Microsoft demonstreert SQL Server, .NET Core op Red Hat Enterprise Linux deliverables

Microsoft ambtenaren presentatie van een aantal van de nieuwe vruchten van de samenwerking met Red Hat bij Red Hat Summit deze week in San Francisco.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Op donderdag, zal Microsoft execs SQL Server op Linux draaien op Red Hat Enterprise Linux aan te tonen. Eerder dit jaar kondigde Microsoft de komst van SQL Server op Linux aanbod zal beschikbaar zijn medio 2017. De huidige private SQL Server op Linux voorbeeld draait op alleen Ubuntu. Maar Microsoft execs zei wel eerder dit jaar dat SQL Server op Linux – een subset van SQL Server 2016 op Windows – zal werken op meerdere Linux-distributies, waaronder Red Hat Enterprise Linux.

Onlangs benoemd tot Azure CTO Mark Russinovich omschrijft Microsoft het omarmen van de container oorzaak op zijn cloud computing-platform en zijn bedenkingen over Docker veiligheid.

Microsoft ambtenaren merkte ook op dat Red Hat is nu supporting.NET Core 1.0 draait op Red Hat Enterprise Linux. Vandaag, 27 juni, gewoon zo gebeurt het beloofde algemene beschikbaarheid datum voor Microsoft’s.NET Core 1.0 en ASP.NET Core 1.0 zijn.

Voor hen die dit nodig een snelle opfriscursus, .NET Core 1.0 is de technologie die voorheen bekend as.NET 5 en ASP.NET Core 1.0 is wat voorheen bekend stond als ASP.NET 5. Eerder dit jaar, Microsoft omgedoopt tot de twee producten, en gescheiden beschikbaarheid van de bibliotheken / runtimes en tooling. (Visual Studio 2015 Update 3 is vandaag, ook, en vereiste for.NET Core 1.0 RTM.)

Bij Red Hat Summit vandaag, Microsoft ambtenaren kondigde ook de beschikbaarheid van een nieuwe Azure Resource Manager template op GitHub “dat het eenvoudig om OpenShift Red Hat op Red Hat Enterprise Linux in Azure implementeren zal maken, zodat ontwikkelaars snel kunnen ontwikkelen, host en grootschalige toepassingen in Azure met Red Hat’s self-service-container-gebaseerd platform, “aldus Microsoft’s 27 juni blog post.

Tot november 2015, Red Hat was opvallend afwezig in de lijst van Linux-distributies die Microsoft ondersteund op Azure. (Anderen er al opgenomen Ubuntu, CentOS, Oracle Linux, SUSE Linux Enterprise en openSUSE.) Microsoft en Red Hat belandde uiteindelijk de aankondiging van een deal – op 4 november – die een patent overeenkomst tussen de twee bedrijven die betrokken zijn.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie