Windows Azure krijgt security teek van de Australische overheid

In de aanloop naar de publieke beschikbaarheid van, Microsoft Azure in Australië, aan het einde van het jaar, Microsoft heeft aangekondigd dat zijn cloud-platform is erkend voor wordt te voldoen aan de veiligheid eisen van de Australische overheid.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Een vier maanden durende evaluatie van de Microsoft Azure dienst werd uitgevoerd van juni tot september 2014 door de Foresight Consulting. De sector security-geregistreerde assessoren programma conformiteitsbeoordelende is in overeenstemming met in de Australische regering informatiebeveiliging handleiding (ISM) en beschermend kader veiligheidsbeleid voorgeschreven processen.

James Kavanagh, Microsoft Australië chief security advisor, zei dat de ontvangst van een brief van de naleving is “een van de laatste mijlpalen” voor de onderneming vóór Australische Microsoft Azure geo wordt vrijgegeven voor algemene beschikbaarheid en het toont het bedrijf zich inzet voor de bescherming van de gegevens van de klant “te het hoogste niveau “.

“Er zijn zeker veel aandacht aan de overkant van commerciële ondernemingen, evenals de federale en nationale overheid rond wat is de juiste bewijs dat we kunnen bieden aan hen om daadwerkelijk een back-up van de vorderingen die we maken rond veilige processen die we hebben,” zei hij.

Er zijn een aantal bestaande praktijken in de plaats die federale-en state-niveau erkend zijn, en ze verschillen een beetje in verschillende gebieden en bevoegdheid, maar de hoge bar wordt beschouwd door de federale overheid informatiebeveiliging handleiding.

Foresight voerde de beoordeling in twee fasen, die werd ingegeven door ISM van de overheid. De eerste fase nagegaan of de architectuur van het systeem, met inbegrip van informatiebeveiliging documentatie, was gebaseerd op principes beveiliging en alle toepasselijke controles van de ISM aangepakt.

De tweede fase, die Kavanagh beschreven als veel “zwaardere”, keek naar het verifiëren dat de controles – die werden beoordeeld in de eerste fase – zijn uitgevoerd en effectief werken. Validaties inclusief inspecties ter plaatse, personeel reviews, proces demonstraties, configuratie beoordelingen en recensies van de bestaande certificering rapporten en bewijs.

De evaluatie zal ook de veiligheid procedures voor overheidsinstanties vereenvoudigen als ze ervoor kiezen om te implementeren Azure, zei Kavanagh.

“Er is de verwachting dat als de overheid te verplaatsen naar een cloud-omgeving of de uitvoering van een nieuw systeem, moeten ze voorzichtig rond de naleving van de bestaande normen of eisen, zoals privacy, records, veiligheidseisen zijn … en dat ze hebben doorgemaakt die ijverig proces van het maken van deze beoordeling, “zei hij.

Elk bureau heeft om dat complexe en lang proces te doen. Wat we hebben geprobeerd te doen is veel van die problemen en het uitvoeren van de evaluaties een keer met een onafhankelijke beoordelaar en deed het op een zeer diep niveau, en we zullen instanties die evalueren onze technologieën te bieden en stellen die informatie voor hen beschikbaar. Dus het echt snijdt een groot deel van hun inspanningen.

Volgens Kavanagh, heeft Microsoft zijn Windows Azure product gebracht door middel van soortgelijke overheid beveiliging op basis van beoordelingen in andere landen, waaronder de VS, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Nederland en Ierland.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie