Moraliteit V’s Technology: Timberland neemt Apple de woodshed

Niet sinds de jaren 1990 toen Body Shop oprichter en CEO Anita Roddick de oorlog verklaard aan Shell over zijn zakelijke praktijken hebben we gezien een beursgenoteerde onderneming CEO neem een ​​sterke publieke tribune tegen de duurzaamheid en ethische prestaties van een peer, beursgenoteerde onderneming. Maar dan vorige week Timberland CEO Jeff Swartz schreef een verschroeiende blog post – ‘moraal V’s Technology? Do not Make me sloot mijn iPhone ‘- het nemen van Apple op zijn duurzaamheid record. Zegt Swartz op Apple’s duurzaamheid ondoorzichtigheid

CEO’s van beursgenoteerde bedrijven in de mode-industrie niet krijgen de “pass”, dat gaat om de super cool Apple leiders en hun uber coole bedrijf ………………. ……. Apple weigert om doelstellingen voor het terugdringen van de uitstoot van koolstof. Ondanks de Chinese fabrieksarbeiders ernstig ziek vallen na blootstelling aan een giftige chemische stof tijdens de productie van de producten van Apple, het bedrijf blijft lippen stijf op elkaar over de supply chain – vermoedelijk het voorschrijven aan de overtuiging dat die supply chain geheimhouding is de sleutel tot het concurrentievermogen. Het is een argument dat vaag klinkt bekend: in de afgelopen tien jaar, wat in de mode-industrie pleitte hetzelfde argument met activisten. De uitkomst? Deze dagen iedereen weet waar Nike en Timberland en Adidas fabricage -namen, adressen-en de ‘concurrerende geheim “argument wordt ontkracht. Periode. Do not tell me koel en duurzaam zijn niet compatibel: er zijn te veel voorbeelden in de markt, het verdienen applaus van consumenten en activisten voor iedereen om anders te geloven.

Eerder dit jaar Apple management en de aandeelhouders afgewezen twee minderheidsaandeelhouder resoluties een beroep op het bedrijf om te rapporteren over de duurzaamheid ervan gevolgen en prestaties en een niet-uitvoerend bestuur Comité om haar corporate performance toezicht te houden op dit gebied vast te stellen. Apple niet-uitvoerend bestuurder van Al Gore zat op de eerste rij tijdens de AVA bij deze stemming werd genomen voor wat er moet een duidelijk ongemakkelijk moment zijn geweest.

Swartz gaat verder ook een goed uitgeruste boot steken in de Apple merkbeleving

Is het omdat de consument van iPads en iPhones en iMacs niet de zorg over hoe hun producten worden gemaakt, over hoeveel energie werd gebruikt, wat chemicaliën waren betrokken, wat de impact op het milieu het productieproces aanricht, of dat de snel gekarnd producten uiteindelijk worden gerecycled of op een stortplaats aan het einde van hun bruikbare leven? Ik betwijfel het. De elite-technologie adopters die “dragen” hun Apple-producten als een badge van hipster koelte lijkt me als het centrum van de ‘morele kapitalisme “consument universum-opknoping in Davos, orerende bij TED, elleboog wrijven op SXSW. Als een wannabe leuke vent, ik zit hier met mijn koptelefoon op, luisteren naar mijn iPod en het werken op mijn iPad, de wil om te voelen als cutting-edge als de technologie op mijn bevel … maar in plaats daarvan, ik voel me een beetje ziek. Omdat een merk dat wordt gezien als een wereldleider is in dit geval niet om te leiden.

Tenslotte Swartz dips in een aantal zelf walging over de futiliteit van dit alles

Velen van ons – waaronder ikzelf – zijn het bestendigen van een mind-blowing dubbele standaard, trots surfen op het biologische producten sectie en pronken met onze gerecyclede kruidenierswinkelbolsas … maar wave “het” technologisch product van de maand voor ons, en we vergeten alles over behoefte aan het bedrijf van transparant en verantwoordelijk en verantwoordelijk te zijn ………….. Waarom zou de consument als ik moet kiezen tussen transformationele technologie en morele consumptie? Om iPad of niet naar iPad-waarom is dat de vraag? Waarom zou Apple’s leiderschap in plaats hebben om zijn spel te verhogen, en hun coole producten en hun coole bedrijf meer sociaal verantwoordelijk? Als Apple de speed-to-market strengheid en innovatie van hun product ontwikkeling zou repliceren in hun maatschappelijk verantwoord ondernemen agenda, kan de consument net als ik hebben onze koele en zelfrespect …….. Apple moet houden van meer dan mijn verwachtingen voor producten, maar niet ten koste van mijn verwachtingen voor sociale en ecologische verantwoordelijkheid.

En dit is het punt waar de vergelijking met de late, grote Anita Roddick peters uit ….. voor nu. Nooit een veel voor navelstaren, Anita Roddick wist hoe de strijd om haar vijanden te nemen. Ze beroemde gelanceerd anti Shell campagnes in Body Shop winkel fronten en verdedigde de oorzaak van de Nigeriaanse Ogoni-volk op het hoogtepunt van de crisis van Shell daar. En terwijl ze was blij om te protesteren op de blokkades was ze, op hetzelfde tijdstip, ook een onvermoeibare onderhandelaar achter de schermen. In haar eigen woorden

Voor vijf jaar, werden we campagne voeren tegen Shell en hun zakelijke praktijken in Nigeria met ingang van het Ogoni-volk. Ik bedoel, echt, en het was niet alleen campagne, de openstelling van de winkels en corralling, het schrijven van brieven aan de media, het was een dialoog, gaan achter de schermen en in gesprek met de CEO van Shell. En ik zo hartstochtelijk geloven in een dialoog. Dus dit idee van confrontatie, dat is zeer sexy in de media, maar die eigenlijk niet werken in veel gevallen, hoef je alleen maar meer de Socratean dialoog te vinden. Je moet, dat is mijn overtuiging.

In alle eerlijkheid naar Apple hebben ze enige vooruitgang geboekt op duurzaamheidsprestaties gemaakt op hun eigen voorwaarden door de jaren heen, maar Swartz zou verre van alleen in het denken Apple kan veel beter op dit gebied te doen. De echte vraag is wat Swartz kan of zal doen, of wat dat betreft, wat kan andere CEO’s doen dit in het bijzonder degenen die overwegen het maken van producten van Apple een deel van hun standaard IT-kit? Er is een zekere ironie dat terwijl Swartz roept op Apple om de supply chain te controleren beklaagt hij zijn eigen onmacht in invloed op Apple als een individu, goed bij kas consument. Ook lijkt hij de kracht van de eigen kopen Timberland proces of de kracht van de stem van het merk vorm te geven gedrag te herkennen. Timberland hebben zelfs hun eigen app op iTunes genaamd Nature Needs Heros – je kunt niet maken dit spul.

Dus, stel Timberland zijn eigen inkoopproces te knijpen Apple (en ook Dell en HP, terwijl ze op het)? Zal Swartz bereiken en vraag aan andere peer-CEO van Apple te knijpen op de aanschaf? Zal Swartz implementeren van de Timberland merk strijders, Body Shop-stijl, op de machtige Apple over te nemen net zoals Anita Roddick nam Shell al die jaren geleden? Kan dit worden de start van een populistische push terug op de iconische merk Apple? Of zal Swartz tevreden zijn een eenzame te zijn, indien verstandig gekleed, roepende in de woestijn?

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones ? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval