India onthult Aadhaar betaaldiensten

NEW DELHI – India’s toonaangevende banken samen met de wereldwijde financiële dienstverlener Visa hebben een nieuwe betaalmethode initiatief gericht op het overbruggen van de digitale kloof in het land gelanceerd, en om miljoenen te verstrekken van financieel-uitgesloten indianen een eenvoudige manier om een ​​bankrekening en toegang tot financiële diensten te openen.

hier lanceerde woensdag door Delhi chief minister Sheila Dikshit, Saral Geld is een Visa “instant houden”, die is gekoppeld aan een individu Aadhaar nummer – een, 12-cijferige individuele identificatie, uitgegeven door de Unique Identification Authority of India (UIDAI) namens van de regering van India.

Vijf banken – Axis Bank, Bank HDFC, ICICI Bank, Indian Overseas Bank, en de State Bank of India – zal Saral geld aan te bieden via hun bankzaken correspondenten (BCP) in het hele land in een gefaseerde manier. BC’s zijn personen die werken als bank agenten in gebieden die niet branches hebben. Een BC bedrijf beheert deze middelen.

Saral Geld brengt bancaire om de drempel van de gewone man, “zei Dikshit in de media de lancering.” Zodra mensen wennen aan de aanpassing van Aadhaar en hun rechten uit hoofde Aadhaar, het scenario in India zal drastisch veranderen.

Vereenvoudiging van know-uw-klant; Op dit moment hebben klanten tot tal van documenten te verstrekken om te vervullen banken ” ken uw klant ‘(KYC) vereisten. Met Saral Geld, zodra een persoon een Aadhaar kaart ontvangt, kan hij een Visa direct account te beveiligen. Kortom, Aadhaar vereenvoudigt het KYC criteria. Consumenten kunnen ook de nieuwe dienst te gebruiken om elke handelaar die Visa-kaarten accepteert betalen, maken factuur betalingen, op te laden hun mobiele telefoons, en kaartjes online.

Gericht op financieel-uitgesloten regio’s van India, zal Saral Money ondersteunen geld transfers voor subsidies, studiebeurzen, en andere door de overheid uitbetalingen. Op hun beurt, de BCs kon partner lokale voorziening winkels, postkantoren, kunstmest winkels, en zo verder, in de dorpen voor het opzetten van micro-geldautomaten. Een micro-ATM is, handheld computer, het kost ongeveer 15.000 INR (US $ 277) en is verbonden met banken. Het stelt klanten in staat om toegang te krijgen tot hun account vanaf elke locatie.

De eerste fase van het programma zal uitrollen in de belangrijkste delen van New Delhi en de National Capital Region, met de rest van het land doelwit van eind 2013.

“Ik geloof dat alle overheidssubsidies moeten cashless,” zei Dikshit. Als onderdeel van de pilot zal de Delhi regering een subsidie ​​regeling voor voedselverstrekking te lanceren voor 2,00,000 gezinnen. Om te worden gelanceerd 15 december, zou de regeling te dekken kwetsbare gezinnen. Deze huishoudens recht zou hebben op een maandelijkse financiële steun van INR 600 (US $ 11), die rechtstreeks op de bankrekening van lid van de familie senior-de meeste vrouwelijke zullen worden overgedragen, zei Dikshit.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Het verhogen van de transparantie, het verminderen van de corruptie, zwart geld, fraude, en, corruptie zijn grote problemen geconfronteerd India. Op de lange termijn zou Saral Money helpen de Indiase economie minder afhankelijk van contanten. “Er zijn verschillende voordelen van een systeem girale betalingen,” Uttam Nayak, India en Zuid-Azië groep country manager voor Visa, zei op het evenement. “Het brengt over transparantie, verbetert de efficiency en verlaagt de kosten en fraude.

UIDAI heeft ingeschreven 210 miljoen mensen in India en is gericht op tot 600 miljoen mensen onder Aadhaar hebben in 2015. Het heeft gewerkt aan financiële inclusie al geruime tijd. In januari, de UIDAI gestart met een micro-ATM-apparaat dat de begunstigden in staat stelt met Aadhaar om geld op te nemen in de buurt van de deuren door de kern banksysteem. De begunstigde legt zijn vinger en Aadhaar nummer in de micro-ATM draadloos apparaat en ontvangt het geld binnen 8-9 seconden van een BC na verificatie.

Platform voor innovatie, Nandan Nilekani, voorzitter van de UIDAI, wil Aadhaar maken een platform voor innovatie. “We willen innovatieve toepassingen met een open architectuur die kan ondersteunen pc’s, tablets en smartphones van alle soorten te gebruiken”, zei hij op de persconferentie.

Volgens Nilekani, in de eerste fase, zou Saral Money helpen mensen krijgen van een bankrekening, in te trekken en geld storten, check hun bank rekening van de betalingsbalans, en geld overmaken naar andere rekeningen. “In de tweede fase, hopen we leningen, verzekeringen, beleggingsfondsen, en zo verder, aan mensen die financieel-uitgesloten vandaag te bieden,” zei hij.

BC’s kunnen uitrollen andere producten om Aadhaar kaarthouders. “Saral Geld is een platform dat de potentie heeft om fundamenteel te transformeren de manier om financiële inclusie te bereiken heeft,” zei Nilekani.

Swati Prasad is een freelance IT-schrijver gevestigd in India.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld