecosysteem dat is gericht op het bieden uitkomsten bedrijven en gebruikers (niet alleen bedrijven – om het punt genoeg benadrukken). Het toonde hoe een geïntegreerde Dynamics CRM, Office365, Skype for Business (voorheen Lync), Cortana, een Surface Hub display Delve (een intern, klantgericht, gepersonaliseerd activiteitentoevoer), zowel Windows phone en iPhones en de voorspellende pijplijn analytics van Insidesales. com zou uitkomsten georganiseerd rond een doel te ondersteunen. De manier waarop het zou moeten zijn. Alle lopende, natuurlijk, in de cloud op Azure.

de website en elaptopcomputer.com putten uit hun gemeenschap van C-level executives en zakelijke denkers te voorspellen waar de zakelijke technologie wordt geleid.

Dus, stel ik voor dat, hoewel het niet zo sexy als heruitvinding, afstemming en integratie waren de ware kernthema’s van Microsoft Convergence. Microsoft is het uitlijnen zich met de visie en missie het had het potentieel te bereiken voor ten minste acht jaar en misschien langer. Ze zijn aanpassing van hun bedrijf tot de 21e eeuw manier van zakendoen. Ze zijn aanpassing van hun portefeuille met hun idee van ecosysteem – degene die ze al meer dan een decennium hebben gehad – en ze zijn het integreren van hun producten en diensten om te werken binnen dat ecosysteem aan zakelijke resultaten van B2C B2B bereiken, van consument naar c- suite koper.

Dat deel was glashelder voor me.

Dat laat een ander belangrijk thema dat leek de hele conferentie ten grondslag liggen. Dat zou customer engagement zijn – misschien wel mijn favoriete twee woorden als het gaat om zaken – althans. Mijn favoriete twee woorden als het gaat om persoonlijke leven Yvonne Greenberg. Dat zou mijn vrouw van 33 jaar zijn. Maar customer engagement zal doen in het bedrijfsleven.

Hier is een geschakeerd Microsoft. Zij zijn het tweede bedrijf in een belangrijke manier om zich te concentreren rond customer engagement uit te komen. De eerste was van SAP, die hun messaging ongeveer een jaar een half geleden van customer experience naar customer engagement getransformeerd en en vervolgens nam een ​​stap terug door het toevoegen van “en handel” aan het einde van de customer engagement bericht, verminderen het een beetje aan het zijn iets veel meer transacties dan het eigenlijk is. Meer daarover een andere keer wel. SAP heeft nog steeds de eer om als eerste op de markt met de zuiverder (en meer van toepassing is) bericht. Maar Microsoft is duwen in een grote weg en het doordrongen de hele conferentie als een belangrijk thema. Het was een high touch focus van zowel Satya Nadella en nog meer Kirill Tatarinov bij Convergentie en als thema effectief uitgezonden door de luidsprekers.

Het is een belangrijk thema en een die een belangrijk aandachtspunt van het bedrijfsleven voor de komende tien jaar zal zijn. Bijvoorbeeld, in juli vorig jaar McKinsey deed dit onderzoek naar digitale innovatie bij bedrijven en vond dat de nummer een reden voor de interesse in innovatie en de nummer een zorg van de bedrijven die reageerden op de enquête was customer engagement. Dit werd ondersteund één van de berichten in de markt van de andere door meerdere andere enquêtes, interviews of weg, en de duidelijke verandering van de markt en, als customer engagement wordt een steeds dominantere zorg en een meer strategische element van inspanning van bedrijven over de hele wereld .

Sterker nog, ik vind het zo dominant, dat je een stuk ziet later dit jaar op de verschillen tussen een klantgerichte onderneming en een cliënt betrokken onderneming – en dat zal het te maken in het boek dat ik aan het schrijven ben over het onderwerp (Naam: “de Commonwealth van eigenbelang” Harvard Business Press, 2016. Dank u voor zich overgeeft aan de stekker). De strategie en programma’s en technologieën voor customer engagement zijn zo belangrijk dat het zijn “klant bezig” is een serieuze stap omhoog van alleen maar “customer-centric ‘- en we hebben het niet over semantiek en marketing hier. Nogmaals, hang daar in, meer te komen.

Naar hun creditcard, dit jaar, spraken zij over de integratie van de systemen van het record met de systemen van betrokkenheid in plaats van als ze ooit in het verleden dat de systemen van het record zou worden vervangen door systemen van betrokkenheid gezegd. Maar briljant fellows (zowel letterlijk als op titel) als Michael Ehrenberg te krijgen dat soort dingen vast. Microsoft is erg gelukkig om dudes als dat daar.

Maar na dit, het wordt soms onvoorspelbaar – en, een beetje onhandig.

Overzicht

Het probleem Microsoft had was dat, terwijl het gemakkelijk was om te spreken, het was een stuk moeilijker om een ​​engagement te tonen om zich te transformeren tot een engagement technologie gericht bedrijf. Bijvoorbeeld, was er geen discussie over de aanpassing van de productportfolio om de betrokkenheid te ondersteunen, ook al vanuit het standpunt van een ecosysteem, hebben zij de relaties met Thunderhead, en de nieuwe met InsideSales en verscheidene anderen, waaronder een zeer belangrijk product aankondiging door CRM tech god Bob Stutz op de diepere integratie van Parature (zie hieronder) dat deze mogelijkheid ondersteunen. Zij hebben ook de infrastructuur met Azure. Ze hebben de retooled producten en de retooled POV rond Office 365 als niet alleen een reeks nieuwe productiviteitstools, maar een unified communications hub die veel van hun producten bevat en is geïntegreerd met veel producten van derden bijv. Salesforce etc. Daartoe zelfs Salesforce zojuist aangekondigd Salesforce for Outlook. Drie jaar geleden, die thunk het zou?

Dus er zijn dingen gaande is op Microsoft dat de transformatie en de focus in de richting van betrokkenheid weerspiegelen, maar Microsoft lijkt holistisch niet op de hoogte, zelfs als – zoals duidelijk is – ze weten dat, stuk voor stuk, elk van deze dingen gebeuren. Dat bleek in dat, terwijl zij herhaald, verstandig, de customer engagement thema, het leek een beetje los van het geheel van de conferentie en niet hebben ofwel de diepte of de onderliggende samenhang van de “heruitvinding” aka alignment boodschap die ook bij uitstek was .

Wat dat leidde tot was een aantal spannende productaankondigingen, waaronder een zeer ambitieus CRM roadmap. Het voordeel is dat er een aantal echt waardevolle en interessante producten te voet, maar het nadeel is dat ze niet met elkaar verweven in het ecosysteem verhaal en dus, hoewel enigszins betrokkenheid gericht, hebben de neiging om een ​​beetje van alles te zijn over de kaart (hoewel te zijn fair, niet verschrikkelijk dus). Maar er is een interessant mogelijk gevolg.

Laten we eens een kijkje nemen op een aantal van hen. Dit is niet bedoeld om een ​​diepe duik in alle producten die in de routekaart zijn.

Thema’s

productaankondigingen

mijn denken

Wat veel mensen ‘daarbuiten’ niet beseffen is hoe succesvol Microsoft CRM-producten zijn geweest. Zij hebben de groei in dubbele cijfers voor 42 opeenvolgende kwartalen gehad. Ze hebben diepe penetratie in een aantal verticale sectoren zoals sport, media, entertainment en de publieke sector. Ze worden gezien als de belangrijkste rivaal van Salesforce. Ze hebben een klein aantal overnames gedaan (hoewel ze een stuk beter hier kunnen doen), die aanzienlijk zijn vulde de gaten in hun ecosysteem – de meest prominente zijn Parature aan het einde van 2013. Ze hebben opnieuw architectuur van het gehele CRM-product uit top tot teen onder leiding van Bob Stutz en Jujhar Singh product teams. Zij hebben op de snelste traject geweest als het gaat om het vergroten van de industrie geloofwaardigheid van een van de verkopers die er zijn.

Geen slouches.

De roadmap Microsoft CRM heeft een aantal ambitieuze vooruitgang – een aantal die bedoeld zijn om de toekomst van Microsoft. Ik durf te zeggen (hoewel dit is slechts mijn mening) dat dit komt omdat ze op zoek zijn om te leiden, niet achterblijven – “. Fast volgelingen” of als Anthony Lye (momenteel President en CEO van HotSchedules) gebruikt om het te noemen,

Maar de klanten in het komende jaar of zo, zijn niet van plan te zijn het verzoek of het gebruik van het buiten de rand gevallen. Maar dat laat Microsoft met een kloof die ze moeten invullen. Dat is het deel van de markt wat inhoudt om mensen te willen gebruiken – en dat betekent dat thought leadership in die gebieden – iets dat Microsoft is notoir slecht op (in mijn ogen tenminste). Dat betekent, niet met een beroep op mensen zoals ik – analisten, beïnvloeders, journalisten, externe opinieleiders, al zijn er enkele dingen te doen hier, maar in plaats daarvan te vertrouwen op zichzelf – het genereren van de inhoud die ze hebben.

Een praktisch en onmiddellijke toevoeging is de voortdurende uitstekende integratie van Parature in het dienstenaanbod, vooral rond kennismanagement – een van de grote voordelen Parature’s over vele in de industrie. Het vermogen om kennis management out of the box klantenservice is er al. De thought leadership en de interesse is er ook – althans extern. Wees getuige van de presentatie Esteban Kolský over kennismanagement en customer service bij Microsoft Convergence. Dit is een geweldige aanvulling op de Microsoft-portfolio en gaat naar het hart van een “nu” trend – het verlangen naar web self-service als het gaat om de confrontatie op het niveau van de dienstverlening interacties en meer in het algemeen zelfmanagement van betrokkenheid van de klant. Ahhhh.

Maar er is nog veel meer – nog veel meer. Bijvoorbeeld tonen de samenhang met de uitlijning zij ondergaan en hun altijd intelligent denken rond ecosystemen, ze doen een veel sterkere integratie met Office 365, Exchange, PowerBI, Cortana, Skype for Business en SharePoint met Dynamics CRM. Dit is een duidelijke afwijking van het verleden waar alles was ofwel afzonderlijk of zwak geïntegreerd. Bijvoorbeeld, in het verleden, de eerste Skype-integratie met CRM zet de gebruiker in een positie waar als hij / zij probeerde om een ​​oproep vanuit de CRM-applicatie te maken, zou de Skype-applicatie te openen buiten de CRM-applicatie. Ugh. Die wilde dat? Het moet inwoner zijn en embedded en de oproep zonder het verlaten van CRM. Nu is het.

Een van de beste nieuwe functies komen in het voorjaar van 2015 maakt gebruik van zowel mobiele applicaties en sociale communicatie met een “consistente ervaring op alle apparaten en omgevingen” sociaal centrum. Dit is echt een samenwerking centrum meer dan een sociaal luisterpost. Het idee is dat je, via de activiteit stromen, etc. bevorderen samenwerking tussen de sales, marketing en customer service-afdelingen, en het effect betrokkenheid bij externe sociale netwerken en communities (intern en extern). Spiffy en waardevol is en in samenwerking met deze zakelijke trends die kleverigheid zoals de afstemming van de verkoop en marketing die een grote zorg en inspanning van bedrijven wereldwijd is geworden.

Ze zijn ook het toevoegen van een groot aantal stukken van een verloving suite zoals enquêtes, veel dieper mogelijkheden kennismanagement met onmiddellijke zoekresultaten, sentiment analyse en uitgebreidere betrokkenheid gericht analytics – in feite een reeks van toepassingen, mogelijkheden, connectoren en tools die zal maken hun het aanbieden van meer betrokkenheid gericht dan het ooit is geweest.

Ik heb een probleem hier, maar, en het is dat dit alles wordt verondersteld te worden uitgebracht in het voorjaar vrijlating – en ik alleen maar gesproken over het totale bedrag van de “dingen” dat wordt uitgebracht. Het is een ongelooflijk ambitieus en diep complexe reeks van technologische verbeteringen die – met Azure te binden als infrastructureel platform – zal een grote prestatie zijn als trok.

Een deel ervan – zoals het sociaal centrum, de integraties met minstens Office 365 etc. – heeft onmiddellijk en voor de hand liggende toepassingen. Een deel ervan – als het investeren in nieuwe typen gegevens voor het platform – is belangrijk, maar in het onkruid. Een deel ervan – net als de vereenvoudigende van de inzet van CRM on Azure – moet nog de waarde propositie rond het – bijv. “Waarom zou ik zetten het op Azure? Ik hoef niet te, kan ik?” Een deel ervan – zoals de “consistente betrokkenheid kader” die effectief kunt u interactie gegevens te nemen van welke bron dan ook, verzamelen, kwalificeren en associëren met een transactionele bron (bijvoorbeeld SFA gelegenheid) – dient thought leadership omheen.

Al met al, dit is de meest ambitieuze release die ik ooit heb gezien in CRM en er is veel dat moet worden gedaan rond en met het voor het naar volledig waardevol voor Microsoft zijn.

De grootste component voor hen – omdat het hen brengt in de positie om hun stap in de richting customer engagement daadwerkelijk te ondersteunen en nog steeds hun klassieke CRM-functionaliteit behouden – is eigenlijk gedacht leiderschap. Mensen zoals ik proberen om te bepalen dat (ik zeg niet echt nederig, maar doen alsof nederig) aan de industrie. Maar dit is een van die gevallen waarin zoveel los als ze worden vrijgeven in het kader van hun bedrijf “heruitvinding” vereist dat ze denken leiderschap van binnenuit – iets dat lijkt op dit

Zonder dat verhaal, deze grote release van veel grote dingen wordt een release van veel grote dingen die gewoon te veel zou zijn voor mij om te proberen uit te zoeken als ik een klant of prospect naar te kijken. Maar met de juiste inhoud en omroep, dit kan Microsoft vierkant gezet op punt met een eigen thema rond betrokkenheid van klanten en met de tendensen onder de kopers in de markt. Maar de mensen (en je weet dat dit waar is) moeten verhalen om hen te helpen proces dingen. Dat is de manier waarop onze hoofden werken. Neem de tijd en op de corporate verhaal herlezen deze grote post van Alan Berkson. Het is een geweldig verhaal.

Convergence 2015 is misschien een rudimentaire conferentie voor Microsoft zijn geweest. We hoorden over heruitvinding en customer engagement, maar de overheersende eigenlijke thema was uitlijning. In een notendop, afgestemd ze hun zakelijke toepassingen als geheel met hun bestaande ecosysteem op een manier die zowel een echte rijping van het bedrijf en een besef dat ze omgording up voor de lange termijn weerspiegelt als het gaat om de strijd voor de 21e eeuw het bedrijfsleven .

De ironie hiervan is dat ze hadden deze plaats al die tijd als het ging om het beschikbare vermogen en het denken rond ecosystemen, maar ze hadden nooit samengevoegd (geconvergeerde) de twee. Ze zijn nog steeds vroeg hoewel als het gaat om dat diezelfde afstemming rond het dominante thema voor de klant gerichte activiteiten voor de komende jaren – customer engagement. Ze hebben de boodschap, maar ze niet de vereiste andere stukken hebben positie met de boodschap. Dat is hun volgende stuk van het bedrijfsleven. Het organiseren van de portefeuille, het bouwen van een samenhangende versie en vervolgens het licht van hun verloving ecosysteem, bepalen de thought leadership omheen en trek de partners nodig is, en maak de acquisities die nodig zijn om een ​​leidende kracht om de technologie voor engagement voor de nabije toekomst.

De tijd is nu, de middelen zijn er, maar het werk moet nog worden gedaan.

Helluva start wel.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september