Universiteit van Melbourne, Amcom in telefonie cloud samenwerking deal

Universiteit van Melbourne heeft ervoor gekozen om de telefonie-oplossingen in de cloud te verplaatsen na ondertekening van een contract deal met Amcom Telecommunications.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

University of Melbourne zal de Amcom cloud samenwerking (ACC) telefonie en unified communications-oplossing over acht campussen in stedelijke en landelijke Victoria aan ongeveer 13.000 gebruikers in te zetten.

Aangedreven door gastheer collaboration-oplossing van Cisco, de ACC-platform is een pay-as-you-go-verbruik gebaseerde dienst die zal worden geïntegreerd in de universiteit bestaande unified communications-uitwisseling, mits door middel van Australië’s Academische en Research Network (AARNet).

De universiteit is de eerste om een ​​deal te ondertekenen met Amcon omdat het een deal geïnkt met AARNet mei. De universiteit van Melbourne is een lid van AARNet;. Als onderdeel van het contract, zal de universiteit toegang tot een reeks van enterprise oplossingen, waaronder telefonie, video-telefonie, voicemail, instant messaging, presence, evenals de toegang tot samenwerking oplossingen zoals hebben telepresence, WebEx en Contact Center.

Spreken met de website, Sendur Kathir, CIO van de Universiteit van Melbourne, zei dat het belangrijk was voor de universiteit om de communicatie en collaboration tools leveren aan haar studenten en medewerkers.

“Universiteiten zijn allemaal over onderzoek en samenwerking. Wat dit ons in staat stelt te doen is mensen in staat stellen een zekere mate van samenwerking die we vandaag niet hebben hebben, niet alleen nationaal maar ook internationaal. Wij geloven dat haar toneelstukken in de kern moet rond samenwerking op de universiteit tussen studenten en medewerkers, “zei hij.

Kathir benadrukt hoe het met name van belang om deze nieuwe functies om studenten en medewerkers bieden was zo dat de universiteit in staat is om die welke hun eigen apparaten te brengen naar de campus van dienst – die hij erkennen gebeurt al jaren – onder wie mensen de keuze brengen hun apparaten, transparnecy met betrekking tot de kosten en de aard van de diensten die voor hen beschikbaar zal zijn.

Kathir zei ook dat de overeenkomst in overeenstemming is met de algemene “cloud first” van de universiteit strategie om informatie en applicaties te leveren via mobiele kanalen en apparaten.

“We hebben gekeken naar deze kans voor meer dan 12 maanden, en wat we hebben besloten te doen als onderdeel van deze regeling met Amcon en netwerk provider iiNet is dat we telefonie systeem zal verplaatsen naar de cloud,” zei hij.

Wat dat betekent is dat we de voordelen van een scala van dingen te krijgen met betrekking tot spraak, video, samenwerking en instant messaging dat we vandaag niet hebben. Dat zijn de dingen die we in staat om te profiteren van door middel van dit initiatief zal zijn.

De dienst zal worden uitgerold over de campus gedurende de rest van het kalenderjaar 2014. Amcom zei dat het verwacht dat de samenwerking met AARNet zal leiden tot verdere contracten in de sector van het hoger onderwijs.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie