Micron lanceert nieuwe SSD gericht op datacenters en Big Data-opslag

Micron’s nieuwe P400m SSD is geoptimaliseerd voor hoge prestaties, energie-efficiëntie en verbeterde betrouwbaarheid in vergelijking met concurrerende producten. Micron beweert dat dit het gevolg is van hun nauwe integratie van de NAND hardware, de besturing en de geoptimaliseerde software. Het gebruik van hun XPERT (PDF) (verbeterde prestaties en verbeterde betrouwbaarheid van de technologie) ligt aan de basis van hun vorderingen van het leveren van de best mogelijke bescherming van gegevens.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Micron mening dat de P400m kan 10 schijf vol per dag gedurende vijf jaar, met 400GB model, dat betekent 4TB schrijfacties per aandrijving dagelijks. En terwijl datacenters gemakkelijk bepalen dat veel gegevens, is het waarschijnlijker te verdelen over meerdere stations en arrays dan worden geschreven in één apparaat, waardoor grotere betrouwbaarheid met aanzienlijke flexibiliteitsopslag.

Elk apparaat bevat ook belangrijke hardware optimalisatie om gegevensverlies te voorkomen, variërend van een Redundant Array of Independent NAND (regen), een technologie die standaard ECC-type geheugenbescherming overschrijdt, aan boord noodstroom die kan helpen voorkomen dat het verlies van gegevens in tijden van stroomuitval. De XPERT feature set bevat zowel van deze hardware en software optimalisaties, die zorgt voor een verbeterde betrouwbaarheid voor de P400m. XPERT zal gevonden worden in vele Micron SSD-apparaten, met specifieke optimalisaties voor de hardware in elk apparaat

De P400m maakt gebruik van aangepaste 25nm MLC NAND. Het gebruik van multi-level cell NAND flash geheugen, in tegenstelling tot de veel voorkomende single-cell level NAND in de meeste SSD implementaties, zodat Micron een goedkopere oplossing in de zeer concurrerende datacenter storage markt brengen.

Samen met de nieuwe informatie-station, heeft Micro bracht ook een video, die loopt door hoe SSD-apparaten worden gemaakt

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren