Microsoft OneNote gratis beschikbaar voor Mac’s maken

Microsoft blijft de OneNote-notities drum bang.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Apple geeft iWork functies voor samenwerking, samenwerking, Microsoft om rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen; mobiliteit; Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Het bedrijf bereidt zich voor om een ​​gratis, volwaardige OneNote voor Mac-toepassing vrijgeven “binnenkort”, volgens mijn bronnen. The Verge Tom Warren hoort hetzelfde.

Ik hoor OneNote zal ook worden uitgebracht als een gratis app voor desktop Windows, als goed. Op dit moment, het is een deel van de betaalde suite van Office-toepassingen (hoewel de OneNote Web App en de Metro-stijl Windows 8-versies zijn gratis.)

Microsoft biedt al versies van zijn OneNote-app voor de iPad en iPhone, maar ook voor, Android-telefoons, maar nog niet voor de Mac.

Microsoft zal beschikbaar stellen van een nieuwe OneNote Clipper service en Office Lens als onderdeel van de geactualiseerde vrije versies van OneNote te maken, zijn mijn bronnen zeggen. De Clipper dienst zal synchroniseren banden tussen PC / apparaat browsers en een telefoon. Office Lens is een app die optical character recognition (OCR) en een smartphone camera gebruikt om gebruikers in staat om foto’s te synchroniseren met de cloud.

Ik durf te wedden dat de nieuwe OneNote voor Mac zal deel uitmaken van de vernieuwde Office voor Mac-suite die zijn, zal naar verwachting later dit jaar komen. Microsoft kan de uitrol van de OneNote versie voor Mac afzonderlijk en eerder, echter, zoals het met haar heeft gedaan, Metro-Style / Windows Store-versie van OneNote.

Microsoft vecht andere notities toepassingen, vooral Evernote, in de zoektocht naar de gebruikers ‘cross-platform notities app van keuze. Als onderdeel van de campagne, is Microsoft ook van plan om zich meer openstellen van de OneNote programming interfaces naar externe ontwikkelaars aan te moedigen om applicaties die voortbouwen op OneNote te schrijven, mijn bronnen zeggen.

Ik heb Microsoft ambtenaren gevraagd om commentaar op deze OneNote futures. Geen woord terug tot nu toe.

Werk: “We hebben niets te delen”, aldus een woordvoerder van Microsoft.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Apple geeft iWork functies voor samenwerking

Microsoft rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze