IRS wil meer belasting geld van Facebook, terwijl Europa’s tollenaars richten Amerikaanse tech

America’s IRS jaagt Facebook voor achterstallige belastingen te beginnen in 2010: Facebook opende haar internationale hoofdkantoor in Dublin in 2009. Andere Amerikaanse tech reuzen, waaronder Apple en Google, zijn al onder druk van Europese belastingdiensten voor het kanaliseren van inkomsten door middel van Ierland, dat een 12,5 heeft procent tarief van de vennootschapsbelasting. De Amerikaanse tarief kan oplopen tot 35 procent.

In zijn 10-Q regelgevende indienen, Facebook zei: “Hoewel de mededeling geldt alleen voor het fiscale jaar 2010, de IRS stelt dat het ook zijn positie zal gelden voor fiscale jaren na 2010, die, indien de IRS heerst in zijn positie, kan resulteren in een extra federale fiscale aansprakelijkheid van een geraamde totale bedrag van ongeveer $ 3,0 -. $ 5,0 miljard, vermeerderd met rente en de sancties die beweerde ”

Facebook toegevoegd: “We zijn het niet eens met het standpunt van de IRS en zal een verzoek indienen in de Verenigde Staten Tax Court tegen de mededeling.”

Naar aanleiding van de druk in het Verenigd Koninkrijk, is Facebook beginnen te “grote adverteerders” van Facebook UK in plaats van Facebook Ierland, dat betekent het loont meer de vennootschapsbelasting in het Verenigd Koninkrijk huidige 20 procent tarief factureren. (Het zal in 2020 naar 18 procent dalen) In 2014, Facebook UK slechts £ 4.327 ($ 5.723) betaalde vennootschapsbelasting. De lokale dochteronderneming gaf haar Britse personeel £ 35m ($ 46m) aan bonussen aandeel en verklaarde een verlies van £ 28,5 miljoen ($ 38m).

De Europese Commissie en een aantal EU-landen proberen ook hogere belasting betalingen van Amerikaanse bedrijven te halen. In januari, de Guardian meldde dat “Apple $ 8 miljard in achterstallige belastingen verschuldigd mocht zijn van het gebruik van mogelijk illegale tax shelters in Ierland.” Apple had al ingestemd met € 318m ($ 355m) naar de Italiaanse belastingdienst te betalen nadat ze onderzocht op verdenking van fraude.

Eerder dit jaar, Google maakte een belachelijke regeling met het Verenigd Koninkrijk, toen het overeengekomen te betalen £ 130m ($ 172m) in achterstallige belastingen voor 2005 tot en met 2015. Google trechters veel van zijn £ 4,6 miljard ($ 6 miljard) van de verkopen aan de Britse adverteerders door middel van Ierland.

Franse belastingdienst een inval in Google’s kantoren in Parijs, zegt het bedrijf was “een onderzoek wegens verergerd financiële fraude en georganiseerde het witwassen van geld”. Die zaak moet nog worden afgewikkeld.

Op Bloomberg TV, Nobelprijswinnaar en econoom Joseph Stiglitz zei de Amerikaanse belastingwetten waren “duidelijk ontoereikend” en beschuldigde Apple van fraude. Hij zei: “Hier hebben we het grootste bedrijf in kapitalisatie niet alleen in Amerika, maar in de wereld, groter dan GM was op zijn hoogtepunt, en beweren dat het grootste deel van de winst afkomstig zijn van ongeveer een paar honderd mensen die werken in Ierland – dat is een fraude.

Apple eigenlijk biedt werk aan meer dan 5.000 mensen in Ierland. Het bedrijf beweert ook dat het loont al zijn belastingen.

Stiglitz is een adviseur van de presidentiële campagne van Hillary Clinton. In haar dankwoord bij Democratische Nationale Conventie van vorige week, Clinton zei dat “Wall Street, de bedrijven en de superrijken gaan om te beginnen met het betalen van hun eerlijk aandeel van de belastingen.” Ze moet het geld te leveren op de campagne beloften.

Amerikaanse bedrijven nu hebben meer dan $ 2000000000000 overzee.

Apple heeft $ 181bn van zijn $ 200 miljard in contanten stapel in het buitenland, en Microsoft rond de $ 100 miljard. Tech bedrijven zoals IBM, Cisco, Oracle en Intel houdt kleinere, maar nog steeds aanzienlijke bedragen. Als ze het geld gerepatrieerd, zouden ze moeten een derde van het geld te betalen aan de Amerikaanse overheid.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

Maar Amerikaanse bedrijven hebben geen dringende noodzaak om hun winst naar huis te brengen. Zeer lage rente betekent dat ze geld kunnen lenen voor veel minder dan de 35 procent dat ze de Amerikaanse fiscus zou betalen, en Apple heeft geleend bijna $ 50 miljard aan beleggers betalen.

De Amerikaanse regering kan toevlucht nemen tot het belasten van de winst die Amerikaanse bedrijven verdienen en te houden in het buitenland. Echter, sommige bedrijven in de hoop om te onderhandelen over een “tax holiday” als ze hun geld stapels op een veel lager tarief kunnen repatriëren.

Vorig jaar, volgens Bloomberg, Apple CEO Tim Cook vertelde een tech-conferentie: “Het is niet slim voor al deze bedrijven, waaronder wij, om al dit geld voor de kust hebben, die niet kunnen worden geïnvesteerd in de Verenigde Staten Het zou hetzelfde zijn. redelijk om, laten we zeggen, te dwingen een belasting op de offshore-stuk, maar laat het allemaal stromen gratis -. laat de hoofdstad hebben een vrije stroom ”

In werkelijkheid, het belangrijkste ding het stoppen van de stroom van kapitaal is de onwil van een bedrijf aan de Amerikaanse belastingen op het huidige tempo, toen sommige overzeese landen hebben veel lagere tarieven voor de vennootschapsbelasting, of helemaal geen te betalen.

Helaas, wanneer landen gesneden tarieven voor de vennootschapsbelasting, hun rivalen – die behoefte hebben om concurrerend te blijven – kan heel goed volgen. De resulterende “race to the bottom” vertrekt elk land slechter af, en de rijke corporaties nog rijker.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen