Microsoft’s SkyDrive krijgt nieuwe foto, tekst bewerkingsfuncties

Microsoft is het toevoegen van ondersteuning voor meer bestandstypen en nieuwe bewerken en delen features om de SkyDrive cloud storage service.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Functionarissen van het bedrijf gedetailleerd de nieuwe toevoegingen in een 30 juli bericht van de “Inside SkyDrive blog.”

Microsoft is het toevoegen van ondersteuning voor een hogere DPI displays zoals ClearType Full HD en Retina, om foto’s die zijn opgeslagen op SkyDrive.com. SkyDrive.com kan meten de DPI-schaal van apparaten van gebruikers en, wanneer hun schermen ondersteunen, tonen een hogere resolutie foto’s en miniaturen. (Let op: Dit is afhankelijk van het al dan niet browsers van gebruikers ondersteunen hoge DPI). SkyDrive.com ook geeft nu animated gifs “in al hun glorie,” aldus de huidige blog post.

SkyDrive.com ook maakt het nu mogelijk foto rotatie van binnen de dienst via een knop draaien.

Op het delen voorzijde, Microsoft breidt mogelijkheden van gebruikers met SkyDrive, ook. In plaats van te kiezen voor een hele map en de inhoud op te slaan of slechts delen van afzonderlijke foto’s een voor een, kunnen gebruikers nu kiezen om afzonderlijke groepen van bestanden en foto’s te delen vanaf elke locatie binnen SkyDrive. Dit betekent dat gebruikers kunnen een foto van een filmrol of honderd delen, of ze kunnen een bestand of foto te delen in een map samen met een andere uit een andere map.

SkyDrive.com wordt ook het krijgen van een nieuwe gemeenschappelijke visie. Dit toont gebruikers alle foto’s en bestanden die ze hebben gedeeld en had gedeeld met hen. eigen gedeelde bestanden van elke gebruiker / foto’s staan ​​bovenaan, gevolgd door een lijst van wat er gedeeld en door wie, chronologisch georganiseerd (met de meest recente eerst).

Naar aanleiding van de mogelijkheid om links naar Office-documenten te delen, waardoor mensen te bewerken zonder zich aan te melden, SkyDrive ook nu zodat gebruikers hetzelfde voorrecht als ze elke SkyDrive bestanden te delen via e-mail. Door het aanvinken van “Ontvangers kunt bewerken,” gebruikers kunnen toestaan ​​dat de ontvanger van de gedeelde bestanden te bewerken zonder dat u eerst aanmelden bij SkyDrive.

In een beweging gericht op ontwikkelaars en power users – en notitieblok liefhebbers net als ik – Microsoft is ook het toevoegen van ondersteuning voor het bekijken en bewerken van verschillende soorten tekstbestanden in de browser. Tot nu toe SkyDrive.com heeft gebruikers in staat stelde om tekst bestanden te bewerken met de gratis Word Web App, maar met ingang van vandaag, SkyDrive heeft ook ingebouwde ondersteuning voor het bekijken en bewerken van eenvoudiger tekstbestanden, ook, met inbegrip van JavaScript, CSS, HTML en “veel code-bestanden. ” Dit omvat ondersteuning voor syntax highlighting, vinden en woord-completion suggesties. Deze bestanden kunnen worden gedeeld en bewerkt door ontvangers.

Voor meer informatie over de nieuwe ingebouwde tekstverwerker in SkyDrive, check out deze Channel 9 vide o.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie