Microsoft rukt nieuwste Windows 10 vrijlating uit de download-server

Werk 24-Nov-2015: Microsoft heeft hersteld van de versie 1511 media creatie tool en legde de reden voor de tijdelijke verdwijning. Voor meer informatie, zie “Microsoft keert natuurlijk herstelt downloads van Windows 10 november Update.”

Wanneer Microsoft Windows 10 versie 1511 vrijgegeven eerder deze maand heeft het bedrijf ook een nieuwe installer bestanden levert via een gratis downloadbare media creatie tool (MCT).

Kaderleden van het bedrijf zelfs aanbevolen het gereedschap om Windows 10-gebruikers die te ongeduldig te wachten op de upgrade naar komen via Windows Update waren.

Dat upgrade-optie werkt zoals geadverteerd voor meer dan een week. Dit weekend, maar de nieuwe bestanden zijn getrokken en de media creatie tool beschikbaar om te downloaden van die pagina installeert in plaats van de juli 2015 (build 10240) release.

Update: Een Microsoft-woordvoerder zegt dat de verandering is opzettelijke

De update november was oorspronkelijk beschikbaar via de MCT tool, maar we hebben besloten dat toekomstige installaties moeten zijn via Windows Update. Mensen kunnen nog steeds Windows 10 te downloaden met behulp van de MCT tool als ze dat willen. De update november worden geleverd via Windows Update.

Eerlijk gezegd, dat de verklaring is vrij moeilijk te accepteren. Negen dagen nadat het bedrijf mensen aangemoedigd om dit instrument voor upgrades te gebruiken, het is getrokken op een weekend, met geen uitleg? En als de beslissing is echt dat “de toekomst installeert moet zijn via Windows Update,” waarom deze update na onnoemelijke aantallen, waarschijnlijk miljoenen onderbreken, hebben reeds de installatiebestanden gedownload?

Voor nu, op zijn minst, de 10586 media creatie tool is nog steeds verkrijgbaar bij een verborgen link op de servers van Microsoft. Zie de opmerking aan het eind van dit artikel voor meer informatie.

Dit zijn het bestand eigenschappen van een kopie van MediaCreationTool.exe Ik downloadde vroeg op 12 november

Het downloaden van de tool van dezelfde pagina vandaag de resultaten in een bestand met een eerdere versie nummer: 10.0.10240.16480.

De plotselinge verandering kwam niet met een officiële verklaring. De enige documentatie is een lijn toegevoegd aan de download pagina, waarschuwt: “Deze downloads kunnen niet worden gebruikt om 10 PC’s om de update november (versie 1511) bij te werken Windows.”

De ISO-bestanden voor versie 1511 zijn nog beschikbaar voor MSDN-abonnees.

Mijn tests bevestigen dat het upgraden van het gebruik van dit instrument niet langer levert versie 1511, maar in plaats daarvan een upgrade Windows 7 en 8,1 PC’s naar de originele Windows 10 release.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Microsoft heeft ook, wederom zonder voorafgaande kennisgeving, herzag zijn Windows 10 installatie-instructies. Via Twitter, Tero Alhonen biedt deze vóór en na de links naar de Windows-update 10 november FAQ.

Hier is de oorspronkelijke tekst

En hier is hoe het vandaag leest

Ik heb ook gehoord onbevestigde berichten dat de levering van de update november via Windows Update is ook gestopt, en ik heb niet in staat om meerdere machines hier te werken in de afgelopen dagen. Een woordvoerder van Microsoft zegt dat ook dit is volkomen normaal: “We zijn het uitrollen van de update november na verloop van tijd – als je het niet zien in Windows Update, zul je het snel te zien.”

: Hoe om controle te nemen van Windows 10-updates en upgrades (zelfs als je niet de eigenaar van een bedrijf) | Windows 10 Edge: Hoe Microsoft is klemmen neer op browser ad injectoren | Windows 10 telemetrie: Tijd voor een level playing field

Een bijproduct van de plotselinge verhuizing is dat de multi-editie installer, nieuw in de actualisering van november, is niet langer beschikbaar. De huidige download links moet de gebruiker kiezen tussen x86 en x64-versies, de nu verdwenen werd vervangen door een enkel uitvoerbaar.

Een ander bijproduct is dat iedereen het upgraden van Windows 7 of Windows 8.1 naar Windows 10 vandaag de dag heeft geen andere keuze dan te accepteren een 3 GB upgrade te bouwen 10240, volgde een maand later gevolgd door een even grote tweede upgrade naar versie 1511.

En om belediging toe te voegen aan de verwondingen, de plotselinge verwijdering van de build 10586 ISO-bestanden betekent dat de nieuw toegevoegde mogelijkheid om een ​​schone installatie met behulp van een Windows 7 of Windows 8.x productcode is nu beschikbaar voor het grote publiek, tenzij ze snel waren genoeg om een ​​ISO-bestand te downloaden en op te slaan voor de verandering.

Update: De versie 10586 Media Creation Tool is nog steeds beschikbaar vanaf een onuitgegeven link op Microsoft’s downloaden servers. Microsoft zal waarschijnlijk verwijderen duurde niet lang, maar voor nu in ieder geval werkt het om systemen te upgraden met de oorspronkelijke (build 10240) release van Windows 10 of naar een versie 1511 ISO-bestand te maken.

Windows 1.0 tot 10: Het veranderende gezicht van Microsoft’s …; ZIE volle galerie; 1-5 van 18, NEXT, PREV

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen