Intel Developer Forum notes: Dinner with AMD … doet een ARM linkup zinvol?

Ik verbleef in het Intel Developer Forum (IDF) en soortgelijke voorvallen geweest voor veel van deze week. Het is een belangrijk de show voor Intel en de grote sector die werkt aan de ontwikkeling van nieuwe PC-technologieën zoals USB 3.0.

Maandagavond Ik had het diner met Advanced Micro Devices Patrick Moorhead en een kleine groep verslaggevers en analisten. De heer Moorhead is vice-president en hoofd van geavanceerde marketing bij AMD, hij is ook een van de belangrijkste strategen.

Elk jaar AMD houdt een aantal schaduw evenementen over IDF, want het is een geweldige kans om meeliften off van de inspanningen van Intel’s om samen duizenden ontwikkelaars en journalisten uit de hele wereld te brengen.

Diner met de heer Moorhead was interessant. Een van de onderwerpen die aan de tafel waren USB 3.0, de nieuwste supercharged versie van USB. De heer Moorhead is boos dat Intel al het krediet heeft gegrepen voor USB via haar alom gezien TV en online video’s die mede-uitvinder Alay Bhatt vieren.

De waarheid is dat er meer dan 500 bedrijven hebben bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van USB.

Ik vroeg of er een band tussen AMD en ARM zou kunnen zijn. ARM is de meest directe concurrent van Intel’s Atom microprocessor architectuur en AMD heeft geen equivalent noch heeft het plannen voor een Atom-achtig apparaat. Een alliantie tussen de twee bedrijven zou lijken zinvol.

AMD kan een X86 onderdeel dat ARM niet heeft voorzien. En ARM zou sterk geoptimaliseerde high-performance processoren draaien op zeer laag vermogen voor een verscheidenheid van consumentenelektronica en mobiele computers te bieden.

Ik werd verteld door AMD, dat ARM denkt van zichzelf zeer sterk, en parafraseren, dat hij graag zijn eigen geur te veel. Die doet me denken dat de twee bedrijven wat contact onlangs hebben gehad.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

ARM afwijst AMD’s Advances “zou maken voor een interessante kop, maar ik kan het nog niet schrijven tenzij ik krijg veel meer details.

Het is goed om te zien dat AMD is nog steeds rond. Het is erin geslaagd om dat te doen door zich gewoon een beetje meer wendbaar dan Intel. Bijvoorbeeld, het kwam in low-power microprocessors veel eerder dan Intel. Eerst op de client en vervolgens op de server die de weg kreeg in de lucratieve zakelijke servermarkt werd.

Intel vangt altijd en nog veel meer, maar het is als een grote supertanker, en het duurt het een tijdje om van koers te veranderen. En Intel heeft een scrappy concurrent als AMD. Het houdt het op zijn tenen.

Het zal interessant zijn om te zien of AMD kan blijven om te overleven tegen de enorme middelen van Intel. De laatste marktonderzoek van iSuppli blijkt aandeel in de wereldwijde markten microprocessor van Intel is op een nieuwe vier-jaar hoog.

AMD blijft beweren dat Intel’s dominantie wordt bereikt door middel van anti-trust handelspraktijken. Juridische strijd in Europa en in de Verenigde Staten blijven proberen om de waarheid van deze langlopende geschil te komen.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt