iChat AV Beta recensie

Met iChat AV Beta, Apple brengt een stap video en audio zijn nog steeds nieuwe instant-messaging tool. In beta vorm, de prestaties iChat is onregelmatig, maar het is gemakkelijker te gebruiken en te configureren is dan de video-enabled MSN Messenger 6.0 public beta en beter uitgevoerd dan de video-chat in Yahoo Messenger (beide alleen voor Windows). iChat AV is een genot om te gebruiken, terwijl het is gratis, maar Apple is van plan om $ 29 in rekening mag brengen wanneer de huidige beta loopt af op 31 december 2003 (UK pricing TBA), tenzij u een upgrade naar de £ 99 (incl. BTW) OS X 10.3 Panther . Met behulp van het ook vereist een gratis AOL Instant Messenger-account, een gratis, iChat-only.Mac schermnaam, of een £ 69 per-year.Mac account. Toss in nieuwe £ 119 (incl. BTW) Apple’s iSight FireWire camera (die niet specifiek vereist is, hoewel sommige merk van FireWire cam is), en iChat AV begint te lijken op een dure zakelijke tool.

Setp & installatie; Als alle installaties zijn zo eenvoudig. Om iChat AV installeren, download het programma (de grootste ergernis is hier aandringen van Apple dat u uw voor- en achternaam en e-mailadres voor het downloaden), klikt u op om het te installeren, voer uw AIM or.Mac accountinformatie en je bent klaar . Er is niets te configureren. Als u nieuwe iSight-camera van Apple, je gewoon plug hem in zodra je iChat AV hebt gedownload, en het programma start automatisch en direct configureert de videomogelijkheden ook;. IChat AV wordt aangesloten op de AOL Instant Messenger-netwerk, zoals zij heeft gedaan in versie 1.0, dus chatters voor iedereen met een AIM-account kunnen praten – maar niet aan een ander IM-diensten, helaas. Tot nu toe, kan iChat AV alleen Mac-naar-Mac-video-chatten uit te voeren, en het werkt alleen met een FireWire-videocamera, een beperking vinden we een beetje vreemd (van de MSN Messenger 6.0 beta werkt swimmingly met een regelmatige oude USB-cam) .; Incoming aanvragen voor videochat klinkt als een zacht rinkelende telefoon, kunt u klikken om te accepteren of te weigeren – en je zult nog steeds een video preview. Zelfs als je een niet-techneut bent, iChat AV is zalig eenvoudig te gebruiken, en hoewel we normaal gesproken niet aanraden het installeren van beta-software, de iChat AV menu biedt een optie om terug te keren naar de vorige versie, iChat 1.0.

Features, iChat AV, net als de vorige versie, biedt alle elementaire instant-messaging (IM) functies hebben we gewend zijn: u kunt verzenden en ontvangen van bestanden, initiëren groep chats, categoriseren je vrienden in groepen, bespaar je chat-transcripts ( hoewel niet standaard), en tweak privacy-instellingen toestaan ​​of bepaalde contactpersonen te negeren, iedereen, niemand of alleen die op uw lijst met contactpersonen;. Beyond basic IM, iChat AV kunt u video-chat met een andere gebruiker, zolang je allebei snelle verbindingen. U kunt ook chatten via audio of tekst over dial-up en breedband. Wanneer u video-chat, zie je niet alleen de ander, maar een kleiner venster met uw eigen beeld, zodat kunt u zien als je in het frame. Beide beelden zijn resizable, en je kunt zelfs iChat AV om full-screen modus uit te breiden – een uitstekende truc voor vergaderingen, bijvoorbeeld. iChat AV maakt gebruik van anamorphic scaling, wat betekent dat het beeld schaalt meer aan de randen dan in het midden, zodat de 4:. 3 beeldverhouding van het videobeeld niet vervormd weergegeven op brede schermen; Vanaf nu, iChat AV ondersteunt AV-conferencing alleen tussen twee mensen – je kunt niet een derde persoon toe te voegen aan een bestaande audio- of video-chat, maar je kan doen in een tekstchat. Onze enige andere video klacht:. IChat AV niet een optie om je video-uitzendingen opnemen bieden, maar we hopen dat het zal in de toekomst – misschien met hulp van iMovie; We testten iChat AV met de iSight, Apple’s nieuwe desktop videocamera . Deze fraai vormgegeven camera is voorzien van autofocus, een ingebouwde ruisonderdrukking microfoon, een 1 / 4in. kleuren CCD beeldsensor en een FireWire-aansluiting, het kan ook de productie van 640 bij 480 pixel beelden tot 30 frames per seconde (fps). Het bood duidelijk, slechts licht korrelige beelden in onze tests, maar de kwaliteit is sterk afhankelijk van uw verbindingssnelheid. De prijs (£ 119 incl. BTW) lijkt steil in vergelijking met de nokken zoals de iBot, maar geen huidige product biedt alle functies van de iSight. U hoeft niet de iSight nodig hebt om iChat AV te gebruiken – elke FireWire-camcorder en een microfoon volstaat – maar iSight, voor nu, werkt alleen met iChat AV.

Uitvoering; iChat AV is eenvoudig te installeren en te gebruiken, maar we hebben ervaren een paar glitches in onze test (dit is immers beta software). Twee keer waren we in staat om video-verbindingen met andere iChat-gebruikers te krijgen, maar geen audio – dus we konden zien, maar elkaar niet horen. Vreemd genoeg, alle drie van onze testers was in staat om video-chatten met succes Apple vertegenwoordigers, dus het is moeilijk te zeggen wat voor soort lokale of netwerk glitch voorkwam. Apple waarschuwt dat bepaalde firewallconfiguraties een videoverbinding kunnen voorkomen, als goed;. Wanneer iChat en iSight correct te doen werken, ze zijn een genot om te gebruiken. Ondanks een zeer lichte vertraging in de transmissie, de video en audio sync keurig, en de echo-onderdrukking ingebouwd in iChat AV elimineert de meeste, maar niet alle, van de echo die onvermijdelijk optreedt met videochat.

Service & support; iChat AV is beta software, dus niet veel in de manier van ondersteuning verwachten. Apple heeft een handige pagina van technische documenten online als u informatie over onderwerpen zoals het krijgen van rond firewalls nodig. Maar meestal Apple wil uw hulp: een feedback link in iChat kunt u fouten en functie verzoeken aan de ontwikkelaars.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop