Navicore Personal voor Series 60 Evaluatie

Finse Navicore heeft onlangs zijn navigatie-oplossing, genaamd Navicore Personal, naar het Verenigd Koninkrijk gebracht. De software is beschikbaar voor Symbian Series 60 mobiele telefoons, die we getest hebben, en Series 80 (van de 9500 Communicator en 9300 Smartphone) apparaten, maar zal binnenkort te ondersteunen UIQ apparaten zoals Sony Ericsson P910 ook.

Installatie; De Navicore software wordt geleverd op een RS-MMC-kaart met een SD-adapter. De kaart heeft een capaciteit van 256 MB, en de software en data verbruikt 143MB van deze, waardoor 102MB gratis voor de gebruiker gegevens. Het pakket bevat ook een zeer kleine Bluetooth GPS-ontvanger, met zijn eigen draagtas en auto-oplader. Een cd-rom bevat handleidingen, maar niet een back-up kopie van de software. Natuurlijk, kunt u een back-up te maken zodra je het product te krijgen, maar als je niet beschikt over een SD-kaartlezer hebben die je nodig hebt om te zorgen voor een extra kosten; De installatie is eenvoudig:. Je gewoon plaatst u de kaart in uw gSM (in ons geval een Nokia 6630) en koppelen met de GPS-ontvanger (die eerst werkzaam in ons geval). De gedrukte handleiding geeft voldoende informatie voor iedereen die niet bekend is met deze procedure te helpen. Na de installatie van de Navicore software vindt de GPS-ontvanger automatisch;. De software heeft straatniveau mapping en routing voor Groot-Brittannië en Noord-Ierland, maar niet de Ierse Republiek.

Features & prestaties; Navicore Personal is alleen beschikbaar voor Symbian-telefoons, en de ontwikkelaars vertellen ons zijn er geen plannen om andere besturingssystemen te ondersteunen. Volgens Navicore, betekent dit dat de software kan worden geoptimaliseerd voor snelheid, en zeker onder ons op deze telling. Wij zijn aangegaan een straatnaam, en na een paar seconden kreeg een doorzoekbare lijst van alle straten van het delen van die naam. Daarna alles wat we moesten doen was voer het huisnummer we zochten. Het was zeer efficiënt en leek snel in vergelijking met andere smartphone navigatiesystemen we hebben gebruikt;. De software niet integreren met een geïmporteerde contacten, die kunnen worden irritant als eerste. U kunt echter locaties opslaan als favoriet in de software waardoor het sneller te pluizen;. Een andere aanvankelijke irriterend is dat een korte onderbreking in data entry initieert een database te zoeken, maar elke druk op de toets stopt een zoekopdracht, en in feite is deze functie kan helpen om dingen te versnellen. -Postcode based routing is mogelijk, maar niet om zeven cijfers, en we ontdekten met behulp van straatnamen om efficiënter te werken;. De kaarten worden geleverd door Tele Atlas, een van de leiders in het veld, terwijl de GPS-ontvanger is de kleinste dat we ooit heb gezien. De draagtas heeft een riemclip, waardoor het mogelijk is om Navicore Personal te gebruiken tijdens het lopen, maar er is geen navigatiesysteem voor wandelaars dus je zult worden geleid als u een auto reed. Als je kan leven met deze, kan de ontvanger goed overleven in een rugzak hing over je schouder; Navicore beweert dat zijn GPS-ontvanger is uitzonderlijk goed op het verkrijgen en behouden van signalen, en we vonden dit het geval in onze tests zijn:. We geleidelijk verhuisde het dieper en dieper in uitsparingen van de auto, wachtend op het signaal te verliezen, maar eindigde in het dashboardkastje, waar hij nog steeds in geslaagd om een ​​goed signaal te leveren aan onze mobiele;. in het algemeen vonden we de route-finding bevredigend, hoewel de software niet te komen met een route over Londen, dat we niet opnieuw te proberen: waarom het voorkomen van een perfect passend snelweg (de M25) op een reis van ten zuiden van Londen naar Leeds blijft een mysterie. In feite is de software leek te worden geobsedeerd door snelwegen, willen terug naar een snelweg we probeerden te vertrekken omdat het eerder dan gesloten was een serieuze poging om de alternatieve route die we gevraagd te vinden ons direct. We moesten het opzetten van een ‘Roadblock’ om onze boodschap over te brengen; Wegversperringen zijn niet bedoeld om te worden gebruikt als tijdelijke maatregelen, maar om gebieden die u permanent wilt vermijden aan te geven – of, zegt de handleiding, om kleine fouten of afwijkingen te corrigeren. in kaartgegevens ‘. Je zou kunnen blokkeren tolwegen of congestieheffing zones met dit systeem, bijvoorbeeld, effectief, staat het u om de lokale kennis toe te passen om de routing systeem;. We willen deze functie geïmplementeerd met een beetje meer finesse zien, dat wel. Veel wegen en kruispunten zijn no-go areas als ze verstopt, maar kan real-time-spaarders toen duidelijk, en er zijn momenten wilt u misschien een bepaalde weg ‘slechts op deze reis’ te vermijden. Dit zou vooral nuttig zijn, omdat je niet kunt vertellen Navicore Personal dat u liever zelf rijdt op bepaalde soorten wegen, Gesproken instructies en visuals zijn beide uitstekend – we liever de instructies van een BBC-Engels mannelijke stem, hoewel een vrouw. stem is ook beschikbaar. Instructies worden geleverd in een goede tijd, en je precies vertellen wat er nodig is – we voelden nooit in twijfel op kruispunten. Volume hangt af van wat je mobiele telefoon kan leveren, natuurlijk, maar we hadden geen problemen met onze Nokia 6630 testexemplaar;. Bijna alle scherm wordt in beslag genomen met een kaart, die kan laten zien of verbergen straatnamen bij de aanraking van een aantal toets. Een andere belangrijke overlays kort de huidige breedte- en lengtegraad. Een klein venster in de linkerbovenhoek van het scherm toont de volgende afslag (u kunt een turn-by-turn view te krijgen), terwijl een strook langs de onderkant geeft aanvullende informatie, zoals geschatte aankomsttijd en afstand tot de bestemming. De gebruikelijke mogelijkheid om 2D- en 3D-kaartweergave beschikbaar is, en er is een scala aan Points of Interest (POI’s) die kan worden bedekt op kaarten. Het is gemakkelijk om een ​​POI te vinden binnen een bepaalde afstand van uw huidige locatie, als een on-screen POI vestigt uw aandacht, een druk op de ster-toets trekt contact informatie voor het (of een schuifbaar lijst als er meerdere op het scherm in een keer), terwijl de sleutel call initieert een telefoontje;. Er zijn twee kompas uitzicht, een cirkelvormige één lineair, die beide zijn mooi uitgevoerd. Dit kan nuttig zijn bij het lopen, zoals je kunt het hoofd in een richting in plaats van het plannen van een route (vergeet niet, er is geen-voetgangers geoptimaliseerd routing optie), een kompas uitzicht kan ook handig zijn als je verloren tijdens het rijden zijn geworden, maar weet dat de richting in die je nodig hebt om te stevenen. We willen graag in staat zijn om een ​​kompas overlay op de kaart, waar het nog nuttiger in beide gevallen zou zijn;. U kunt uw positie naar een andere telefoon, hetzij als SMS met de lengte- en breedtegraad van gegevens, of als een MMS met een kaart. Dit kan worden gedaan als een ‘one-off’ of in ‘Beacon’ modus, waarin u de intervallen waarmee berichten worden verzonden kan ingesteld;. Wij zijn onder de indruk van Navicore Personal, die een aantal aantrekkelijke functies biedt. Maar we hebben een aantal klachten. U hoeft niet een auto montage systeem te krijgen, dus dat is een andere kosten, terwijl het ontbreken van een back-up kopie van de software op CD is vervelend. Zelfs zo, dit is een gladde navigatieoplossing die bijzonder goed gebruik van de kleine ruimte op het scherm door Series 60 Symbian-telefoons maakt.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop