Flipboard koopt Zite in het brouwen strijd tegen Facebook Paper

De digitale media app spectrum slechts afgeslankt door één, maar het zal een deuk.

Meer over Facebook’s infrastructuur

Flipboard heeft een tweeledig deal met CNN aangekondigd.

Ten eerste, het is samen te werken met de internationale persbureau CNN dekking te stroomlijnen – evenals content van top-rated programma en bekende talking heads – direct in de mobiele app Flipboard’s.

Ten tweede, Flipboard is het verwerven van CNN News Reader-app voor iOS en Android, Zite.

Opgericht in 2005, werd Zite gekocht door CNN in 2011. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt door CNN, noch Flipboard, maar Fortune meldde woensdag dat Flipboard iets meer dan CNN’s initiële aankoopprijs van $ 20 miljoen.

Terwijl Zite haar uithoudingsvermogen nu zou hebben bewezen dat het bijna een decennium oud, zelfs met de middelen CNN, heeft de app niet bereikt de naam-merk bekendheid dat Flipboard heeft. Niet eens in de buurt.

Toch Flipboard voordelen door te snijden nog een concurrent uit het veld door de enorme daad van te kopen. (Zoals opgemerkt, of liever begraven, door Zite CEO en mede-oprichter Mike Klaas in een blog post, wordt de Zite app uiteindelijk zal worden afgesloten, hintte mensen moeten overstappen op Flipboard voor dezelfde behandeling.)

Een dergelijk initiatief speelt ook in een andere obsessie circulerende Silicon Valley van deze dag, dat is om acquisities te doen, sterk gebaseerd op het grijpen meer gebruikers, in plaats van de omzet – in ieder geval voor de nabije toekomst.

Facebook Gegevens twee jaar werk aan te zetten standaard HTTPS Facebook legt uit hoe ‘TAO serveert sociale workloads, gegevens verzoeken; Facebook devs uitleggen hoe het in kaart gebruiker verbindingen met andere’ entiteiten; Facebook vertaalt natuurlijke taal-interface onder Graph zoeken Facebook engineers onthullen hoe Parse past in Platform, B2B strategieën bij het vrijgeven van nieuwe Social Graph-database ijkpunt: LinkBench Facebook onthult de ingrediënten achter App Center aanbeveling motor; Inzicht Eenhoorn: Een diepe duik in Facebook’s Graph Zoek

Dat brengt ons op Facebook, die onlangs een nieuwe app om zijn mobiele portfolio toegevoegd, genoemd door sommigen als een “Flipboard-killer.

Papier, terwijl een prachtige digitale nieuwslezer die uitstekend past content van vrienden, favoriete merken, en zelfs nieuwsbronnen nog niet “bevallen” – een Flipboard-killer is het niet.

Voor één, papier is alleen beschikbaar voor één platform op dit moment: de iPhone. Zeker, dat is een goede plek om te beginnen. Maar papier is een iPad en Android tablet app staat te gebeuren. Na het gebruik van het voor een paar weken is het duidelijk dat de afmetingen van een smartphone gewoon niet Paper recht geworden.

Daarnaast is de enige sociale netwerk voeden informatie in het document is Facebook. Dat is een gegeven, maar Flipboard profiteert van leidingen in de gegevens van Twitter, Tumblr, en nog veel meer voordat je zelfs naar blogs, tijdschriften, en wat al niet.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Nu dat CNN wordt steeds direclty betrokken, het aantoont dat Flipboard ernstig door de reguliere uitgeverij wordt genomen, zinspeelde op meer speciale content aanbiedingen voor de app maker langs de weg. (Een dergelijk concept parallellen bijna wat er gaande is met streaming video bij Netflix, Amazon, en Hollywood-studio’s, die volledig zou leiden tot een geheel andere stelling.)

Afgezien van Flipboard en Facebook, er zijn zeker een paar meer digitale nieuws platforms in de gaten te houden. Een close runner-up zou nog steeds Pulse zijn, een impuls gekregen door de overname vorig jaar door een andere sociale netwerk: LinkedIn.

Dan is er Yahoo, dat is het nemen van een andere, misschien wel meer integrale aanpak, waarbij de aankoop van tal van startups (geen tekort op die ene) omvat, want intellect en diensten, het opknappen van haar eigen nieuws app, het inhuren van beroemde en journalisten uit de buurt van gerenommeerde publicaties, en, het opbouwen van een online hub nieuws verticals, te beginnen met voedsel en technologie.

Tot slot, voor degenen die houden score, Google Currents, is nog steeds in de mix ook. Ergens.

CORRECTIE: Een scherpzinnige lezer herinnerde me eraan dat Google Currents eigenlijk was geblindeerd een paar weken geleden, maar om een ​​of andere reden heb ik nog steeds de app op mijn telefoon. Waarschijnlijk omdat Currents was één van de eerste rijpe uitdagingen voor Flipboard toen het debuteerde. Maar zelfs blijkbaar niet Google kan zich profileren als een geduchte concurrent van Flipboard op dit punt.

Afbeelding via Flipboard

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test