Hier is hoe Apple’s 13-jaar groei streak kwam een ​​einde aan

tweede kwartaal van Apple’s zijn uit, en ten slotte, het is gebeurd – Apple’s 13-jaar groei streak tot een einde komen.

Hier is precies hoe het gebeurd is.

Ten eerste, omdat iedereen praat erover, laten we eens kijken naar de iPhone.

Apple verscheept 51,1 miljoen eenheden, dat is niet zo slecht als verwacht werd (op de afbeelding om te verslaan was 50,7 miljoen eenheden). Dat is een eenheid daling van 32 procent sinds het vorige kwartaal, en 16 procent minder jaar-op-jaar. Let wel hoe het is een scherpere daling van tussen de eerste en tweede kwartaal de verkoop eenheid dan Apple eerder heeft gezien. Het momentum gegenereerd door de lancering van een nieuwe iPhone is niet zo sterk in dit kwartaal, zoals eerder overgedragen, wat suggereert dat het is niet zo groot een hit.

Als dat niet genoeg is doom, het ziet er ook als de iPhone gemiddelde verkoopprijs drastisch dit kwartaal is gedaald, van $ 690 laatste kwartaal tot rond de $ 641, en dit is voor de lancering van de iPhone SE. Dit suggereert dat de consument zijn keuze om goedkopere / lagere capaciteit iPhones kopen over duurdere modellen.

Ondanks alle kommer en kwel, is dit nog steeds het vierde kwartaal beste iPhone van Apple tot nu toe.

Things, eerlijk gezegd, kunnen veel, veel erger geweest.

Wat is er werkelijk zorgwekkend maar niet alleen hebben verkoop van de iPhone zwakke gegaan, is het vangnet dat Apple gebouwd rond de iPad en Mac verdampen.

Komt naar de iPad, het is duidelijk dat de verkoop zijn zwak, maar er zijn tekenen dat zij kunnen worden stabiliseren rond de 10 miljoen mark. Je zou kunnen denken dat dit als gevolg van de iPad Pro, maar gezien het feit dat de gemiddelde verkoopprijs is schommelt rond de $ 430 mark voor een paar kwartalen, dat is onwaarschijnlijk.

Ondanks dit stabiliserende, iPad verkopen zijn gedaald 36 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, en de daling van 16 procent jaar-op-jaar.

Tenslotte Mac. Nou, het lijkt erop dat de verzwakking dat de pc-markt heeft ondervonden is de Mac-verkoop hit, en walloped ze hard. De verkoop zakte naar de 4 miljoen mark een daling met 24 procent ten opzichte van het vorige kwartaal en een daling van 12 procent jaar-op-jaar.

Mac-verkoop zijn niet in de buurt van dit niveau sinds Q2 14.

Gemiddelde verkoopprijs is nog steeds schommelt rond de $ 1.260 mark.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

verkoop van de iPhone set te dalen, en de iPhone 7 zal de dag niet redden, Hoe kunt u uw oude iPad weer lief te hebben, lopen uit van ruimte op je iPhone? Hier zijn acht tips om u te helpen snel en gemakkelijk ruimte vrij te maken; Is Android nog steeds een giftige hellstew;? De iPad Pro is een functie vanaf het zijn een echte pc vervangende

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten